Odstranění nosní mandle plazmou. Jak to děti zvládly?

sarkoc
1. črc 2022

Pěkný večer,
dnes jsem zjistila, že dcerka 3.5 roku neslyší (to jsem tedy věděla, ale důvod ne) kvůli zvětšené nosní mandli a tekutině ve stredousi. Rozhodně bych se ráda vyhnula klasickému zákroku a přikláním se k plazmě...mate někdo zkušenost s dětmi? Jak to zvládly? Bolelo je to po probuzení? Nějaké další zkušenosti k tomu? Rada bych ji na to trochu pripravila v rámci hry na doktorku.
A ještě odbornejsi dotaz (samozrejme budu ještě konzultovat s lékaři), zda tento zákrok plazmou muze pomoct i nejak od té tekutiny a nebo to se musí řešit pak extra zvlášť? To by zase asi byla hloupost zatěžovat ji dvakrát narkozou atd 🤔
Děkuji za vše, co vás k tomu po zkušenosti napadne. Vím, že jde o banalitu, ale od rána, co to vím, o tom přemýšlím, jak ji to zařídit co nejméně stresující.

malenka3
2. črc 2022

Ano, loni v dubnu přesně toto. Na klinice v Praze. Sekret za bubínkem, kvůli tomu hluchá, 30 % ztráty sluchu. Při operaci rovnou odstranění nosní mandle.
Dělalo se to najednou, bubínek se musí píchnout a vyčistit, mandle se odstraňuje plazmou, to je zcela jiný zákrok. Narkóza cca 20 minut, za dvě hodiny po probuzení jsme jeli domů. Narkózu zvládla holka špatně, ale to je prostě dítětem, každý ji zvládá jinak. Rekonvalescence cca týden, dalo se to zvládnout. Bohužel nám odstranění mandle k ničemu nepomohlo, včera jsme si vyslechli na ORL resumé, že má opět sekret za bubínkem a čeká nás znovu operace a vložení grometek 😢
Ale k operaci se klidně ptej, jestli chceš ještě něco vědět. Plazma byla pro nás navzdory penězům jedinou volbou, nechtěla jsem klasiku v nemocnici.