Opožděný vývoj, v pátém měsíci nedrží hlavičku

aqeris
20. lis 2015

Ahoj holky, jsem už vážně nešťastná a vyděšená. První dva měsíce Jarda prakticky prokřičel. Pak následoval bojkot kojení a nakonec skončil na UM. Dlouho jsem neřešila nic jiného, než nejprve jak ho utišit a potom, jak ho přimět jíst. A už je tu zase něco. Je z něj milý usměvavý dítě, ale špatně pase koně a ještě nedrží hlavu. Je mu 5 měsíců, mám hrozný strach, že nám doktor napíše Vojtovku. Máte některá zkušenost s tím, že by vaše mimi nedrželo v pátém měsíci hlavičku? Díky za příspěvky

nuninove
20. lis 2015

no vzhledem k tomu ze deti drzi hlavicku uz kolem 1 mesice tak je asi na case to nejak resit..snad to bude dobre..

leeena_4
20. lis 2015

@aqeris Já bych té té vojtovky nebála a určitě bych k dr. začala. v 5-ti měsících už by hlavičku měl opravdu držet sám a právě vojtovka může pomoct s řešením problému - může mít jen ochablé svalstvo a čím dřívre, se to začne řešit, tím dříve se všechno srovná.

ilonkaseda
20. lis 2015

@aqeris taky bych se nebála,nebude první ani poslední co bude cvičit

pampalin
21. lis 2015

@aqeris Naše malá nedržela hlavičku ještě ve 2,5 měsících. Jestli chceš, můžeme si napsat.

lutu11
21. lis 2015

Ahoj, pokud nedrzi v 5 mesicich hlavicku, je podle mne nutna navsteva neurologie a potazmo fyzioterapie. Vojtovka neni nic hrozneho, cvici to dneska kde-kdo, a diteti to opravdu pomuze. Akorat nechapu, co delala pediatricka... ze to nezacala resit mnohem driv u prevence. Spravne pokud do 3 mesicu nepase a nedrzi hlavu, melo by se to resit. Normalne se uz deti v 5 mesicich otaci - vali sudy. Opravdu bychom to zacala resit. Pokud to nechas tak, zadelas si dalsi problemy s jeho pateri.

pampalin
21. lis 2015

@lutu11 Jo, je to přesně tak. Akorát chci jen podotknout, že ne každý dítě v 5.měsíci věku musí nutně válet sudy. Jsou děti, který jsou naprosto v pořádku, ale prostě mají svůj čas. U nás je to tedy o něčem jiném.