Seborea. Jak vypadá kůže pod šupinami?

terousa
3. zář 2022

Prosím vás, kdo máte zkušenosti se seboreou - doktorka nám předepsala mastičku z lékárny, ale po namazání suchých ložisek a odstranění šupinek se pod tím objevila rudá mokvající kůže. To tak asi nemá být, že?! Předtím jsem mazala MM, šupinky byly suché, samy odpadávaly a pod nimi už to bylo zhojené. Ale nikdy jsem se se seboreou nesetkala, tak nevím, jak to hojení má vlastně probíhat.

cilkat
3. zář 2022

Pokud mokvá, ej to určitě špatně. kůže po odstranění seboretických šupinek bývá opravdu "zdravá - maximálně mechanicky podrážděná". ... ale pokud máte seboreu ve fázi šupinek, ne souvislé krusty, obvykle vůbec řešení nevyžaduje... (Zas pokdu pod tím kůže mokvá, je otázka, jestli to vůbec je seborea... ale začala bych tím, že vyřadím tu mastičku, která evidentně nesedla.)

kacaba85
3. zář 2022

Ta kůže pod seboreou je taková "mladá" - růžová a zdravá

lenkalubina
3. zář 2022

Syn seboreu měl a žádný přípravek od kozarky nezabral.. spíš mu to zhorsovaly...zkusili jsme všechno možné..je mu 14,tak si dovedete představit jak to prozival🤣 že zoufalství jsem zkusila koupit z tiande přípravky a ty zabraly🤷‍♀️ jsou to dva roky a má klid...pomohlo to i na lupenku😉

terousa
autor
3. zář 2022

Díky za info, mastičku jsem samozřejmě hned přestala používat, natíram opět MM a hned se to trochu zlepšilo. Pediatr tvrdí, že to seborea je, ale kdo ví, chvíli počkám a kdyztak zkusim nějakého dermatologa.
@cilkat

palja
3. zář 2022

@terousa tak to být nemá. Jen pozor, pokud se ta seborea zanedbá nebo nesprávně léčí může vzniknout zánět a to musíte pak mazat ATB mastí. Radši bych zašla na to kožní.

terousa
autor
15. zář 2022

Tak jen pro info, jak to dopadlo 🙂 Mazala jsem mateřským mlékem, poctivě u každého kojení a ničím jiným. Na obličeji během par dnů vše zmizelo, ve vláskách jsem po cca týdnu přešla na kokosový olej, namazala, odrbala lehounce kartackem Frida a smyla mesickovym samponem a dnes je na hlavičce posledních par supinek. Treba to někomu pomůže 🙂