Streptokok, jak se ho zbavit? Spála/angína stále dokola

pisisvori
9. únor 2015

Ahoj všem. Dcera měla již potřetí od října spálu nebo spálovou angínu. Teď při viroze jsem jí nechala udělat výtěr a streptokoka v krku má stále☹☹.
Proto se chci zeptat, jestli má někdo zkušenost jak se ho zbavit, aby neměla angínu stále dokola? Četla jsem něco o autovakcíně, homeopatii...měli jste? Pomohlo? Díky

ludva
9. únor 2015

@pisisvori Ahoj 🙂 Moje děti mívaly streptokoka stále dokola, nosily ho stále ze školy. Zřejmě byl ve třídě bacilonosič a jakmile jsem je přeléčila, tak streptokoka okamžitě chytly znovu. Jakmile se děti rozešly na gymnázia, tak bylo po problému. Řešila jsem to s ORL. Bohužel, nelze do kolektivu poslat hygienu na hromadné výtěry, takže jen doporučit všem ostatním rodičům výtěry i v široké rodině. Bacilonosič většinou nemá žádné příznaky ani potíže. Zkoušela jsem i homeopatika, ale nevím, jestli nám pomohla. Rozhodně z vlastní špatné zkušenosti doporučuju důkladně streptokoka přeléčit. Můj nejmladší měl streptokokovou angínu naposledy v květu a selhaly mu po ní ledviny. Nikomu tu hrůzu nepřeju.
Jinak náš ORL lékař mi radil dítě po streptokokové angíně přeléčit ještě pendeponem. Jenže, ten není momentálně v ČR k dostání. On si ho nechává posílat údajně z Rakouska, ale jestli má na něj veškeré atesty netuším.

pisisvori
autor
9. únor 2015

@ludva ahoj🙂. Já už jsem na výtěru byla, jenže ta sestra u mého dr. dělá výtěr z patra a ne krku a jen tak, aby se neřeklo...to bych musela mít zrovna angínu, aby se tam něco našlo🙂. Ten pendepon vím, ptala jsme se teď naposledy po angině před 14 dny, jestli se dává, když je velká sedimentace jako za nás nebo už je něco jiného🙂. Já bych se u dcery totiž trochu bála alergické reakce. Při první angíně ve 2 letech (to byla její první nemoc) se po píchaném penicilinu osypala a pak měla vždy Klacid a teď do toho října, kdy byl streptokok rezistentní na vše krom penicilínu, tak jsme s dr. riskli penicilin tablety spolu s Fenistil kapakama.
Zítra máme přijít a dá jí podle mne na xx dní znova penicilín☹ Už mě to fakt nebaví, ona to špatně polyká, takže v noci než jí vzbudím a než to sní trvá vždy půl hodiny☹...jako by mi nestačilo, že vstávám pořád každou hodinu k malé...Kdyby to pomohlo tak dobře, ale co když to tam bude pořád a za měsíc další spálová angína....☹☹.
A při tom dcera do 2 let neměla ani rýmu, pak 1. angína a pak začla v 2,5 chodit do školky a tam byla nemocná spíš méně než průměr, poslední rok už skoro ne a letos, když máme malou, tak je nemocná pořád☹.

ludva
10. únor 2015

@pisisvori Já jezdím na výtěry do Letňán na ORL. Pan doktor Vaverka vytírá opravdu poctivě 😝 😲 Za stovku si zaplatím Streptest a vím to hned 🙂 Letos mi přijde, že je té spálovky opravdu hodně. U nás v MŠ je na nástěnce neustále cedule, že je ve třídě spálovka a vši 😕
Možná bych homeopatii zkusila. Bohužel žádného dobrého homeopata neznám. Naše homeopatka se bohužel odstěhovala. Rozhodně to dceři neublíží. Vím, že dětem dávala Thuju + Streptococcinum, ale sama bych jim nic nekupovala, to spíš opravdu po poradě s odborníkem. A co škola? Jak jste se rozhodli?

pisisvori
autor
10. únor 2015

V Čumpelíkové ordinuje Dr. Bartůšková, ta prý je homeopatka. Dík za ten kontakt, teď mám penicilin sama taky na zánět noshltanu, tak až tak měsíc po dobrání bych to zkusila a nahnala i manžela.

Jinak ke škole. Šli jsme na Burešovu a na Žernoseckou(tam teda byl kvůli nemoci dceru zapsat jen manžel), ale na Burešce je šílených dětí, takže čekají jak se kdo rozhodne a v přijatých mají jen spádové co nešli jinam. Manžel pořád "otravuje" s tou Žernou, ale já jsme tam ani nebyla na zápise ani na DOD, protože jsme byli nemocní oba dny. Tak nevím jak se rozhodnout. A jak vy?

myskin
12. únor 2015

@ludva prosím tě jak se u syne projevil zánět ledvin v souvislosti se streptokokovou angínou? Já jsem brala troje antibiotika na spálovou angínu, pořád se to vracelo. No a teď pár týdnů po dobrání mě nejdřív děsně bolely kyčle, to pominulo, ale pro změnu mě hrozně bolí záda v oblasti ledvin. Je to jiná bolest než jenom od zad, ale jinak nemám problémy žádné. Už si připadám jak hypochondr ☹ .

ludva
12. únor 2015

@myskin Ahoj, tak asi nejjednodušší je donést moč na testy 🙂 Matěj měl zánět ledvinných klubíček - poststreptoková glomerulonefritida, ta se projevuje 10 - 14 dní po nemoci krví v moči. Normálně začal čůrat kofolu 😔 a pak otoky. Když si to zpětně vybavuju byl unavený a on tedy pomalu natékal, tak jsem si jen říkala, že tak nějak divně přibral. Zdálo se mi, že jsou mu malé brejličky. V nemocnici mi říkali, že je to akutní zánět, protože čůrá krev, záda u toho nebolí, ale klapali mu na ně pořád. Bylo mu opravdu zle, pak se mu i nafouklo hodně bříško (opravdu jako těhu) a měl opravdu vysoký tlak. Po pár metrech chůze usnul! Náš nespavec! Těch glumerulonefritid je určitě víc druhů, on měl tento, který už je prakticky neexistuje, jen v rozvojových zemích, kde se nepodávají ATB. Nevěděli co s ním, měl jít na biopsii ledvin, ale chytil tam samozřejmě vše i rotaviry, tak ho Motol nepřijal a pak se to nějakým zázrakem urovnalo. Na pokoji byl s námi chlapeček a ten měl chronický zánět, ten zase měl moč kalnou, napěněnou a otekl náhle. Nevím, asi bych si zašla s tou močí, popř. na krev, CRP. Hodně štěstí 🙂

ludva
12. únor 2015

@pisisvori Ahoj 🙂 Taky děkuju za kontakt, možná homeopatku vyzkouším 🙂 Se školou jsme na tom tak, že se na Slovanku nedostal. Zkusím sepsat nějaké odvolání, ale šanci tomu nedávám. Momentálně doufám, že ho vezmou na Litvínovskou 500 😉 Tak držím palce 😉

myskin
12. únor 2015

@ludva díky za info. To jste si teda užili, hlavně že už je to dobrý. Zítra jdu k doktorce, vezmu moč a řeknu si o nabrání krve, chtěla bych udělat ASLO. Táhne se to se mnou od listopadu, od té doby jsem ještě nebyla ani týden bez nějakých potíží.

ludva
12. únor 2015

@myskin Dobře uděláš 🙂 Matěj byl po přeléčení té angíny na výtěrech i s močí a vše bylo v pořádku a najednou bum a bylo to. Asi bych to opravdu nepodceňovala. Ten streptokok je prakticky pořád mezi lidmi, někomu vůbec nevadí, ale dokáže udělat pěknou paseku. Rozhodně se musí vždy přeléčit. Moje děti třeba jen chraptí a mají ho ze školy, je to boj. Pokud se v tom takhle babráš už dlouho, vyslala bych na výtěry celou rodinu 🙂 Jsem teď na něj vysazená 😀

myskin
12. únor 2015

@ludva je to vážně boj. Já po každých antibiotikách výtěr i krev v pořádku. Ale zhruba po 10 dnech v krku opět streptokok. Ale kontrolní výtěr doktorka dělala hned po dobrání antibiotik, ale jak jsem zjistila to není dobrý postup. I veterinář teď řekl babičce u psa kdy měl zánět ucha dělat výtěr z odstupem po dobrání antibiotik aby bylo právě vidět jestli se tam znovu ta bakterie nepomnoží. Já jsem si nechala udělat test i na mononulkeózu, ale taky v pořádku. A když už to vypadalo že třetí antibiotika streptokoka zdolala tak teď tohle a to mě kolikrát chytne taková bolest že musím počkat a nemůžu ani chodit. Jsem na doktorku dost naštvaná, myslím si že mi ho pořádně nedoléčila, 2x antibiotika na týden (i v příbalovém letáku píšou na streptokoka min.10 dní), jednou dokonce pouze třídenní s prodlouženým účinkem - ty se jak jsem zjistila na tento typ onemocnění vůbec nedávají 😠 . Dcera chodí do první třídy a na rodičáku jsme se dohodli že dětem necháme udělat výtěr z krku, protože tam řádí spálový streptokok. Dcera byla na výtěru s odstupem 2x, muž i druhá dcera 1x. Byl v pořádku. Já jsem neměla angínu asi 100 let a teď tohle.

ludva
14. únor 2015

@myskin Ahoj, tak jak jsi dopadla? Výtěr by měl být údajně 3 týdny po ATB. Jinak takové rodiče ve škole ti závidím 🙂 U nás to byl vždy boj. Chápu, že rodiče nemají čas chodit po doktorech, ale tady jde o zdraví jejich dětí, nevím... Matěj měl výtěry i moč po angíně dobré.

myskin
16. únor 2015

@ludva dopadla jsem tak, že moje doktorka usoudila že to mám určitě od zad, mám brát léky na bolest 😠 . Po mém nesmělém dotazu na ledviny mi tvrdila že to nebude ono, nemám krev v moči a tak. A nějaké testy? Řekla že už mi dělala testy na mononukleózu a vyznělo to tak že na letošek už mám vybráno 😖 . Od doktorky jsem jela do laboratoře, tam jsem si jako samoplátce zaplatila krevní odběr a vyšetření moči a výsledky budou zítra. Chci mít zkrátka jistotu. Moje máma měla zánět ledvin, žádnou krev v moči neměla, pouze šílená bolest zad.

myskin
17. únor 2015

Takže už mám výsledky z laboratoře a vyšla krev v moči. Doktorka v laborce mi řekla, že to dobré není, může to být přetrvávající streptokoková infekce a dala mi seznam vyšetření co mám po své doktorce chtít a v případě že nebude možné se s ní domluvit tak si to mám nechat udělat jako samoplátce, protože to může být průser. Můžou z toho být problémy se srdcem, s ledvinama,....Po popisu mých opakovaných a evidentně nedoléčených streptokokových angín, bolestí kloubů a zad - ledvin se dost zhrozila že moje doktorka to ignorovala. Takže odpoledne jsem nahlášená ke svojí doktorce aby mi dala žádanky na ty rozbory a určitě si budu hledat jinou doktorku.

ludva
18. únor 2015

@myskin Tak to je mi moc líto 😔 Dej vědět, jak jsi dopadla odpoledne.