Vyrážka nebo atopický ekzém?

pvackova
19. led 2016

Ahoj, dceři je 4,5 měsíce a trápí nás červene flíčky na lickach i za ouškama má červene mapy. Někdy se ji objevi nějaký flíček na ručičkach a hrudnicku. Mazu bepanthenem, používám slunečnicový olej a koupele v linola fett olbad. Někdy to vypadá na dobrý ceste, flíčky se ztrácí a pak se zase objevil, už si nevím rady. Prosím o radu, nemáte zkušenosti? Díky moc

silviasilva
19. led 2016

Dobrý deň, my riešime veľmi podobný problém ale mojej dcérke je 20mes. (nikdy sme však nemali na tváričke). Ja by som na vašom mieste to riešila s mudr. Ale v tom to obdobný sa atopický ekzém začína objavovať. My máme suché začervenané fliačiky na záhyboch a v oblasti plienky. Používame do kúpeľa ovesné vločky (pomleté) a tiež Linolu a mažem od A-dremi exomega krém. Predtým sme mali kortikoidy :( to som po dohovore s kožným zrušila.
Je dosť možné že to môže u vás súvisieť s nejakou potravinovou alergiou (kravské mlieko - mliečne výrobky, vajcia, kakao, citrusy, orechy toto sú asi najčastejšie). My sme už absolvovali testy u alergológa no vyšli negatívne takže príčinu stále hľadáme :(.
PS. dosť ľudí ešte odporúča kokosový olej. No najlepšie je prísť na príčinu čo to spôsobuje ( zväčša je to potravinového pôvodu).
Drží palce

bety27
19. led 2016

Klidně to může být i kvasinková infekce, také to bývá časté - např. pokud kojíte tak stává se to po např. čokoládě. Můžete zkusit imazol. Ale radši bych se poradila s mudr. Pokud je to opravdu atopický ekzém tak nám na kožním říkali pravidelně mazat krémem - ne olejem. Klidně stačí obyčejná indulona. Dále použít krém na bázi zinku a tím potírat pravidelně postižená místa (Bioderma má celou řadu pro atopiky, ale máme vyzkoušené i od A-dermy exomega krém a sprchový gel a taky super). A dále je vhodná nealergizující strava (pokud kojíte) - na netu najdete seznam. Dále zrušit aviváž pokud používáte. Je to běh na dlouhou trať a chce to vypozorovat kdy se to hořší. Často se stává, že se ekzém objeví i po očkování. Přeji brzké uzdravení 🙂

kocour1
25. led 2016

Může to být začínající atopický ekzém a nemusí...těžko říct. Pokud jsou to jen suché flíčky, které nesvědí (dcera se netváří, že by ji obtěžovaly), mazala bych něčím mastným, hypoalergenním - např. klasickým bepanthenem. Pokud se průběh začne zhoršovat, tak je velmi dobrý bepanthen sensiderm - ten by mohl pomoc. Můžete také zkusit vyloučit určité alergenní potraviny, které by mohly vyrážku zhoršovat...tak snad to nic nebude a dcera z toho vyroste🙂.

avantgarda
29. led 2016

Pokud používáte Bepanthen, zkuste i Bepanthen Sensiderm. Ten je dobrý na projevy ekzému. Pokud jsou flíčky nesvědivé a místa jsou třeba jen sušší, tak bych mazala něčím mastným. A pokud začnou místa rudnout a svědit, tak bych vyzkoušela ten Bepanthen Sensiderm.

dzungala
29. led 2016

Atopický ekzém = kvasinka. Žádné oleje, zinková mast, eliminační dieta.

ivetinka00
16. kvě 2023

Prosim nevite co by to mohlo být a jeste na prsu to mam... Dekuji za odpoved