Vysoký tlak před porodem. Mám se bát? Volat nebo čekat na další kontrolu?

5. dub 2022

Ahoj, je tu někdo, kdo má par dni do termínu a ma vysoký tlak? Ja nam termín v sobotu, vždy jsem měla tlak nižší nebo spíš v normě. Včera jsem byla na kontrole a 3x za sebou vysoký tlak, takže odběry krve a moč. Výsledky dopadli tak, ze bílkovina v moči, ale může to být špatným odběrem moči nebo mam nejaky zánět a výsledky krve jsou vyšší hodnoty jaterních testu.. Něco v norme, něco na hranici. Bylo mi řečeno, ze mam měřit tlak doma, a kdyby byl vyšší, jak 140/90,tak přijet. Ja byla ve stresu, takže jsem jela na pohotovost a tlak samozřejmě vysoký. Monitor miminka dobrý. Bylo mi řečeno, že dostanu kapacku na závodněni, a kdyby to Bylo stále vysoké, tak by bylo nejlepší porodit a pokud OK, tak půjdu domů. Nakonec tlak OK, tak jsem sla domu. Od té doby mám ale každých par minut tvrdnuti břicha a od rana tlak zase vysoký. Mám se bát? Volat? Jet? Nebo čekat na další kontrolu? Měla bych jít zítra na nový odběr krve a moči. Děkuji.

draceka
5. dub 2022

Asi bych jela raději na kontrolu. Vysoký tlak + bílkovina v moci může znacit preemklapsie (což nechci vůbec strasit).co otoky?

autor
5. dub 2022

@draceka však to ja včera jela na pohotovost.. Doktor mi řekl, ze bud nějaký zánět nebo špatně odebrána moč, zítra mám jít znovu na krev a dát moč... Preemklampsie je prý vyloučena. Otoky mam trošičku jen nohy, ze s e nevejdu do bot už hodně dlouho ale na podhled to není vidět.

draceka
5. dub 2022

To jsem pochopila,že jste tam už včera byla,ale pokud máte jakékoli obavy, tak tam zavolejte...super,že je ta preemklapsie vyloučena a na ten zanet Vám něco dali?

autor
5. dub 2022

@draceka nene, nedali, řekli mi, že mám zítra přijet dát novou moč.

draceka
5. dub 2022

Aha, tak uvidíte zítra...každopádně pokud by se Vam něco nezdálo, tak raději jedte na kontrolu nebo tam zavolejte!!držte se!!

autor
5. dub 2022

@draceka moc děkuji 😊 uvidím do odpoledne, jak bude vypadat tlak a případně bych tam zavolala.

draceka
5. dub 2022

To je rozumné!!ještě jednou hodně štěstí přeji🍀

autor
5. dub 2022

@draceka moc děkuji 😊

eloana
5. dub 2022

Mela jsem to u prvniho ditete- ale uz jsem byla v terminu-nechali si me od 22 v porodnici 27 jsem porodila bez vyvolavavani

pampeliska1313
5. dub 2022

Měla jsem vysokej tlak, rodila jsem císařem, ale ne kvůli tlaku. Brala jsem medikaci na tlak i při kojení ještě po porodu pár dní, pak jsem musela za praktickou, zmerila mi tlak a medikaci jsem mohla opustit.)