Tři děti v autě. Vozíte někdo v běžném osobním autě?

sirinfirst
29. čer 2021

Máte někdo běžné osobní auto (u nás konkrétně dost velký kombík, ale vzadu nejsou tři plnohodnotná sedadla) a vozíte tři děti (vajíčko + 2 sedačky 15-36)? Nechce se nám zrovna kupovat větší auto, tak přemýšlíme, jestli se naskládáme. Díky

konidana
29. čer 2021

@sirinfirst jednu sedačku dopředu na spolujezdce, to je jistota.

aevintyri
Autor odpověď smazal
Zobraz
gingermom
29. čer 2021

Tady záleží jaké auto máte a taky jaké sedačky. Rozdíl u sedačky na šířku může dělat i několik cm 😉

sirinfirst
autor
29. čer 2021

@aevintyri ty jo, to jsem netušila, že existuje, to se fakt může dát místo sedačky 7 leté? To by bylo super, díky 🙂

konidana
29. čer 2021

@sirinfirst sedmiletou doprostřed na podsedák, nebo pokud je jen břišní pás , tak bez podsedáku.

sirinfirst
autor
29. čer 2021

@konidana tak jsme nad tím přemýšleli, no
@gingermom pořád kdyžtak levnější koupit novou sedačku než auto.. Auto je celkem velké, ale teď, když jsou vzadu 2 velké sedačky, si tam už člověk mezi ně nesedne

aevintyri
Autor odpověď smazal
Zobraz
verionka
29. čer 2021

Když vezu tři děti, tak jedno mám vepředu na spolujezdci, dvě vzadu a druhý dospělý mezi nimi...

terinka86
29. čer 2021

My jsme posadili nejstaršího na sedačce na místo spolujezdce, já seděla vzadu s mladšími. Ale pro nás to byl teda dost stres, nejstarší pořád přepínal rádio a já nejsem zrovna nejštíhlejší, takže na nějaké dlouhé cesty to nebylo. Takže jsme nakonec šli do jiného auta, no (měli jsme starý focus, takže bylo stejně jen otázkou času, jak dlouho vydrží, a zhodnotili jsme, že s větší sedačkou už se tam nevejdeme vůbec). Ale uvažovali jsme i o výměně sedaček, ty naše jsou dost široké. Nicméně teď vedeme podobné úvahy znovu, do roka nám nejmladší vyroste ze sedačky a třetí velká už se tam nevejde, tak možná budeme řešit podsedákem, i když se mi moc nechce (ale to už bude nejstaršímu 9).

mdch91
29. čer 2021

Zkuste vajicko klippan dinofix, je super uzke a jinak velke a velmi bezpecne. Rozhodne bych nevozila 7lete dite bez sedacky, kde je ochrana hlavy pri bocnim narazu? Mame 2 15-36 a dinofix ve focusu, zapinani pasu starsim je teda mazec, ale focus je opravdu maly.

mamikry
29. čer 2021

@sirinfirst Ja sedim vzadu s miminkem ve vajicku a prostrednim v sedacce. Nejstarsi sedi v sedacce na sesadle spolujezdce. Ja sedim na pul zadku a pas mi jde skoro pod krkem... uz cekame na nove auto, tohle je nepohodlne a navic se o toho vpredu bojim.

cilkat
29. čer 2021

Prý existuje firma, která umí udělat "lavici" místo sedaček na míru autu a stáří dětí - ale je to na úkor bočních bezepčnostních prvků, ale furt je jich tam víc než u podsedáku nebo uzpusobovače pásu. Ale Bohužel nemám přímo odkaz na tu firmu. (a ten uzpůsobovač si asi koupím já, páč mám pás věčně na krku...)

jjasmina
29. čer 2021

@sirinfirst my máme vzadu takove už jen bobky + klasicka autosedacka pro roční, tři se vlezou dozadu

sajul
29. čer 2021

Jak už je psáno, u spolujezdce nejstarší, a já vzadu s vajíčkem a prostředním. V Octavii. Ale to cestování je očistec, když se nemůžu ani pořádně opřít 😂 radši bych snad kdyby jsme jeli dvouma autama 😅

gingermom
29. čer 2021

@cilkat ano, jmenuje se Multimac https://www.google.com/search?q=multimac&sxsrf=... , zaujalo mě to, myšlenka se mi opravdu líbila do doby, než jsem zjistila cenu - je to opravdu hooooodně drahé 😀
My jsme jezdili se 3 sedačkami vzadu a dalo se to - jen zapínání 3 bodového pásu byla menší bojovka. Ale pořád lepší než abych já se mačkala vzadu obklopená dětma a jedno dítko ve předu.
Rádi si s manželem vepředu povídáme a aspoň při té jízdě v autě je fajn být chvilku "bez" dětí 😉

zuzekk
29. čer 2021

Kamarádi tak jezdí běžně v Oktávce. Vajíčko nebo pak sedačku s nejmladším uprostřed (spolujezdec dobře dosáhne), je to teda poněkud skládačka, jakože uděláš všechno pro to, abys tu prostředni nikdy nevyndala (a nemusela dávat zpátky), ale jde to. Děti mají místa v pohodě a matka taky - protože už vidím jakéhokoliv otce, jak se rve dozadu. A být nacpana mezi dvěma sedackami déle než 10min = ne!

hankaros
30. čer 2021

Ano, škoda superb combi, vzadu bez problémů tři sedačky.

rebe
30. čer 2021

@aevintyri @sirinfirst Tento pás je určen pro malé lidi, ne pro děti. Podle zákona dítě pod 150 cm a 36 kg musí být při přepravě umístěno v autosedačce. Tento pás tedy rozhodně pro dítě nevyhovuje. Autosedačka není pouze zádržný systém, také poskytuje ochranu hlavě dítěte při nárazu ze strany, to pás opravdu nedokáže. To je i důvod, proč odborníci nedoporučují použití podsedáků, a když, tak na prostředním sedadle s tříbodovým pásem (ne pouze tím přes břicho).

sirinfirst
autor
30. čer 2021

@rebe taky jsem si říkala, že to nebude povolené.. Chci, abychom se vešli a ještě jezdili bezpečně. Nejlepší bude koupit takové sedačky, aby se vešly 3 dozadu.

jolana24
30. čer 2021

S vajíčkem by se děti dozadu vejít měly. Horší to pak bude s pokračovací sedačkou

rebe
30. čer 2021

@sirinfirst Možná by bylo nejlepší napsat, jaké konkrétně auto a sedačky máš. Myslím, že ty poutané pásy se vejdo spíš než na isofix, protože jdou posunout vic do strany.

leilinka1234
30. čer 2021

@aevintyri jen s tímhle pásem vozí děti 4 a 5 let? No to je síla 🙈 tak snad ty dětičky opatrují všichni svatí, když rodiče na jejich bezpečnost kašlou.

sirinfirst
autor
1. črc 2021

@rebe 5 let starý Ford Focus (combi), sedačky Cybex, typ bych musela najít, ale jsou na isofix. Vajíčko budu teprve kupovat.. Taky už mě napadlo, že ty sedačky by mohly být připoutané jen pásem, a tím pádem by se daly trochu posunout..

jolana24
1. črc 2021

Určitě sedačky dávat jen na pás a koupit užší vajíčko

aevintyri
Autor odpověď smazal
Zobraz
terinka86
1. črc 2021

Tak až budeš kupovat to vajíčko, určitě s sebou vezmi auto s oběma sedačkami, ať to můžete rovnou zkusit. My jsme do focusu nakonec tři sedačky nacpali, vajíčko uprostřed, ale ty sedačky na krajích byly dost nakloněné, neměla jsem z toho moc dobrý pocit. Ale měli jsme starší typ auta a hodně široké sedačky.

rebe
1. črc 2021

@sirinfirst Sedačku musíš používat podle pokynů výrobce, pokud je určena pro upevnění isofixem, nemůžeš ji jen upevnit pásem. Musíš mít sedačku, která je určena pro upevnění pouze pásy.

sirinfirst
autor
1. črc 2021

@rebe jasně, tuhle je možné používat oběma způsoby

rebe
1. črc 2021

@sirinfirst Tak pak jo. Cybexky mi přijdou spíš užší, takže když je posuneš dost do stran, mohlo by to jít.

jolana24
1. črc 2021

@rebe Vždyť paní píše, že má sedačky 15-36, ty se vždycky dají připevnit isofixem nebo pásy. U těch jediných jdou obě možnosti