Úřad práce. Kdy se přihlásit?

11. čer 2023

Dobrý den. Ráda bych se zeptala. Dne 31.7 mi končí smlouva v práci. ( Měla jsem dobu určitou.) Práci si hledám aby mi to navazoval od srpna.. Ale zajímá mne, pokud bych nenašla, musím se dne 31.7 přihlásit na úřad práce nebo mám se přihlásit o týden dřív nebo?
Byla jsem zaměstnaná vždycky, tak vůbec nevím, jak to chodí..

Co se pak děje na úřadě práce? Musím něco predkladat? Oni mi tam pomůžou s práci a 3 měsíce za mne odvádějí soc. A zdravotní? Prosím můžete mi to někdo vysvětlit?, děkuji moc 🙂

jeyre
11. čer 2023

Můžeš se jít registrovat od 1.8., pokud už budeš mít práci domluvenou, tak jim to tam řekneš a nic moc s tebou řešit nebudou. Vyplníš papíry, paní na přepážce se tě kdyžtak doptá a domluvíte si případně další termín. Za tu dobu registrace ti platí zdravotní pojištění, ale na pojišťovnu si musíš dojít sama. Já jsem tam táhla kopu papírů, ale nakonec chtěla jen doklad o skončení (takže smlouvu na dobu určitou k tomu datu, kdy končíš), všechno ostatní měla v systému.

lencaa11
11. čer 2023

Pokud máte odpracováno 2 roky tak můžete požádat o podporu dokládá se ukončení smlouvy + zápočtovy list ..a pak se jde na pojišťovnu jinak za vás platí stát jen zdravotní

autor
11. čer 2023

@jeyre děkuji a co musím dodat na úřadě pokud bych sama práci nenašla?

jeyre
11. čer 2023

Mně tam dali takový dotazník jako jestli jsem byla už na nějakém pohovoru, jestli si umím vytvořit CV a jestli chci pomoct s hledáním práce... já jsem teda napsala že pomoct nechci a hledám sama, ale určitě je můžeš požádat i o pomoc.