Je to trapné?

11. dub 2024

Ahoj holky, je mi to tak trapné, dokonce mi je i trapně to psát, ale mám takový problém, dnes jdu na gyndu, ale já se hrozně mokřím, ihned jsem vlhká, kvůli tomu se mi tam tak nechce, tak se chci zeptat je to normální ? Jdu na gyndu po druhé v životě

pavca1982
11. dub 2024

To je psychické je to normální.

reeeza
11. dub 2024

Je zvyklý, má tam třeba 20 pipin denně, 5 dní v týdnu, roky a roky pipina za pipinou 😉😅

kolibricek36
11. dub 2024

Myslíš, že na tebe tam čeká? Co budeš dělá až budeš těhotná?
Vždyť tam má pipinu za pipinou. Takže je zvyklý na vše i na krvácení.

betelgeuzz
11. dub 2024

@reeeza @kolibricek36 takový mám najradši, místo, abyste povzbudily, tak zesměšňujete. Nevím, jestli vám byly příjemné první návštěvy na gyndě. Mně teda ne a je jedno, kolik jich tam dr za den vidí. Ani teď mi příjemné nejsou, ale jde o zdraví, tak se překousnu.

Nějaký výtok je normální. občas někdo tvrdí, že normální není, ale řešila jsem se 2 gynekology, dělali mi odběry a vše bylo v pořádku. I dr mi řekl, že někdo to tak prostě má. Klidně to dr řekni, ať to zkontroluje.

miryp
11. dub 2024

Gynekolog je profesionál a opravdu nebude řešit, kolik sekretu uvidí. Je zvyklý na mokré, suché, krvácející... Zkus to brát tak, že pro tebe je to vlastně lepší varianta, protože tam zrcadla i ultrazvuková sonda snáze vklouznou a aplikace zrcadel nebude fyzicky tak nepříjemná jako pro ženy, který mají opačný problém. Pro klid duše můžeš požádat gynekologa, aby uděl stěr na kultivaci pro vyloučení bakteriálního spouštěče.

levandule_k
11. dub 2024

Zkus se nad to povznést a věř mi, že doktoři už viděli ledacos, tělo je prostě tělo.

Nevím, kolik ti je, ale vzhledem k tomu, že to není web pro teenagery, tak si si trochu zavěštím, že máš k návštěvě gyndy free přístup, možná i z toho důvodu, že jsi extrémně vlhká, a proto se stydíš, ale není důvod se stydět za projev svého těla. Na gyndu chodíme kvůli sobě, i když je to svým způsobem výstup z komfortní zóny.

jannym
11. dub 2024

S jdes tam na prevenci tj., je to tvuj normalni stav a nebo tam jdes proto te mas problem, tedy ten zvyseny vytok? Pokud je to normalni stav, tak je to fyziologicke a neni se za co stydet…pokud je to zdravotni problem lekar udela stery a zjisti co he spatne, nebo to muze byt nejaka nerovnovaha a pak ti doporuci treba probiotika. Kazdopadne neni duvod se za nic z toho stydet.

reeeza
11. dub 2024

@betelgeuzz To nebylo zesměšnění, proč bych měla někoho zesměšňivat? Navíc evidentně mladou holčinu?🤷‍♀️
To bylo myšleno na odlehčení situace, aby si zakladatelka uvědomila, že prostě nemusí být vůbec nervózní nebo se cítit nesvá. Že pan doktor je na to zvyklý. Má tam přece tolik pipin a každá druhá má výtok, vodnatý či infekční či krev. Někdo je oholený, někdo má strniště, někdo prales...Prostě to je gynda no. Běžný člověk si příjde nesvůj na gyndě, ale je třeba si uvědomit že gynekolog to bere úplně jinak 🙂
Tak to škoda že to bylo některými jedinci přeloženo jinak než jak to bylo řečeno...Každopádně zakladatelko pokud to teď čteš, tak jako výsměch to rozhodně myšleno nebylo 😊

kolibricek36
11. dub 2024

@betelgeuzz ty to považuješ za výsměch? Ale člověk jen konstatoval. Nicméně já tuto větu slyšela od dr.a vůbec mě to nepohorsilo.
Ono nejhorší srážka je s .....a pak s tím kdo si vše bere osobně.

kolibricek36
11. dub 2024

@reeeza přesně

levandule_k
11. dub 2024

@reeeza Ty máš povzbuzující, chápavé komentáře s dobrým vhledem. Přišlo mi to na tebe trochu drsnější, ale pořád v normě, ale komentář @kolibricek36 mi přišel stírající a vedle toho i tvůj komentář najednou začal vypadat drsněji a už by jela diskuze ve stylu, ty si blbá, že se stydíš. (Jedna něco napíše a dalších 5 se přidá, takový lavinový efekt.) I když jste to nemyslely zle, tak to vyznělo rázněji, než jste chtěly. (Konstatování, ne moralizování.) Se stane, že občas v psané formě něco vyzní jinak než je plánováno.

kolibricek36
11. dub 2024

@levandule_k ale ona nepsala o stydeni, ale o tom že je vlhká, nicméně jsem psala co mi mimo jiné osobně řekla dr. Když jsem řekla že ve 25 letech nechodím na gyndu - nebylo proč, podle mého rozumu, a taky to nebylo o nějakým stydeni se.

reeeza
11. dub 2024

Holky já to neřeším. Zakladatelce jsem dovysvětlila jak jsem to myslela a tím to pro mě hasne. Jde mi jen o to, aby si zakladatelka nemyslela že jsem se jí vysmívala, to by mě mrzelo protože jsem to tak nemysla a ani nemám takovou povahu. A pipina pro mě není neslušné slovo 😁. Co si myslí kdokoliv ostatní mi je jedno. Každý je zodpovědný za svůj vlastní " překladač" informací. Pokud tím chce být někdo pohoršen tak ať je.

lenerka1
11. dub 2024

Myslím, že záleží na fázi cyklu, kolem ovulace je dost běžný a přirozený hojný výtok. V kabince otři kapesníčkem a víc bych neřešila.

betelgeuzz
11. dub 2024

@kolibricek36 @reeeza ano, mně to vyznělo jako výsměch a ne jako empatický komentáře pro někoho, kdo má obavy tam zajít. Přesně, jak píše @levandule_k
škoda, že jste se nerozepsaly hned v prvním příspěvku.

reeeza
11. dub 2024

@betelgeuzz No to my víme že vám to tak přišlo

kolibricek36
11. dub 2024

@betelgeuzz proč nás pořád musíte komentovat - nestačí jednou? my to víme - svět se kvůli tomu nezbořil.😇

levandule_k
12. dub 2024

@kolibricek36 Autorka napsala, že je jí trapně, to je za mě velmi podobná emoce jako stud... Já jsem v některých věcech citlivá a jestli ti tohle řekla dr., tak já bych k ní měla problém jít, nebo obecně jít i jinam na gyndu. Asi jsi víc splachovací než já, což je plus pro tebe.

Já teda jednou nebyla taky pár let na gyndě, takže vím, že to pro někoho může být extra těžké a jde hodně mimo svou komfortní zónu. Když jsem tam šla po letech, tak jsem byla ráda, že mě dr. nijak nesjela, nekomentovala to blbě. Jen se zeptala, co mě motivovalo přijít. (Znělo to jak běžná otázka, ne nijak rýpavá, povýšenecká.) Teď už pro mě není problém jít na gyndu, jsou zábavnější věci, to ano, ale nestresuje mě to.

kolibricek36
12. dub 2024

@levandule_k to mi vážně řekla dr. Ale ne gyndařka, ale neuroložka, asi proto, že jak jsem se později dozvěděla tak měla rakovinu delohy. Já tenkrát řešila hnusný akné, spolu s jinými problémy. Ale z meho tenkrát pohledu nebylo proč chodit na gynekologii, když jsem ještě nikoho neměla, a žádný problémy. Stejně mi ta antikoncepce co mi tenkrát nasadili kvůli akné nesedla. Bylo mi z toho příšerně zle. Obvodní mě pak řekl, že se na to mám vykašlat ale to nacate dobrat. Ještě mi dal nějaké léky abych to přežila.
Já jsem splachovací to máš pravdu, kdybych nebyla tak už jsem minimálně na psychině, nebo pod drnen.