Nález na vaječníku. Co to může být?

aneta555
18. led 2024

Ahoj holky mam dotaz uz tri mesice mam menstruaci 2 krat v mesici , dnes jsem byla na gynde dr mi delal ultrazvuk a rekl mi ze mam miomy na levem vajecniku cystu a na pravem mam nalez, ale nevi co to je nechce pry prihorsovat pokavad mu to nebude jisty. Jsem ted jak na jehlach co to muze byt.
Bral mi krev na crp na krev moc vse mam v poradku.
Uz si nevim rady 🤔

1pomnenka
18. led 2024

Hlavně, že si ví rady lékař. Většinou bývá za měsíc kontrola, aby se zjistilo, zda cysta praskla. Myomy se sledují, když se nezvětšují, nechávají se. Někdo je má beze změny třeba 10 let. Někdo musí na laparoskopickou operaci. Když si lékař nebude jistý, odešle tě na vyšší pracoviště.

lencaa11
18. led 2024

@aneta555 jak se zde píše cysta buď se dává injekce nebo se čeká zda sama odezní myom zalezi kde je a zda dělá problémy a velikost a to další nejspíš zajít na dovysetreni nebo laparo operace ( může to bejt od endo cysta atd...srůsty )

levandule_k
19. led 2024

No to je nepříjemné ms dvakrát do měsíce. Cysta může sama prasknout. Já bych asi byla taky jak na trní, protože neurčitá odpověď je pro mě strašné mučení.

Já bych si na ten myom zkusila dát tintkuru z drmku, ale nevím, jestli není trochu na hraně někomu doporučovat bylinky, když se mě na to neptal...a samozřejmě dál svůj problém řešila s dr.

lennus
19. led 2024

@levandule_k Taky nedám dopustit na bylinky, hodně mi pomáhá tinktura od naturopatky na PMS.

Teď jsem taky měla rozhozenou ms, mívám cykly po 25 a po letech byl po 32, což neva, ale pak 2x po 18. Preventivní prohlídka byla ok, může se to už měnit věkem po 40, tak uvidím, co příště. Hormony brát nechci, řešila bych opět s naturopatkou.
Kdysi jsem měla cystu, ale pak odešla s ms. Je zajímavé mrknout na ženské potíže i z hlediska psychosomatiky, většinou jde o potíže s ženstvím, partnerství, vztahy apod. Držím palce!

levandule_k
19. led 2024

@lennus Ano souhlasím, že psychosomatika dělá fakt hodně, ano vztah ke svému ženství, partnerské vztahy, vztah s matkou se taky umí podepsat na zdraví.

aneta555
autor
19. led 2024

@levandule_k je to na houby clovek prave premysli co to muze byt kdyz nema jasnou odpoved dr mi prave rikal ze ten myom a ta cysticka neni takovy problem aby mi to rozhodilo menstruaci a dalsi problemi .. Kazdopadne dekuji za rady 😊

kocila
19. led 2024

@aneta555 a co se bude dít dal s nálezem na vaječníku. Kde není cysta? Další vyšetření?

lencaa11
20. led 2024

@aneta555 cysta a myom může mit vliv na Ms pokud na druhém je nález šla bych na expresní ultrazvuk možná rovnou na laparoskopii může to bejt od endo ,nebo srůsty na vaječníku ...

aneta555
autor
21. led 2024

@kocila pry ano asi laparoskopie pritize byli vylouceni crp ba zanety