Ahoj holky,chci se zeptat mám za krkem už od jakziva mateřské znaménko nebo pihu teď sme ale přijeli z dovolené a jak sem byla na sluníčku tak sem si všimla ze mám tu pihu jakoby spálenou je taková sucha a dokonce se na ni udělal takový tmavší Flicek,nezvetsuje se nic,na kožní samozřejmě půjdu ale zatím se chci zeptat nemá některá z vás zkušenost,samozřejmě se bojím aby to nebyl melanom
@katanovobran jsem zrzka a mám hrozně moc znamének a pih. Je dobré jednou za rok chodit na kontrolu na kožní a preventivně se prohlížet. Kožní mi řekla, že mám hlídat ty znaménka, co jsou plochá a začnou se zvětšovat nebo měnit barvu. Ty vystouplá jsou většinou v pořádku. V tvém případě myslím, že to máš jen od sluníčka a bude to v pořádku, ale nejsem doktor. 🙂
@katanovobran mám pihu na které se mi občas udělá strup a ke sušší. Chodím na kontrolu na kožní a vše v pořádku. Určitě bych ji nechala zkontrolovat, ale dost možná to nic nebude
Nemyslím, že to bude melanom, pokud do teď byla v pořádku. Asi se jenom spálila na slunci, dermatolog tě určitě uklidní. Pokud už prošla takovým procesem, nechala bych si ji dobrovolně odstranit, aby se někdy v budoucnu nezvrtla.