Prasklé šítí hráze a zkušenosti s hojením. Co pomohlo?

vexeta
11. lis 2020

Dobrý den,

pár starších diskuzí na téma špatné hojení, jsem našla. Ale začínám být pomalu zoufalá a třeba má někdo nějakou aktuální zkušenost a podělí se, co pomohlo. Budu vděčná! Mám pocit, že jsem široko daleko jediná s takovou komplikací. :(

Jsem týden po přirozeném porodu, nástřih byl, šítí vnitřní i vnější. Že to bolí, s tím jsem počítala. Jizva se ale chovala, tak, že bolela den ode dne víc, naběhlá, citlivá. Každý den jsem to na vizitě doktorce říkala. Třetí den, se na to konečně podívala (samozřejmě s výrazem:"když pořád tak otravujete") a řekla mi, co bych chtěla, že to mám vyšité luxusně.
V pondělí mě pustili, ještě ten večer mi praskly stehy. Včera rano zpět do porodnice. Praskla horní vrstva šítí. Znovu šít nelze. Amoksiklav po 12 hodinách, mast Iruxol 3x denně, sprej Cicatridina po každé sprše. Dole otevřená rána, nemůžu stát, ležet, sedět, chodit. Prostě nic. Čůrat chodím do sprchy, omývám vlažnou, suším, větrám celý den, snažím se i v noci, mažu tou mastí. Zlepšení zatím žádné. Spíš naopak. Bolest a strach z každého pohybu, aby se to opět nezhoršilo, mě úplně vyřadil. Nemít doma manžela na otcovské, nevím co bych dělala. Zvládnu akorát nakojit vleže. Nic jiného nelze.

Co pomohlo Vám, jak dlouho jste se hojily? Mám se starat o synka, užívat si ho, místo toho se ani neotočím na posteli, jsem úplný lazar a nikde žádná vidina konce. Přijdu si úplně bezmocná. Myslela jsem, že porod bude vrchol. Tohle je ale očistec

levandule_k
11. lis 2020

To je teda strašné. Zkušenost nemám.

Nebylo by lepší zkusit jinou nemocnici, někdy se to sešívá znova, ale neznám tvůj nález a nejsem doktorka. Já mám někdy pocit, co jedna doktorka hodně řeší, tak druhá to třeba neřeší vůbec.

luci1207
11. lis 2020

@vexeta taky mi prasklo siti po porodu. Uz nevim presne ale hojeni trvalo mozna mesic az dva? Ja jsem teda chodila kazdy tyden na kontrolu jak na gyndu tak na proktologii kvuli sitemu konecniku a strev atd. A ten mi "predepisoval" proktis a betadinu a gyndarka framykoin. mela jsem to rozjete a timpadem diru myslim 2x3cm a rana se zacelila sama. Sedla jsem si asi za tri mesice.

klea81
11. lis 2020

Kamarádka musela na plastiku a šili to znovu...

setba
11. lis 2020

Dermochlorofyl sprej. Super na hojeni. A jinak umyvat fakt ppctive po kazdem wc, pak se ususit dole fenem, at si tu rano nedrete a zaroven at je to v suchu.