Ahoj, máte některá zkušenosti s touto chorobou? Děti nemám, ale jednou bych je ráda měla. Můj tatínek v důsledku tto choroby zemřel a mě by zajímalo, jak moc to ovlivní těhotenství, respektive jsem slyšela, že ženy co mají tento ten v sobě nedonosi miminko mužského pohlaví. Informací o tomto jsem na netu moc nenašla, moc toho nevím. A tak se ptám Vás na Vaše zkušenosti s touto chorobou a plánováním těhotenství. Genetické vyšetření před nimi je, počítám, samozřejmostí. Díky za odpovědi a hezký den 🙂
Ještě byla založena stránka, která sdružuje nejrůznější informace a příspěvky o Wilsonově chorobě, aby se o tomto onemocnění dozvěděla co možná nejširší veřejnost. Budu velice ráda, pokud označíte tuto stránku jako "to se mi líbí" a pozvete do ní i své přátele.
https://www.facebook.com/wilsonovachoroba
dobry den mam 2 kluky .uz maji pres 30 let a jsou v poradku.Wilsonovou nemoc jsem mela.tet mam jiz transplantovana jatra takze ji uz nemam. a co se tyka v tehotenstvy oba jsem je donosila az do datumu kdy se meli narodit.jen u prvniho jsem byla vice kontrolovana.a take me snizili tablety .takze vas lekar ktery vam sleduje hladinu medi tak vam davky urci.detem tyto tablety neublizi. dnes jsem take v televizi zaslechla ze je nejaky novy pokrok co se tyka wilsona. melo by se to tykat novych tablet.ale kdy to bude tak to nevim.tak preji hezky den. 🙂
@katrinsob ahoj, neboj sa, všetko je možné, pani Laura dokáže prijať od Boha recept na každé trápenie, na každú chorobu, mne tiež pomohla, tu ju nájdeš...veľa šťastia...www.liecitelka-laura.sk
Dobrý den,
co jsem slyšela, tak se obecně těhotenství bohužel moc nedoporučuje, nicméně vše záleží na Vašem lékaři a zdravotním stavu. Kamarádka touto nemocí trpí a bohužel u ní poslední dobou nemoc progradovala. Ačkoli se o této nemoci ví poměrně dlouho, nepřijde mi, že by se výsledky, výzkum a celkově péče o pacienty někam posunul. Z toho důvodu byla na sociální síti Facebook vytvořena skupina s názvem Wilsonova choroba s cílem zmapovat a seskupit pacienty s touto chorobou, aby se třeba konečně začalo něco dít. Čtěte prosím a sdílejte. Děkuji.