Zdravotní problémy po antikoncepci, IVF?

mandlicka25
22. únor 2016

Ahoj holky, už nějakou dobu se trápím a potřebovala bych nějakou radu nebo aspoň nějakou zkušenost něco podobného. Je mi 25, 7 let jsem brala antikoncepci. Už cca 15 měsíců neberu antikoncepci a bohužel se mi neobnovil cyklus. Po půl roce od vysazení jsem to začala řešit s doktorem a začala jsem brát hormony, měla jsem abnormálně nízkou sliznici, takže nepomohla ani vyvolávačka. Menstruaci jsem dostala pouze s hormony, jinak bohužel ne. Chceme miminko, takže se snažíme hlídat i ovulku, která byla minulý měsíc snad prvně, ale bohužel krvácení se dostavilo asi za 4 dny od ní, takže otěhotnění pravděpodobné prakticky nebylo. Po vysazení hormonů jsem opětmenstruaci nedostala a ani ovulka nebyla, takže opět hormony a clostilbegyt. Když jsem se ptala na ovulku, zda nejde posunout, aby bylo aspon nějaké vyšší procento na otěhotnění, tak mi lékař řekl, že to nejde a že mám být ráda, že vůbec nějaká byla :(. Po tom mi oznámil, že pokud do půl roku s těmi všemi léky neotěhotním, že by mě poslal na IVF. Jsem z toho všeho hrozně špatná, navíc je mi špatně z těch hormonů. Budu ráda za názor, radu cokoli... děkuju!

lenusaak
23. únor 2016

Ahojky🙂 ja tedy mam trošku jiny problém- trochu jine zdravtní problemy- před 4 lety velky zánet v břiše s postižením vajenčiku vejcovodu, ted v záři dalši operace- snaha o zpruchodnení vejcovodu + zjišteno, že nemam ovulaci 🙂 po operaci jsem meli jeden jediny cylus na to to zkusit prirozene , takže stimulace clotilbegytem tež + píchnut pregnyl na vyvoláni ovulace 🙂 nezadařilo se.. předtím jsem mela taky nepravidelné cykly..ted již podstupuji IVF a musím říct, že jsem za to svym zpusobem ráda, že se to nekam hnulo a ja to nemusím mesic co mesic opakovat- snažit se, čekat zda se podařilo ....i když to jsou pekny nervy ted taky.
Jedinou radu co mužu dát je navštivit centrum asisotvane reprodukce (CAR) kouknout se v okoli svého bydlištee , pročíst recenze zajit na nezavaznou konzultaci 🙂 nevím co vše na Tobe tvuj mudr delal za vyšetření, ale CAR ti udela hormonálni profil - spousta přičin neplodnosti se da vyčit i z krve, což by klidne mohl byt tvuj problém - potom to stači upravit vhodnými leky přmo na ten dany problém a ne cpat do tebe od oka hormony a strašit IVF 🙂 určite udelaji spermiogram i chlapovi (v dnešni dobe je opravdu hodne připadu mužské neplodnosti..) dále Vám určite nabídnou jiné testy- pruchodnost vejcovodu, PCT test , a nebo i inseminaci 🙂)) po takovehle dobe bych už se vážne obracela an specializovane pracovište..IVF je až poslední možnost 🙂 nečekej dalši pul rok a opravdu navštivte CAR už ted - ono stejne neni všehno hned.. všehno se dela v určity dny cyklu, takže budete třeba čekat mesic na to vyšetření a ono se pak ani nenadeješ a je čtvrt rok pryč ....

mandlicka25
autor
23. únor 2016

@lenusaak strašně moc děkuju za odpověď. Musím si sehnat veškeré informace, zatím mám podrovně nastudovaný zdravotní stav všechny možné příčiny, problémy atd, ale IVF, Inseminace, atd... to šlo mimo mě, takže pomalu nevím ani rozdíl, nevýhody a co to vlastně obnáší. Jediné, co mi doktor řekl, že je to finančně náročné a že tam jsou rizika, takže by ještě počkal. Hormonální profil a různá vyšetření mi už dělal můj doktor a to mám naštěstí vše v pořádku, ale abych řekla pravdu, tak se tím dost nervuju, je to dost nepříjemné a bojím se.

adrianapetrova
23. únor 2016

A co kontryhelovy čaj? Hodně holek si ho tu chválí. Nebo pupalkovy olej, ten je taky skvělý na srovnání hormonů. Zkusila bych to toho půl roku podpořit prirodne a uvidíš. Na IVF můžeš jít vždycky...

lenusaak
23. únor 2016

jo kontryhelový čajík popíjí taky dost holek a chválí si ho, jen se musí pít v první části cyklu prý, ale moc o to nevím🙂 je super, že máš hodně zjišteno, já si taky toho o te me nastudovala , pak člověk aji ledas čemu rozumnel, když s ním doktor mluvil 🙂))

serenna30
23. únor 2016

Ahoj. Tak ja bych se do Car hned nehnala. Nechala bych si udelat hormonalni profil, ale dala tomu jeste čas. Ja brala antiko pres 10 let a cyklus se mi vratil do normalu cca po roce. Prvni pulrok to bylo peklo, žadna MS ani obulace. Pila jsem sypany kontrxhelovy čaj, čaje na vaječniky a skoro rok uzivala nosifol. Podařilo se mi otehotnet přirozene po necelych 2 letech od vysazeni. Moc drzim palce!

serenna30
23. únor 2016

@mandlicka25 a z vlastni zkusenosti: ono je to hodne o hlave, nervech a stresu. Zkus zacit cvičit, zabavit se i nečim jinym. Vim, ze se to blbe podlouchá (byla jsem ve stejne situaci), ale je to pravda. Ja delala tehotenske a ovulačni testy pořad, a otehotnela jsem v mesici, kdy netušim kdy ovu vubec byla a na tehotensky test jsem pak zirala jak prase😀