Bexsero. Daly byste další Paralen na noc?

rezena12
1. bře 2024

Ahoj holky prosím vás mala dneska měla očkováni bexero v 10 dopoledne. . Strašně před chvíli plakala asi bolesti, dala jsem ji paralen, když by se jo v noci stalo že teplota vyletí vysoko, nebo že bude stále hodně plactiva a bude ji to bolet mužů dat další paralen na noc? Tchyně mě pomalu seřvala že jsem totálně blba a že očkováni nebude fungovat a proč jsme na nej teda lezli když ji ho teď nedopreju apod.. jsem z toho tady úplně nešťastná. Nevím jestli někdo mate podobné tchyně ale ta moje je snad za trest 😭.. kapsicky Hello to by do ni cpala ale že jsem ji dala paralen a ptala jsem se ji kdyby něco v noci zda mužů další tak jsem ta nejhorší matka a očkováni nebude mít takovou účinnost 😭.

klokanka31
1. bře 2024

@rezena12 To je ale pí*ovina. Doktor nám říkal vždycky po očkování že kdyby byla teplota nebo bolesti, dávat panadol/nurofen...

rezena12
autor
1. bře 2024

@klokanka31 děkuji. Ta mě úplně dostala že jako jsem nečekala na teplotu a že teď to fungovat nebude a pokud ho dam v noci když bude plakat tak snizim účinnost úplně 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

zmrzlinka
1. bře 2024

@rezena12 na tchyni se vykašli a normálně ji dej Panadol nebo Nurofen.Dulezity je střídat to.Jednou Panadol a jednou Nurofen.

rezena12
autor
1. bře 2024

@zmrzlinka panadol nemám dala jsem paralen a kdyby něco v noci dam nurofen už mám připraveny holky děkuji myslela jsem ze mě ona nerozhodi ale jak na mě spustila jal kdybych byla fakt nejhorší matka 🤦‍♀️

zmrzlinka
1. bře 2024

@rezena12 Panadol a Paralen je ta samá účinná dávka akorát se to jinak jmenuje....

rezena12
autor
1. bře 2024

@zmrzlinka super díky moc jsi úžasná

xnikax1
1. bře 2024

@rezena12 Já když jsem byla s malým na bexeru, tak mi dokonce doktorka doporučila dát Paralen preventivně hned po očkování ještě v čekárně. U všech 3 dávek měl reakci i přes ten Paralen. Teploty, bolest, boule a řev.. U jiného očkování nikdy nic. Nedovedu si představit jak by mu bylo, kdybych mu ho nedala.

klokanka31
1. bře 2024

@rezena12 A je tchýně normální?🤦‍♀️

odula
1. bře 2024

@rezena12 pokud nebude mít hodně vysoky horecky tak panadol stačí ;) kombinovat asi lepší jenom kdyz lek s jednou ucinnou latkou nezabírá.ale to obecně, pac je to darda na játra. Tchyni můžeš ukazat tady treba jedny pediatricky stránky https://www.pediatrie-nmnm.cz/ockovani

odula
1. bře 2024

@rezena12 a tchyni posli fakt nekam. Me to vzdycky tak nas**e tohle jednání - ja jsem udělala tolik, tolik chyb ( včetně spuštění potravinovych alergii nemluve o ruznych pic***ch ve výchově) protoze jsem poslouchala tchyni.... ale to je off topic. Sorry. Jsem musela....

rezena12
autor
1. bře 2024

Holky všem moc děkuji!!! Jeďte ze vás tu člověk má! Dekuju!

gruyerre
1. bře 2024

@rezena12 v příbalovém letáku přímo doporučují dát paralen (či panadol) preventivně těsně před nebo těsně po očkování. To samé mi radila doktorka a říkala, ať pro jistotu klidně dám další i večer před spaním. Tchyně mele nesmyly, aspoň víš, že příště ji nemáš nic říkat.

xnikax1
1. bře 2024

@gruyerre přesně tak jako u nás. Doktorka to vždy ještě u každé dávky připomínala, ať ho máme sebou v čekárně.

rezena12
autor
1. bře 2024

@gruyerre a mužů kdyby něco dat na noc i nurofen?

klokanka31
1. bře 2024

@rezena12 Může se panadol (nebo paralen) střídat s nurofenem po 4 hodinách.

rezena12
autor
1. bře 2024

@klokanka31 díky ❤️

klokanka31
1. bře 2024

@rezena12 Není zač 🙂

veroniqess
1. bře 2024

U Bexsera mi doporučila doktorka paralenovou clonu. Synové dostali čípek hodinu před očkováním a pak ještě dvakrát po šesti hodinách. Tchyně je hloupá.

teenyel
1. bře 2024

Na Bexero jdeme za 14 dni a mame primo od doktorky instrukce, ze mam dat cipek Paralen uz nez tam pojedeme a pri horecce potom stridat po nejmene 4 hodinach Nurofen a Paralen.

marge_s
1. bře 2024

Tchyne neni hloupa, ma pravdu, paralen preventivne neni vhodny, snizuje imunitni odpoved. Ale, mam pocit, ze se tykalo hexy a netykalo nurofenu …Nepamatuju a nechce se mi to hledat.

odula
2. bře 2024

@marge_s no, preventivně- to jest podany pred ockovanim, nebo těsně po nem. Ne ze nechas dite po rovoji nezadoucich ucinku v horečce a s bolenim abys jakoze nesnizil imunitní odpověď.

odula
2. bře 2024

@teenyel tohle bych treba nedělala. nevím jak je to s vakcinou proti meningokokovi, ale ta profylaxe mi přijde opravdu zbytecna, zvlast kdyz hodně děti co jsem tak slyšela nemá po bexseru skoro žádný nebo lehký nežádoucí účinky

teenyel
2. bře 2024

@odula ja nasi pediatricce duveruji. U jine vakciny nic takoveho nedoporucovala a i rikala, ze do 38 vubec nesrazet. Prave jen u toho Bexera. A co jsem cetla, tak prave ostatni vakciny tim mohou byt ovlivneny, pokud se da Paralen pred nebo kratce po, ale prave Bexera se to netyka, je to jiny typ vakciny nez treba Hexa, Synflorix nebo Vaxneuvance.

marge_s
2. bře 2024

@odula samo 🙂 o tom mluvime celou dobu, aspon doufam. Ze tchyne nechtela davat prodylakticky a dockala se odsudku, ze je blba. Neni.

Nicmeme u toho bexera to doporucuji predem i ockovaci centra. Predpokladam, ze to necim vybocuje. (Navic v tom clanku je vysvetleno, ze se to tyka urciteho druhu vakcin)

dasipe
2. bře 2024

Paracetamolem se nemají tlumit vedlejší účinky očkování. Když už tak nurofen.

gruyerre
2. bře 2024

@dasipe nemůžeš zobecňovat. U bexsera se paracetamol doporučuje.

odula
2. bře 2024

@marge_s no právě úplně ne, neslo o profylaxi, tchyne servala autorku kdyz chtěla dát paralen sest hodin po, kdyz dítě plakalo a zrejme mohlo mít bolesti

odula
2. bře 2024

@teenyel me slo o profylaxi obecne, jestli jsou ty nežádoucí ucinky bexsera tak divoký, ze je potřeba to brát předem. Ne jestli konkrétně u bexsera snizuje imunitni odpověď, o čemž nemám anung a tedy to nebudu diskutovat. Ten článek jsem četla.

marge_s
2. bře 2024

@odula jj, ja to pochopila nejdriv ze ji to vadilo preventivne (kdyz dite jen plakalo) a pak brblala ze setrvacnosti. Ale tak myslim, ze si rozumime 🙂