Kdyby malá prodělala zarděnky, jak by vypadalo očkování?

hojda
5. zář 2014

Hledám si informace k očkování a narazila jsem na hodně zajímavý článek o očkování http://www.vitalia.cz/clanky/k-ockovani-proti-z... a musím říct, že vše co ,je tam napsané do sebe opravdu dobře zapadá. Malá stále ještě není očkovaná na MMR a tak by mě zajímalo, co by se dělo, kdyby prodělala zarděnky (nemají těžký proběh, jen drobná vyrážka bez komplikací), jak by pak vypadalo naše očkování? Budou nás znovu očkovat na zarděnky, když už je prodělá a bude mít 100% doživotní imunitu, což se třeba pro očkování vůbec nedá říct a klidně se může stát, že je pak v tom těhotenství, kdy je to jediné závažné pro vývoj plodu dostane, protože nebude protilátek dostatek. Vyskytují se ještě zarděnky? Napadá mě, že si dáme inzerát, že sháníme zarděnky🙂?

díky

mooncaa
5. zář 2014

No a úplně stejný článek se dá napsat o klukách a příušnicích a možná s tím rozdílem, že Ti po prodělání v pubertě a později už děti mít nebudou vůbec. Prostě pro puberťáky už ta imunita proti příušnicím není, proto tolik epidemií v poslední době.
A když se člověk rozhodne kluka v pubertě naočkovat proti příušnicím znova, tak zjistí, že musí naočkovat celé MMR, protože proti jednotlivým nemocem u nás očkovací látka neexistuje.
Takže když náhodou zarděnky seženete, tak jí stejně proti nim naočkují, i když bude celé očkování vcelku k ničemu.

ajinkafo
5. zář 2014

Zarděnky se téměř nevyskytují, rok 2013 0 případů, 2012 7 případů, maximálně 31 případů ročně za posledních 10 let. Zarděnky, pokud prodělá, byste stejně museli očkovat znovu, protože monovakcíny na příušnice a spalničky nejsou k dostání.

jija
8. zář 2014

Ja jsem prodelala zardenky asi ve 4 letech a i pres mamincino opakovane upozornovani na toto me pani doktorka ve 14 stejne naockovala🙂
Jo a nas maly mel sestou nemoc se stejnymi priznaky jako zardenky - zdurele uzliny, vyrazka ho svedila a pry to stejne byla sesta🙂

exu
28. říj 2014

Jo jo, taky jsem si říkala, že bych ty nemoci někde vyhledala a jela je s malou chytit, až bude nějaká epidemie. Zarděnky už moc nejsou, ale spalničky myslím loni byly. A pak bych to použila jako argument pro odmítnutí očkování 🙂 Bohužel jsem ale ani jedno z toho neměla já, takže bych to nejspíš chytla taky. Spalničky jistě, proti zarděnkám mě sice ve 13 očkovali, ale přecejenom je to už málem 30 let 🙂 Příušnice jsem měla, ale nevím jak manžel. Nicméně další děti už nechceme, tak by se jich taky tak moc bát nemusel.