Mohu nechat 2letou dceru očkovat proti planým neštovicím?

martisek11
13. čer 2016

ahihte, uvažuji že dceru nechám naočkovat proti planým neštovicím, má 2 a čtrt roku, bohužel jsem propásla šanci ji nechat naočkovat zároven se spalničkami...mohu ji nechat naočkovat i ted ne? má s tím někdo zkušenost, akolik jste platili?
dík moc za odpovědi 😉

soyevita
13. čer 2016

@martisek11 Očkovat bych rozhodně nenechala.Vakcína chrání cca nějakých 7let.Takže naprosto zbytečné,lepší když je sama prodělá jako dítě.Moje nejmladší dcera je dostala v 11letech,průběh byl horší než u menších dětí.

mami29
13. čer 2016

podle mě lepší než očkovat je je prodělat, počkej na školku, tam je určitě chytí.

luj89
13. čer 2016

Proč ji chceš nechat očkovat? Vždyť je bezpečnější a zdravější je prodělat v dětství ;)

panickatlamicka
13. čer 2016

Tez bych neockovala,kdyz je jeste tak mala. Prodelane nestovice zajisti lepsi,trvalou ochranu nez ockovani.

petrasipkova1
13. čer 2016

Taky ockovat nebudu a budu radsi kdyz je nekde chyti ve skolce,bala bych se problemu,kdyby je neprodelala v detstvi.

majkapb
13. čer 2016

Pokud je očkování chrání cca 7 let, tak bych taky neočkovala. Dcera je měla, když jí byly 4 roky a přítel je od ní chytil ( bylo mu 35 let ) a průběh byl strašný, takže podle mě, čím jsou starší, tím je to daleko horší.

verka4d
14. čer 2016

Neštovice v pozdějším věku mohou mít vážný průběh,lépe,když je člověk dostane jako dítě. Ani očkování není 100%,kamarádka nechala naočkovat a stejně je kluk ve školce chytil,s normálním průběhem,žádné mírné. Druhého už tedy naočkovat nenechala. Taky nemáme děti naočkované a všechny je prodělali v dětském věku bez problémů. Teď už,jako puberťáci,by to měli těžší...

denousek
14. čer 2016

@martisek11 zbytečnost....vždyt neštovice nic nejsou.... ...

winter
14. čer 2016

V takto nízkém věku rozhodně neočkovat. Pokud by malá nedostala neštovice do 15 let (konec docházky do ZŠ), tak teprve poté pediatr nabízí očkování.

martisek11
autor
15. čer 2016

no mě jde o to, že já jsem je v dětství neprodělala, ted jsem těhu, malá jde do školky, tak jsem si říkala, že je tam chytne, tak bych ji nechala naočkovat..
a měli jste je někdo třeba v těhu? prý je to pro mimi nebezpečné...

denousek
15. čer 2016

ano v těhu jsou nebezpečné kdyz jste je nemela to je blbe alemala je chytit nemusi staci ji nechat doma az tam budou neštovice - když nebude pozde

soyevita
15. čer 2016

@martisek11 Nevím,jak dlouho jste těhotná,ale nebezpečí hrozí jen v první polovině těhotenství.Takže bych se tak nebála,protože v září už asi budete za půlkou,dále jsou nebezpečné těsně před porodem.
Dítě bych ve vašem případě do školky snad ani nedávala, když jste těhotná a malé jsou jen 2roky.Neštovice nebo jakoukoliv nemoc může že školky kdykoliv donést a můžete ji chytit vy,nebo i miminko.Počítejte s tím,že bude prcek častěji nemocný,když bude dcerka chodit do kolektivu.

martisek11
autor
16. čer 2016

no právě přemýšlím, že ji dám až v lednu 🙂