Očkování proti pneumokoku a jeho hrazení pojišťovnou

arilas
15. čer 2016

Prosím, jak je to s očkováním Prevenarem a jeho proplácením? Přemýšlím o odložení povinného očkování a začít cca v půl roce a zároveň přemýšlím o naočkování Prevenarem. A dr. tvrdí, že aby byla vakcína hrazena, musí se začít očkovat tuším ve 4. měsících věku dítěte. Jinak si ji celou budu platit sama a tj. kolem 1200,- a tuším, že 4 dávky. Je to tak nebo jsem to špatně pochopila?

panickatlamicka
15. čer 2016

Co mate za pojistovnu,?

andreaandrejka
15. čer 2016

@arilas Zkušenost sama zatím nemám, ale ségra mi včera říkala ( má chlapečka 2m), že i ona to bude hradit sama a cena 1410,-

arilas
autor
15. čer 2016

@panickatlamicka průmyslovou

arilas
autor
15. čer 2016

@andreaandrejka a kdy bude sestra očkovat?

panickatlamicka
15. čer 2016

@arilas asi takhle: obecne pojistovny proplaci vakciny aplikovane v brzkem veku,protoze se dava vice davek. Vice davek,vice penez. Vetsinou ti proplati jen petikilo,max jednu davku. Pokud ockujes od roka,tam staci jen jedna davka,kterou si musis uhradit.Ale hradit neco musis i pri ockovani 4 m mimina. Zavolala bych na pojistovnu.

andreaandrejka
15. čer 2016

@panickatlamicka Hele nevim, napsala jsem jen to, co jsme řešily včera...🙂 Jestli bude ségra volat na pojištovnu, to už je její věc.

arilas
autor
15. čer 2016

@panickatlamicka no já na pojišťovnu psala a paní mi odpověděla, že proplácí 500,- na jakékoliv očkování. A na to, co jsem chtěla vědět se mám prý znovu přeptat u svého dr. 😀

soyevita
16. čer 2016

@arilas Prevenar už bych nikdy nedala.Moje dcera jím byla očkovaná zdarma cca před 9lety.Měla stále opakující se záněty středního ucha.Ve 2letech už měla nejmíň 18krát píchlé ucho.Na ORL mi pak dr.řekla,že je to očkování k ničemu.Nám ho doporučila dětská lékařka.Když ji měřili na Alergologie hladinu pneumokoky,byla stále zvýšená.Takže účinek žádný.
Na ORL mi řekli,že z těch nemocí vyroste a měli pravdu.

panickatlamicka
16. čer 2016

Male info,kteremu verit muzete a nemusite: babicka jedne moji zname je pneumolozka. Nikdo z jeji rodiny vcetne ji neni proti pneumokokum ockovany.

soyevita
16. čer 2016

@panickatlamicka Asi ví proč 😉
To je stejné s ostatním očkováním,třeba proti rakovině děložního čípku a mohly bychom pokračovat dál 😉

arilas
autor
16. čer 2016

@panickatlamicka Vážně? No na nás doktor docela tlačí, dokonce mi ukázal papír, kde jsou letošní případy asi 5-ti miminek, které buď zemřely anebo přežily s vážnými následky - a u všech bylo napsáno, že nebyly očkované ☹ To pak člověk dostane strach neočkovat

arilas
autor
16. čer 2016

@panickatlamicka Jinak právě se mi zdá rozumný, říkal, že u Hexy schéma 2+1 je lepší.....

panickatlamicka
16. čer 2016

@arilas takova odporna manipulace! Tvuj dr by zaslouzil proplesknout. Vyuziva tveho strachu pro svuj zisk. Fujtajbl.