Očkování spalničky, příušnice, zarděnky. Jak to bylo po očkování?

annoonniimm
2. led 2024

Ahojte, jaké účinky měli vaše děti po tomhle očkování? Děkuji

mata2hari
2. led 2024

@annoonniimm pokud je to MMR, tak vůbec žádné..jen byla asi 6.den po očkování asi hodinu odpoledne protivná a plačtivá, jinak nic 🙏

eloise02
2. led 2024

Vůbec žádné, bála jsem se toho, odkládali jsme to až těsně před školku a nakonec všecko o.k.

palja
2. led 2024

@annoonniimm obě holky měly očkování hned, jak to bylo možné. Okolo 13. měsíce. První dcera měla 10.den po aplikaci spalničkovou vyrážku po celém těle a velké pupeny na nohách. Bylo to v létě, dávali jsme fenistil kapky a neměla chodit na slunko. Druhá dcera úplně bez reakce. Nic závažného jsem na nich nezpozorovala.
Jinak první dcera má vývojovou dysfázii a vůbec nemluvila do 3 let. Očkování to ale neprisuzuju, měla už změny chování před očkováním a navíc to máme v rodině (já i manžel). Druhá dcera mluvila ve větách už od roku a půl. Takže se domnívám, že u první dcery je to prostě vrozená neurovyvojová porucha a s očkováním to nijak nesouvisí. Byla "jiná" už od narození, hned v porodnici.

gruyerre
2. led 2024

@annoonniimm u žádného z mých dětí žádné nežádoucí účinky nebyly 🙂

mishka87
2. led 2024

@annoonniimm žádná reakce, ani teplota.

martinka_33
2. led 2024

Dcera mela osklivou reakci, mesic vypadala jako zombie, fleky, kruhy pod ocima, asi pul roku byla silenejsi nez normalne, trvale nasledky nema. Syn bez reakce.

cilkat
2. led 2024

Bez reakce a to u obou dětí... mimochodem starší má taky vývojovou disfazii a obecně byl na očkování citlivka, proto MMR dostal až téměř ve dvou letech (prodlužovali jsme odsup od předchozích vakcín. Problém u něj byl při příliš častých očkováních (tj při držení standardních minimálních odstupů)

kubesovaadelka
2. led 2024

@annoonniimm po MMR měla dcera 10ty den teplotu 2 dny a tuším, že byla vždycky odpoledne osypana na břiše, feniszil vždycky zabral. Ale těžko říct jestli to bylo očkováním. Zrovna b tu dobu byli všechny děti v domě nemocné, takže už byla oslabená a samozřejmě to chytla později od nich

annoonniimm
autor
3. led 2024

@kubesovaadelka taky je osypana na břiše

kubesovaadelka
4. led 2024

@annoonniimm tak to je možná reakce, dali jsme vždycky fenistil a ustoupilo to, trvalo to 2-3 dny

22hanah
4. led 2024

Jsem rozhodnutá žádné další očkování nedat, syn se po poslední kombinaci na černý kašel, záškrt, tetanus naprosto změnil, bylo to veselé dítě, teď je stále protivný, plačtivý, jako by stále trochu nemocný a mnohem častěji nemocný než býval dříve a nemůže se nikdy z toho dostat a skončí na atb a tohle se nedělo, když byl mnohem menší, nemoci zvládal sám a vždy za pár dní.

mizumys
17. led 2024

@annoonniimm zadna reakce