Pediacel 2+1, vezmou dítě do státní školky?

812014
11. led 2016

Maminky, planuji sve dite neockovat hexou ale dat ji od roku pediacel ve schematu 2+1 a MMR az pred nastupem do skolky. Mate nekdo zkusenost s prijimanim do statni skolky? Doktorka s tim nema problem ale jde o ockovani ktere splni pozadavky pro prijeti ditete do statni MS?

jandl
11. led 2016

V pediacelu není žloutenka.Buď doočkuješ před nástupem do MŠ nebo Ti MUDr potvrdí přihlášku i bez toho.Zeptej se své MUDr,ať víš,s čím máš počítat.

sara84
11. led 2016

Nevim jak mate velke ditko,ale momentalne pediacel ma vypadek, nejde sehnat Taky jsem ho chtela :(

812014
autor
11. led 2016

@jandl dekuju za odpoved. Mudr mi to potvrdi i bez zloutenky. Ale berou do skolek deti i s 2+1? Nebo musim mit 3+1?

812014
autor
11. led 2016

@sara84 o vypadku vim, ale dcera ma teprve 4 mesice takze to zatim neresim.

nat
11. led 2016

U nas ve skolce jsem se s tim setkala.Dite nebylo ockovane kompletne a reditelka chtela potvrzeni od lekare ze neni ockovane ze zdrav.duvodu.Pokud je to pry rozmar rodicu jak rekla pi reditelka dite nevezmou a take nevzaly.

evulina77
11. led 2016

@812014 schema 2+1 je povolené stejně jako 3+1. Pokud je toto schema v příbalovém letáku, je to schválené pro ČR. Takže to bude ok. Já dávala Hexu ale ve schematu 2+1 a bez problému

812014
autor
11. led 2016

@evulina77 ja prave chtela u starsi dcery 2+1 hexy ale pak prisel ten novy zakon a mudr rekla ze pro prijeti do statni MS musi byt 3+1. Ted mame jinou mudr a ta rika ze je platne i 2+1. Kdyz jsem volala na ministerstvo tak mi rekli ze jen 3+1 je platne. Tak ted nevim co si myslet.

pampeliska1
11. led 2016

@812014 záleží, jak je postavena přihláška do MŠ. U nás jen lékař zatrhne " řádně očkován/a ano-ne" a tím to končí. Ředitelka vidí, že je tam ano a dál to neřeší. Ale vím, že někde si ředitelky žádají očkov.průkaz, na což samozřejmě nemají právo. My jsme očkovali 2+1 hexu (právě kvůli tomu, aby nebyl pak s přihláškou problém, protože žloutenka je v "povinném" a nechtěla jsem pak řešit doočkování) a MMR 1 dávku v září těsně před nástupem.
Jen teda aby si to dr. nerozmyslela..jestli má dcera 4měs, tak do školky daleko a může se změnit x věcí :-/

dorinek
11. led 2016

@812014 - na přihlášce není nic o tom, kolik dávek dítě má, pouze se tam vyplní, jestli je očkováno, nebo ne. Schéma 2+1 je u nás povolené, tudíž povinnost očkovat splníte beze zbytku, nevidím důvod, proč by takové dítě nemohlo jít do školky.

pampeliska1
11. led 2016

@dorinek ale chybí žloutenka :-/ Naše dr., ač velmi benevolentní, co se týče očkování, tak by přihlášku s největší pravděpodobností nepotvrdila, protože by de facto lhala 😔

dorinek
11. led 2016

@pampeliska1 - já sama své děti očkované nemám, mám tedy jen částečně, pak jsem to stopla, takže jsou brané jako neočkované. Cca 2 roky zpátky jsem se tím hodně zabývala, takže možná že se za tu dobu legislativa změnila...ale tenkrát platila vyhláška, že žloutenka musí být naočkovaná do 12ti let věku, nebyla uvedena spodní hranice od kdy, jen horní - do kdy. Takže bys vlastně nic neporušila, když by tvé dítě nebylo ve 3 letech očkované, do 12ti let máš čas. Já bych se spíš zeptala ředitelky ve školce, jestli je ochotná to tolerovat, klidně bych i sepsala nějaké prohlášení, že žloutenku jste zatím odložili, ale hodláte ji naočkovat později. Jako žádný zákon tím neporušíte, jen záleží na vedení školky jestli to bude tolerovat. A pediatra může do přihlášky uvést, že kromě žloutenky všechno ostatní máte naočkované a že žloutenku doočkujete později..

812014
autor
11. led 2016

@pampeliska1 Mudr. je proti očkování obecně. Je velice alternativní, takže jsem v klidu 🙂 Tu žloutenku s ní ještě budu muset probrat. A taky se poptat ředitelky jak ona řeší očkování. Ředitelka je známá a ví, jak se u mě věci mají, takže uvidíme,...

kurametla
11. led 2016

@pampeliska1 Muzu se zeptat, pisete, ze jste ockovali MMR tesne pred nastupem do skolky v zari, ale prihlasky se podavaji uz na jare. Jake vyjadreni Vam pediatr vypsal do prihlasky, kdyz vlastne v dobe podani prihlasky nebylo dite radne ockovano, ale bylo jasne, ze pred realnym nastupem ditete do skolky bude doockovano. Budu rada za odpoved, resim ted stejnou situaci, zalozila jsem k tomuto tematu dokonce samostatnou diskuzi.

812014
autor
11. led 2016

@kurametla Moje Mudr, napsala prohlášení, že MMR zatím naočkováno není, ale je v plánu naočkovat před nástupem do MŠ v případě, že bude dítě přijato (nevíme ještě, jestli od září nebo od ledna kdy budou malé 3 roky). Ředitelka s tím nemá problém, ale požaduje dodatečné potvrzení o splnění očkování MMR ještě před nástupem.

teeerez
11. led 2016

@dorinek zaroven ale plati, ze dite musi byt pri nastupu do MS naockovano hexou - z toho vyplyva povinnost zkoutenku uz pri nastupu do MS... :(

812014
autor
11. led 2016

@teeerez Ano, taky si myslím, že to tak je. Nebo doočkovat žloutenku před nástupem do MŠ

kurametla
11. led 2016

@812014 Dekuji moc, presne takovou jsem mela predstavu, ze bych to provedla, jen jsem chtela z praxe slyset, ze to tak skutecne je mozne udelat.

kurametla
11. led 2016

@812014 Jsem v podobne situaci, synovi budou 3 roky az v prosinci, takze casu na ockovani je dost, nechci to zbytecne hrotit ted pred breznovym zapisem, jen kvuli razitku. Jeste jednou diky za zkusenost.

pampeliska1
11. led 2016

@kurametla ano, dr. do přihlášky napsala, že MMR bude doočkováno před nástupem do školky..Neměla s tím vůbec problém, jen mě upozornila, že ředitelka nás vůbec nemusí přijmout, protože ona řeší situaci, která je v době podávání přihlášek..Tudíž kdyby měla jet přesně podle vyhlášky, tak dceru přijat nesmí, protože ona bere v potaz situaci, která je v době přijetí..ne v době nástupu. Sama ředitelka mi to tak říkala /jsme vesnická školka a ředitelka je velmi rozumná/, že správně by dceru vůbec přijjmout neměla..že nemá záruku, že to opravdu doočkuju a jak už dceru jednou přijme, tak se těžko pak řeší "vyhazov" Takže mě prosila, ať ji nepodrazím a opravdu to doočkuju..
Ale opravdu záleží, jakého máte pediatra a co tam napíše.. Hned po nástupu (dcera nastupovala 2.týden v září, 1. týden jsme očkovali) po mě chtěla ředitelka potvrzení od dr., že to má opravdu doočkované. Stačila 1 dávka.

pampeliska1
11. led 2016

@kurametla jinak co vím, tak v nejbližším městě u nás, které má pod sebou x školek bychom neměly s tímto přístupem šanci. Prý jak ředitelka v přihlášce vidí, že není dítě v době zápisu naočkované, tak ho rovnou nepřijme.. Právě i dr. se docela divila, že to ředitelka až tak neřeší..Teoreticky by to šlo asi řešit nějakým odvoláním apod, ale s dosti nejistým výsledkem...Ředitelky prostě řeší situaci, která je v době zápisu, ne v době nástupu do mš..ale to už se opakuju.

evulina77
11. led 2016

@812014 já se ptala ve školce a tam mi bylo řečeno, že mi malou vezmou i když bude na přihlášce napsáno očkováno ve schematu 2+1. Naše doktorka mi to napíše možná i takhle, nevím. Ale očkovaná bude, tak si můžou říkat, co chtějí, schema je platné a tím to pro mě končí... 😀

pampeliska1
11. led 2016

@dorinek nechci teď kecat, ale tato "vyjímka" myslím platila někdy do loňska a bylo to pro děti, které v dětství (myslím v tom miminovském období, kdy se běžně začíná očkovat) neměly v očkovacím kalendáři hepat.B..Ta je v kalendáři až nějak po roce 2000, ale teď fakt nechci kecat, přesně to nevím.

pampeliska1
11. led 2016

@evulina77 jj, to je v pohodě, pokud očkujete hexu..Ale pokud chce @812014 očkovat Pediacel, tak může být problém, protože chybí žloutenka, která je ve vyhlášce.

madlisek
11. led 2016

Dcera má pediacel 2+1 a do státní školky ji vzali s tím, že žloutenku doočkujeme.

kurametla
11. led 2016

@pampeliska1 Diky za reakci. Tak koukam, ze asi opravdu zalezi velmi individualne na skolce, co nekde projde, tak jinde pres to nejede vlak. Dle meho nazoru syna stejne do statni skolky nevezmou, tim, ze je prosincovy, a 3 roky mu budou az v prosinci, tak ma sance male.

812014
autor
12. led 2016

Dekuji vsem za reakce! Jak vidi je to hodne o komunikaci se skolkou. Kdyz jsem resila ockovani u starsi dcery tak mi tehdy nejaka pani z ministerstva psala ze se uvazuje o vyrazeni zloutenky z povinneho ocko. Pry se to ma projednavat v lednu 2016. Ale to info stara 2 roky takze nevim jaka je realita k dnesnimu dni.

dorinek
12. led 2016

@teeerez - aha, tak to jsem nevěděla, já očkování stopla ještě před školkou a nakonec mám i neočkované děti ve školce...

dorinek
12. led 2016

@pampeliska1 - abych řekla pravdu, já už taky nevím, jestli to ještě platí. Cca 2 roky zpátky jsem ty všechny vyhlášky uměla skoro nazpamět, protože jsem to hodně řešila, ale pak jsem všechny očkování stopla, úpně se na očkování vybodla a tak už to nehledám, kde nastala jaká změna 😅

hanaredlichova
17. bře 2016

Dobrý den, mužů se zeptat nebo požádat o posláni, který pediatr potvrdil formulář do školky s očkováním pediacel a mír, kdy chybí pouze žloutenka. Řešíme podobný problém. Moc dekuju za pomoc

umnataly
18. říj 2016

@812014 Ahoj, můžeš mi prosím napsat jméno lékařky (třeba e-mailem). Hledám novou doktorku v Praze, která by neměla problém s neočkováním. Předem moc děkuju.