Víte o šetrnější vakcíně proti tetanu?

markkketa
1. led 2015

Na úvod bych ráda uvedla, že pokud očkujete a jste proti neočkujícím, prosím, neodepisujte a realizujte se v jiné diskuzi!
Mám dceru skoro 3 roky, bez jakéhokoli očkování. Máme se ale stěhovat a zvažujeme očkování proti tetanu. Ještě nejsme úplně rozhodnutí. Nechci ale trojkombinaci DTP, chtěla bych samotnou vakcínu proti tetanu a ideálně co nejšetrnější. Vím, že v mnohých zemích existují vakcíny, které jsou bezpečnější, než ty k dostání u nás. Ale netuším, jak se jich dopátrat a jak sehnat. Máte někdo zkušenost? Poradíte? Děkuji.

madre1
1. led 2015

@markkketa ,...................pokud není toto očkování zahrnuté v poviném očkování,asi bych zvážila pro a proti.Nechceš se raději poradit s pediatrem,ke kterému chodíte?

markkketa
autor
1. led 2015

to už jsem zkoušela :( neúspěšně

madre1
1. led 2015

@markkketa ,.....................v jakém slova smyslu?

markkketa
autor
1. led 2015

naše pediatrička zastává jedině povinné očkování a o alternativách nic neví, prostě mi nic jiného nenabídla ani neporadila

madre1
1. led 2015

Tak se mrkni sem na tabulku "Dávkování": www.vakciny.net/pravidelne_ockovani/DTP.htm

hojda
1. led 2015

Zajímavé téma! Mě by zase zajímalo zda existuje nějaká alternativa pro MMR vakcínu?

milmic
1. led 2015

Já mám syna - neočkovaného, téměř dvouletého. Jeden čas jsme uvažovali, že mu necháme dát monovakcínu proti tetanu. Jestli je šetrnější než ostatní kombinované - těžko říct. Podle mě je to pořád stejně problémová vakcína co do složení jako ostatní vakcíny, akorát obsahuje jednu nemoc a ne šest. Nakonec jsme ani tohle nedali, jelikož syn je alergik na BKM, každá tetanová složka obsahuje kasein a netroufla jsem si. Bydlíme na dědině, děti se mi tady hrabou běžně v hlíně, synek tu hlínu svého času i jedl. Vedle nás mají jednoho koně. Nebojím se.
Podle mého neočkující názoru neexistuje bezpečná vakcína, vždycky tam bude riziko. Vždycky to bude obsahovat problémové složky jako hliník, zbytkové DNA kdoví odkud..... no asi víte, kadyž neočkujete.

Nicméně k věci. Naše pediatrička mi nabízela monovakcínu, jméno neřekla, hádám, že se to bude dát dohledat na nějakém provakcinačním webu. Jako nejšetrnější možné očkovaní mi nabídla očkovat frakcionovaně, tj. nejdřív dát synovi 0,1 dávky, sledovat reakci. Potom dát 0,3 dávky, sledovat reakci a nakonec dát 0,5 dávky vakcíny.
To je na še zkušenost. Myslím si, že pokud hledáte zahraniční vakcínu, tak tady u nás ji nikdo nepíchne, pokud ta vakcína tady není povolená. Pokud se stěhujete do zahraničí, tak tam by mohli vědět, o co jde.

brouzdalka
1. led 2015

@markkketa Nevím název, ale u nás registrovaná monovakcína proti tetanu je myslím určena až od 5 let věku a navíc obsahuje rtuť ☹ Taky jsme zvažovali dát alespoň tetanovku, ale přijde mi, že už to skoro vyjde na stejno, protože tu paseku v organismu nenapáchají ani tak ty samotné antigeny (proto je jedno, jestli je 1, nebo jich je 6), ale všechny ty sračkoidní přídatné látky ☹ (i když asi pokud je tam těch antigenů víc, bude tam i víc aditiv)

rozzaarka
1. led 2015

@hojda jak stare mas vlastne deti? mate neco naockovaneho?

hojda
1. led 2015

@rozzaarka Malá bude mít v únoru 3 roky a MMR nemáme, jinak je očkovaná.

rozzaarka
1. led 2015

@markkketa ja zatim nasla jen tohle k hexe x pediacelu. http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2012_13.htm Kdyby se dalo dohledat slozeni te monovakciny na tetan, muzeme porovnat mnozstvi antigenu. Nase pediatra mi naznacila, ze Pediacel je vice mene nejsetrnejsi, ze kdyz pak sectes hnusy v monovakcinach, tak toho dite dostane mnohem vic. tak je otazka, kolik je v samotne tetanovce... ale detailne jsme se o tom nebavily

rozzaarka
1. led 2015

@milmic neni kasein kvuli zloutence? To mi rikal bratr a v pediacelu taky neni

milmic
1. led 2015

@rozzaarka V Pediacelu by právě měl být. Kasein je součástí každé tetanové složky. Řešila jsem to v souvislosti se synovou alergií na kasein.

rozzaarka
1. led 2015

@milmic koukni, tady neni. http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2012_13.htm to mi nerikej, ja maleho jeste taky nedala ockovat, ale vzhledem k tomu, ze mi strasne blinkal po MM, kdyz jsem jedla mlecne, se bojim, ze ma taky alergii na mliko.

milmic
1. led 2015

@rozzaarka Tam se ale řeší laktoza a ne kasein.
Já mám někde uklizený odkaz, kde se o tom psalo v angličtině, ale nemůžu to ted vyhrabušit. No tak či tak, kam sahají moje infomrace, tak každá tetanová složka obsahuje kasein. A proto se toho u mého syna bála i pediatra.
Vím, že o tomhle ví víc @katyxq. Tehdá mi psala, že v českým letácích o tom není, ale v amerických jo.

katyxq
1. led 2015

@milmic ano, z principu výroby jakákoliv vakcína proti tetanu obsahuje kasein nebo jeho částečné hydrolyzáty, je to součást živného média - píše to i Petráš tady http://www.vakciny.net/principy_ockovani/pr_13.htm (v kapitole Alergeny). V českých a obecně evropských příbalových letácích o tom nenajdeš ani jediné slovo (proč radši nedomýšlím 😅), v amerických ano (ty jsou taky sdílnější, co se týče výčtu celkového složení a nežádoucích účinků - je docela zajímavé si takhle příbaláky vakcín porovnat).

rozzaarka
1. led 2015

@katyxq Dekuju. Jinak hmmm, opet skvela informace. jeste ze v pribalovych letacich clovek najde opravdove slozeni :-/

milmic
1. led 2015

@katyxq Děkuji, Katy. 🙂
Já vždycky ty infomrace vím, ale pak už si těžko vzpomínám na zdroje, neumím o tom tak dobře mluvit jako Ty.
@rozzaarka Já jsem v očkování přestala věřit úplně. Nabrala jsem dojmu, že nikdy nevíš, co vlastně do svýho dítěte pícháš. Co tam, zbytky čeho tam jsou, která cizorodá DNA tam je a co to způsobí (třebas i do budoucna).... nevěřím tomu. A nedovedu si představit už, že bych někdy ještě byla schopná svoje děti s čistým svědomím a při plném vědomí očkovat.

merunkova
1. led 2015

@rozzaarka
Mě vždycky "pobaví" leták v čekárně u naší Mudry, kde je vyobrazená holčička jako červená Karkulka v lese a u toho text : "Víte proč rodiče poslali Karkulku přes les samotnou? Protože nebyli očkováni..." 😝 😝

evaamy
1. led 2015

Ahoj holky, prosím kde se dozvim co jaká vakcína obsahuje (slozeni)?

evaviki
1. led 2015

@evaamy na vakciny.net najdes seznam vakcin a kazda to ma rozepsane v pribalovem letaku.. Ale evidentne v nich neni vse..

evaamy
1. led 2015

@evaviki aha, díky 🙂

markkketa
autor
6. led 2015

@evaamy když jsem porovnávala leták Hexavakcíny u nás a ve Velké Británii, byl v nich rozdíl (v tom našem toho bylo napsáno méně 🙂) stejný výrobce, stejná vakcína...