Co na sníženou pohyblivost spermií?

hasara33
10. pro 2018

Ahoj holky, manželovi zjistili sníženou pohyblivost spermií.....co byste doporučily za vitamíny na podporu, se kterýma máte dobré zkušenosti či pokud máte jiné osvědčené rady, jak těm potvůrkám trochu pomoci? ;)

katule1990
10. pro 2018

@hasara33 Ahoj, zkuste koupit Selzink, pak je určitě dobrá studená sprcha mužských partií 😉 (pravidelně třeba po sprchování, nebo i před sexem by je to mohlo povzbudit k akci :D). Pak je dobrý kotvičník a kořen Maca. Nám se zvedla pohyblivost z 11 % asi na 28 % rychlých, celkový pohyb ze 40 % na 70 %. Máme teda špatné výsledky ve všech parametrech, nejen v pohyblivosti. Nevím, co z výše uvedeného zabralo nejvíc, ale určitě je dobré nepřehřívat/chladit a ten selen+zinek. Pak samozřejmě nekouřit, nepít alkohol a ideálně nějaký ten pohyb.

hermij
10. pro 2018

Souhlasím s výše napsaným. Pro spermie je důležitý hlavně selen a vit. E, Selzink je super, příp. my máme dobrou zkušenost se Sarapis pro muže. Z výsledků ale nezoufejte, spermie se vyvíjí 3 měsíce. Už nyní mohou být jiné... Mohlo jít o "slabší" chvilku. Nejdůležitější, že jsou. Pokud jsou cesty průchodné, tak se dá stav výrazně zlepšit, tak manžela podpořte, aby z toho nebyl špatný. Oni to ti chlapi dost špatně nesou často... 🙂

hasara33
autor
10. pro 2018

@katule1990 děkuji za rady ;) zkusíme a snad to k něčemu bude ;) manžel nekouří a pije opravdu jen příležitostně jenomže má hodně stresové zaměstnání takže to bude asi nás kámen úrazu :-/

hermij
10. pro 2018

@hasara33 Stres (hlavně distres) odbourává z těla energii získanou vitaminy, minerály, no prostě stravou, takže je třeba doplňovat. To bude v pohodě 🙂 A u Vás vše OK? Je dostatečně dlouhá luteální fáze (od ovulace do menstruace aspoň dva týdny), dostatek progesteronu?

anetka9
10. pro 2018

Fertilman je dobrej🙂

katule1990
10. pro 2018

@hasara33 Můj manžel taky nekouří, nepije, sportuje a přesto má tak špatné výsledky, spravedlost asi moc neexistuje. Ten stres samozřejmě není dobrý, ty nejhorší výsledky měl manžel po 6 týdenní zahraniční misi, kde měl hodně stresu, takže se výsledky trochu zlepšily asi nejen výše uvedeným, ale i snížením stresu. Veřím ale, že mu vitamíny, příp. studená sprcha pomůže. Jak píše Hermij, opravdu mohlo jít i jen o jednorázový výkyv, má na to vliv hodně faktorů, takže pokud nemáte několik horších výsledků, tak to nemusí vůbec nic znamenat. Jak psala Hermij, spermie se vyvíjí 3 měsíce, tak je důležité, aby byl v braní vitamínů vytrvalý, aby to mělo vliv 🙂. Můžu se zeptat, jak moc byla pohyblivost snížená? Jinak přeju hodně štěstí 🙂!

hasara33
autor
10. pro 2018

@hermij můj gynekolog chtěl prvně vyšetřit manžela, protože prý většinou bývá problém na straně muže a pokud by u něho bylo vše OK, vyšetřil by mě ..... nicméně u mě je luteální fáze dostatečná, protože beru duphaston po ovulaci a ovulace také probíhá dle ovulačních testů ....ale samozřejmě to neznamená, že je z mé strany vše v pořádku, ale momentálně se bude řešit manžel a pokud se ani po léčbě nezadaří tak se udělá opět spermiogram a pak by se případně řešil problém na mé straně.

hasara33
autor
10. pro 2018

@katule1990 já jsem se zatím výsledky dozvěděla jen po telefonu, správu dostanu do ruky zítra tak kdyžtak dám vědět ;) nicméně já si myslím, že největší podíl má určitě stres v práci, protože on v tom pracuje od 23 let a je mu 30 a vzhledem k tomu, že splácíme hypotéku a ta práce je velmi dobře placená, nemůže si dovolit skončit ☹ ....snad pomůžou ty vitamíny a zdravější stravování 🙂

nikinu
10. pro 2018

V CARu nám doporučili selen+zinek a k tomu vitamin B myslim

jennyska
11. pro 2018

Ahoj @hasara33 zkus se optat na něco vhodného a účinného i Pavly v její nové poradně zabývající se zdravotními obtížemi: https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn... Pavla se zabývá životem bez škodlivé chemie. S jejími bohatými (i osobními) zkušenostmi a znalostmi Ti poradí nejvhodnější preparáty. 🙂 Poradny jsou u nás zdarma a anonymní, můžeš využít klidně i další Poradny, bude-li se Ti to hodit.

Měj se krásně 🙂

ocetnicek
11. pro 2018

Manžel bral zinek, nic jiného. Zdravé stravě teda moc neholduje. Spermiogram mu vyšel lehce nadprůměrný. Jaký to ale mělo vliv na otěhotnění nevím, tam byl problém spíš u mě.

hasara33
autor
11. pro 2018

@katule1990 ahoj, tak už mám výsledky a manžel má vše v normě jen progresivní pohyb spermií jen 4 % :-/

marketa1218
11. pro 2018

@hasara33 Ahoj, manželovi pomohl Infolic. Opravdu se dostal do normy, ale i tak se nám nedaří no. Takže teď jsem na řadě já..

katule1990
11. pro 2018

@hasara33 Ahoj, 4 % samozřejmě není moc, ale věřím, že vitamíny pomůžou, jen to chce trpělivost. Navíc máte opravdu jen jeden výsledek a ty výsledky se můžou časem dost lišit. Ty 4 % máte rychlých? Kolik je celkem pohyblivých? Je fajn, že ostatní výsledky jsou v normě, u nás je nejvíc snížený počet spermií, ale v normě není nic, snad jen množtví, to je dokonce dost nad normou 😂, ale to bohužel není rozhodující. Jak dlouho se snažíte, jestli se můžu zeptat?

hasara33
autor
11. pro 2018

@katule1990 ahojky, celkovou pohyblivost máme 35% a progresivní pohyb je jen 4% jinak všechno máme nad normou takže to jediný mě uklidňuje a doufám, že ty vitamíny a zdravé stravování to dá vše do pořádku 🙂 jinak se snažíme přes rok