Drmek + Gynex. Můžu kombinovat?

18. kvě 2021

Ahoj, chci se zeptat. Potrebuju prodlouzit fazi od ovulace. Beru gynex druhy cyklus a zatim nic. Chci si koupit drmek. Pry pomaha i na spineni na to take trpim po ovulaci. Muzu kombinovat gynex a drmek? A jak brat? Nasla jsem doporucebi od 12DC do 26 DC. Aby se zvysil progesteron po ovulaci a tim prodlouzil fazi. Dik za rady

andycr
18. kvě 2021

Já beru drmek vkuse, tak jak je psáno od výrobce. Nikde, kromě ,,maminkovskych" webu, jsem se nedočetla, že by se měl brát od ovulace.
Pokud mají bylinky působit, musí se brát dlouhodobě.

michaelarousova
19. kvě 2021

Take jsem zacla brat 1den cyklu a az do pozitivniho tehotenskeho testu..pak jsem prestala ..urcite nekombinovat ☺️

andycr
19. kvě 2021

@michaelarousova jak dlouho si ho prosím brala než se zadařilo?

michaelarousova
19. kvě 2021

@andycr gynex 4 mesice a nic a jeste mi to pekne nabouralo cyklus..a drmek jeden cyklus a podarilo se hned..ale tim to nebylo ☺️ Ja to teda vrala hlavne abych nemela stale bolesti menstruacni a ovulacni a po gynexu mi bylo jeste hur ..

levandule_k
19. kvě 2021

@andycr To jsem možná psala já, že by se měl užívat od poloviny cyklu, od ovulace. Vycházím z toho webu o bylinkách. https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st...

Gynex obsahuje řadu bylinek, já bych do obojího nešla. Bylinky obsahují účinné látky, musíš vědět, co s čím kombinovat.

michaelarousova
19. kvě 2021

@levandule_k ja se i ptala doktorky..gynex maximalne s kyselinou listovou☺️

wladimira
19. kvě 2021

@michaelarousova a co myslíte muže se gynex kombinovat s Macou ?

michaelarousova
19. kvě 2021

@wladimira to vubec netusim☺️

andycr
19. kvě 2021

@levandule_k já mám načteno dosteo drmkue a stránku jsem také četla, ale žena nikde nevidím to o užívání od ovulace.
Už jen z logiky věci vyplývá, že pokud napomáhá uvolnění vajíčka a zvyšuje LH, tak by měl být užit před ovulacía ne po. Pak by měl mít podobné složení jako další hormon progesteron, který zase působí v druhé polovině cyklu.
Nicméně jsem našla jediné doporučení a to že by se měl užívat dlouhodobě, aby jako každá bylina, měl čas na to působit na

levandule_k
20. kvě 2021

@andycr Na těch webovkách se píše, že by se měl užívat od 16 dne cyklu, samozřejmě ovulace je individuální, ale k ovulaci dochází přibližně v polovině cyklu. Z toho mi vyplývá, že je to po ovulaci. Nicméně dle toho, co píšeš máš pravdu ty. Jedině, že by tam byl překlep a místo od 16. dne, by tam mělo být do 16 dne cyklu🙂 Nasadila jsi mi brouka do hlavy 🙂
Z té stránky čerpám hodně, protože vím, že je dobrá, autor se zajímá o bylinky dlouhodobě a ví, které spolu kombinovat a které nikoliv, má hodně načteno a o nemocech toho ví taky dost, protože je normálním povoláním lékař.

Dlouhodobé užívání ok, s tím nemám problém, ale asi bych se vyvarovala nepřetržitého užívání. Logicky v různých fázích cyklu máš některých hormonů více, některých méně, proto asi není vhodné pít ho nepřetržitě, ať nestimuluješ hormony celý cyklus a ty pak nemají šanci klesnout.
Obdobně oblíbený kontryhel se nemá pít nepřetržitě, protože může oddálit ovulaci, eventuálně ji vygumovat při dlouhodobém nepřetržitém pití, ale dlouhodobé pití od začátku cyklu do ovulace pak pauza je v pohodě.

To samé gynex, tak se má užívat 3 týdny a pak týden pauza. Gynex má vliv na cyklus, štítnou žlázu a atd. Když nad tím tak přemýšlím, tak mě napadlo, že asi nebude úplně lhostejné, v které fázi cyklu se nasadí....

Kromě správného užívání, je důležitá i připrava. Jednou jsem měla heřmánkový čaj od 3 různých výrobců, jeden psal délka luhování 3-5 minut, druhý 5-8 a třetí 12-15🙈 Máš nějakou vychytanou délku luhovaní? Já jsem poslouchala rozhovor s jedním bylinkářem a ten řikal, 2-3 minuty jsou málo, že on dává 15-20.

andycr
20. kvě 2021

@levandule_k teď to po sobě čtu a omlouvám se za ty překlepy, sžívám se s novým telefonem.
Jinak teď si mi nasadila brouka do hlavy ty. Abych se zas ,,nepředávkovala,, těmi hormony. Ale beru jednu kapsli denně už skoro 40 dní a mám ten cyklus delší než minulý a předminulý. Dnes 44 DC 🙈, před tím 40 DC a ještě před 37 DC. Tak teď uvažuji jestli mi ten cyklus zase neprodloužil. Ale pokud má napomáhat k zrání vajíčka, mohl prodloužit tu první fázi cyklu. Pokud do pátku nedorazí ms, zkusím test a jinak Zajdu na gyndu.
S louhováním asi neporadím,ale moje mamka vždycky lohouvala bylinky 10-15 minut ve vodě 70 stupňů.

levandule_k
20. kvě 2021

@andycr Mě jenom zajímalo, jak dlouho necháváš louhovat čaje ty🙂 Já si je nechávám 15-20minut. V pohodě, já chyby nějak neřeším, občas se také přepíšu a pak si říkám omg, taková do očí bijící hrubka.

"Předávkování" asi nehrozí, spíš jde o to, že třeba určitá bylinka podporuje určitý hormon, obsahuje fytohormony, které jsou podobné ženským hormonům a tvoje hormony mají v různou fázi cyklu různou hladinu, což je správně, jinak by to nebyl cyklus že 🙂 Takže mi nepřijde úplně dobré stimulovat jeden hormon pomocí bylinky permanentně celý cyklus.

Našla jsem si graf ženských hormonů https://www.wikiskripta.eu/w/Cyklické_změny_v_ž...
Ve fázi cyklu od ovulace dochází k růstu progesteronu a drmek právě obsahuje fytohormony podobné ženskému progestronu, ve fázi před ovulací nemá být progesteron moc vysoký, takže mi drmek od ovulace přijde smysluplný, nebo z čeho vycházíš ty?
Jak přesně působí na uvolnění vajíčka nevím.

Každopádně užívání musí přinést užitek tobě, pokud ti to hodně prodlužuje cyklus, asi by to chtělo poladit užívání a dát i pauzu. Já bylinky používám pro sebe docela často, zacházím s nimi s respektem.

katka22688
20. kvě 2021

@andycr ja brala drmek 4cykly, cyklus mi to rozhádzalo, predlzilo na 56dni...pul rok na to jsem mi koupila Inofolic a hneď v tom cykle som našla 2 čiarky.. Kamoška otehotnela s drmkem na 2 cyklus... Takže individuálne

andycr
20. kvě 2021

@levandule_k já bylinky nepoužívám, max na nachlazení jednou do roka. Teď poprvé ten drmek a ten je v kapslích.

Jinak rozumím tomu jak to myslíš. Vycházím z toho co bylo psáno přímo popisu u výrobce.
Zkusím jo teď vysadit, uvidím co se stane.

andycr
20. kvě 2021

@katka22688 beru k tomu Fertipronu, což by mělo mít totožné složení jako Infolic.
To jsi mě nepotěšila s tím drmkem 🙄

andycr
20. kvě 2021

@levandule_k teď jsem našla na giga lékárně doporučení : Užití Pro podporu tvorby žlutého tělíska, tedy pokud je problém s uvolněním vajíčka z důvodu zvýšené hladiny estrogenů, nebo při začínající menopauze, kdy se zkracuje druhá polovina cyklu a snižuje se hladina progesteronu. Užívejte v druhé polovině cyklu od ovulace po začátek menstruace. V ostatních případech užívejte přípravek minimálně 3 měsíce bez přerušení i během menstruace. V léčbě je třeba pokračovat ještě několik týdnů po úpravě obtíží.
Teď babo raď 🤷 I v dotazech na lékárnách tam Dr doporučovali brání v kuse. Pak se v tom vyznej. No teď ho vysadím a od příštího cyklu chci tu zkusit měřit teplotu, tak ho vezmu až po ovulaci nebo nějak v půlce cyklu.

levandule_k
20. kvě 2021

@andycr No není to žádná sranda, to dobře užívat :D Je otázka, jak je daný lékárník obeznáme s bylinkami. Nevím, jak moc se to učí na při studiu farmacie. Takže defacto máme oboje dávkování podložené názorem odborníka. 🙂 Platí, že to hlavně musí léčba přinášet užitek tobě.

@andycr Asi bych se tím moc nezaobírala, že to někomu nepomohlo. Bylinky musí být nasazeny správně, správně dávkovány a časovány. Do toho může být problém i jinde. Určitě tady najdeš ženy, kterým pomohl.

katka22688
20. kvě 2021

@andycr ja měla tinktúru a nevím ja sním nebyla spokojná no dle recenzií he to zázrak.. Tak ti držím palce ať ti pomůže..

autor
21. kvě 2021

Ted jsem nasla v poradne toto, tak jsem z toho blazen. Tak ze kombinovat se muze🧐 nebo neee

andycr
22. kvě 2021

Jj to už jsem také četla. No pokud víš jaký je přesně tvůj problém, jestli jsi na tom jako tazatelka v tom dotazu, tak do toho jdi. 🍀

levandule_k
22. kvě 2021

@wladimira Macu neznám, nevím, jaké látky obsahuje.

Anonymko Četla jsem jeden rozhovor s bylinkářem a on říkal, že na internetu je spousta nesmyslů. Musíš si vybírat kvalitní zdroje informací. Opakuji se, ale protože je žena cyklická, v různých obdobích má různé hladiny hormonů, musíš vědět, kdy a čím máš, co stimulovat, nebo tlumit, pokud máš něčeho nadbytek.

Nevím, jak moc tomu rozumí, ten, kdo to doporučil kombinaci gynex + drmek. Může ti to pomoct, může ti to uškodit. Já o bylinkách něco málo vím, ale mám to primárně pro svoji potřebu, moje znalosti, tak hluboké nejsou, abych něco schvalovala jako zákon.

Tvoje tělo, tvoje zodpovědnost, tvoje rozhodnutí. 😉 S tím ti nepomůžu.

autor
22. kvě 2021

@levandule_k jsi hodna dekuji.
Ja nyni po prvni kure gynexu, jsem cela osypana, obličej, ruce, krk. Nikdy jsem toto nemela.
Nemam kolem sebe nikde zadne bylinkarstvi.
Tak ze si nevim jak poradit.
Zkusim tento mesic jen drmek a uvidim. O drmku jsem toho nacetla dost. Potřebuji to hlavne na druhou fazi.Mam asi malo progesteronu. Proto spinim par dni po ovulaci az do MS.

levandule_k
23. kvě 2021

Já taky nevím vše 🙂 Měla jsi teďka nějaké očkování? Covid? Nebo nějakou těžší virózu? Měla jsi někdy sluneční alergii (vyrážku po opalování)?

Jsou dvě možnosti, buď je to reakce na to, že se tělo detoxikuje, nebo je to alergická reakce. Pokud je to reakce na to, že se tělo detoxikuje, doporučuje se snížit dávky na minimum, hodně pít a pokračovat v kůře. http://www.zdravionline.cz/p/GYNEX

Pokud je to alergická reakce, přestat užívat. Ale asi sama nevíš, co to je 🙂 Takže nezbývá než jít metodou pokus omyl...

Zkusit drmek, jestli nesedí víc, je fajn volba.

Na tu vyrážku můžeš zkusit lopuchovou mast Dr. Popov (koupíš v lékárně), to bylo jediné, co mi zabíralo na ekzém (teď mám klid).

autor
23. kvě 2021

@levandule_k nene nemam zadnou alergii(o zadne nevim, jedine co mam je na Penicilin, ale ten v tom obsazeny neni). Ockovana jsem nebyla, a virozu zadnou nemam ani jsem nemela. (Covid jsem prodělala v unoru).
A nene neopaluju se, ani jsem nebyla na sluníčku.
Myslim, ze je to urcite tim gynexem.
A jak pises, pokus v omyl. Zkusim to a uvidim.
Lopuchovou i hermankovou mam. Mazu. Je to lepsi, co gynex neberu.

levandule_k
23. kvě 2021

Jen teorie, gynex může být takový katalyzátor, kdy ukazuje, že tělo není úplně ok, proto ta vyrážka. Jestli to nějak souvisí s covidem, nevím ,dostáváme se do úrovně spekulací, protože někdo má lehký průběh, někdo těžší o dlouhodobých následcích toho moc nevíme. I když si např. měla lehký průběh, tak tě to mohlo někde oslabit.

Držím palce, ať se brzo zadaří otěhotnět 🙂

ivivi
19. črc 2021

Tak já přecházím z Gynexu na Drmek. HA mám vysazenou od listopadu a od té doby šílené problémy s MS. Cyklus mám od té doby 3. První byl 124, dní druhý 42 a ted je to 89 dní a furt nic. Bolest podbřišku, nafouknutí, podrážděnost, vyrážka jak třináctka :-/ Nemám pocit, že by mi gynex nějak pomohl. Už jsem ho brala víc jak půl roku. Tak třeba drmek pomůže

andycr
19. črc 2021

@ivivi třeba pomůže. Mě zrovna ten měsíc kdy jsem ho brala, cyklus prodloužil. Ale s tvojí délkou cyklu to je asi jedno, víc to neuškodí. S tak dlouhými cykly to vypadá na anovulační cykly a řešila bych to s doktorem. Pravděpodobně máš špatnou hladinu hormonů, nedostatečnost žlutého tělíska a hapruje i ovulace. U doktora si byla? Já to řešila minulý měsíc, dostala jsem vyvolavačku, ms přišla 55 den a teď další 45 den. Začala jsem tento cyklus pít kontryhel, pokud se to nesrovná, od září to řeším s doktorem před léky.

ivivi
20. črc 2021

@andycr Byla jsem u doktorky hned v tom 1. dlouhém cyklu. Právě jsme se domlouvali, že tomu dáme čas do léta. Tehdy mi říkala, že zatím vaječníky nemají žádnou aktivitu. Že by mi ani vyvolávačka nepomohla. Ale už jsem si domlouvala návštěvu. Jdu právě v půlce srpna. Má tam ted dovolenou a tohle byl první volný termín. Chci at mi udělá hormonální profil. Ať se to může začít řešit.

autor
20. črc 2021

Holky jsem zakladatelka. Ja minuly mesic začala s drmkem a zadrilo se, ale bohuzel nastalo biochemicke. Ale zadarilo se, tak ze drmek doporucuji.

levandule_k
20. črc 2021

@andycr Kontryhel se pije od začátku cyklu do ovulace, pak pauza, pokud bys ho pila nepřetržitě může oddálit ovulaci, eventuálně ji vygumovat.