Ahoj, dnes jsem byla v proNtalu na prohlídce mám výsledky hormonálního profilu. Ve středu mám jít na kontrolu průchodnosti vejcovodu HyCoSy mám za to zaplatit 3500. Predepsal mi utrogestan . A pan doktor mi řekl že kdybych otěhotněla tak to vyšetření průchodnosti nějak miminku neublíží. Takže ten Utrogestan by mi mohlo zapříčinit ovulaci? Posílám zprávu hormonálního profilu. Jestli můžete tak mi k tomu můžete něco povědět moc tomu nerozumím .děkuji už jsem to dávala do snazilek ale moc jsem se toho nedozvedela .
@popelkaa23 ještě to vysoké AMH v kombinaci se zvýšeným testosteronem může ukazovat na polycysticke vaječníky ( pcos) nebo jen náběh na ně..
Nevím jaký máš životní styl, ale u nadváhy, je dobré zhubnout, pak obecně zlepšit životní styl a z doplňků bych by být tebou začala brát něco s inositolem.
A tuším, že FSH má být na začátku cyklu vyšší než LH, což ty máš naopak. Řekla bych typické PCOS
@popelkaa23 utrogestan nezpůsobí ovulaci, zablokuje. Proto se nasazuje až po ovulaci. Je to progesteron
Za me taky pcos, ale to by měli videt i na utz, uvidis, ja byla v pronatalu spoko 🙂
jo holky to vím že mám pcos. Jen mě zajímali ty ostatní hodnoty jestli to je v pořádku. Pcos mám jak hormonální tak na utz.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@popelkaa23 podle těch výsledků v těch závorkách to vypadá ,že máte všechno v normě ,kromě Testosteronu,ten máte zvýšený .To nevím co znamená .