Hormonální profil. Poradíte mi, prosím?

popelkaa23
20. dub 2022

Ahoj, dnes jsem byla v proNtalu na prohlídce mám výsledky hormonálního profilu. Ve středu mám jít na kontrolu průchodnosti vejcovodu HyCoSy mám za to zaplatit 3500. Predepsal mi utrogestan . A pan doktor mi řekl že kdybych otěhotněla tak to vyšetření průchodnosti nějak miminku neublíží. Takže ten Utrogestan by mi mohlo zapříčinit ovulaci? Posílám zprávu hormonálního profilu. Jestli můžete tak mi k tomu můžete něco povědět moc tomu nerozumím .děkuji už jsem to dávala do snazilek ale moc jsem se toho nedozvedela .

katherine177
20. dub 2022

@popelkaa23 podle těch výsledků v těch závorkách to vypadá ,že máte všechno v normě ,kromě Testosteronu,ten máte zvýšený .To nevím co znamená .

katherine177
20. dub 2022
novacek21
20. dub 2022

@popelkaa23 ještě to vysoké AMH v kombinaci se zvýšeným testosteronem může ukazovat na polycysticke vaječníky ( pcos) nebo jen náběh na ně..
Nevím jaký máš životní styl, ale u nadváhy, je dobré zhubnout, pak obecně zlepšit životní styl a z doplňků bych by být tebou začala brát něco s inositolem.

uzivatelkapetra
20. dub 2022

A tuším, že FSH má být na začátku cyklu vyšší než LH, což ty máš naopak. Řekla bych typické PCOS

ileni
20. dub 2022

@popelkaa23 utrogestan nezpůsobí ovulaci, zablokuje. Proto se nasazuje až po ovulaci. Je to progesteron

kkacca
20. dub 2022

Za me taky pcos, ale to by měli videt i na utz, uvidis, ja byla v pronatalu spoko 🙂

popelkaa23
autor
20. dub 2022

jo holky to vím že mám pcos. Jen mě zajímali ty ostatní hodnoty jestli to je v pořádku. Pcos mám jak hormonální tak na utz.