Laparskopie - jeden vaječník, jeden vejcovod, srdíčkova děloha. Zkušenosti?

nikolaa123
16. dub 2020

Ahoj holky,
Prosím o radu a zkušenost s přítelem se snažíme o miminko.. Je mi 28 ve 24 jsem prodělala operaci kde mi byl odstraňen vejecnik a vejcovod na jedné straně + z druhé strany mi trošku z vejecnik odebrali takže mám cca 80%.. Co mi říkal doktor tak mi to jen odstrihli ale nechali mi to tam 🤷🏻‍♀️.. Vaječník a vejcovod moc tomu nerozumím.. Při čem mi zjistili vrozenou vadu dělohy prý je jako srdíčko.. Prodělala jsem bohužel i dvakrát operaci čípku kde mi trošku vzali. V době než jsem prodělala laparskopi tak jsem nemela moc pravidelnou MS po té se to hodně zlepšili brala jsem antikoncepci teď už ji cca dva roky neberu.. Teď mi posledních pár měsíců chodí Ms opravdu v čas... A přítelem jsme šli do poradny ke mi napsal ovitrelle leden a únor a bohužel nic.. Teď vzhledem situaci paní doktorka nikoho nepřijímá takže teď bohužel nic ale s přítelem se dal snažíme... Můj dotaz zní dá se otěhotnět i když nemám jednu stranu?? Přirozeně? Má to nějaká taky? Děkuju za odpovědi ❤️❤️💯

levandule_k
16. dub 2020

Pokud máš jeden vaječník a jeden vejcovod, tak se otěhotnět dá, jen to může trvat déle. Přímou zkoušenost nemám, ale od známé kamarádka, má dítě a otěhotněla s jedním vaječníkem. Akorát nevím, co pro otěhotnění představuje srdčitá děloha.

sharka88
16. dub 2020

Pokud je jeden vaječník odstraněný, tak druhý jeho funkci nahradí. Otěhotnět lze i s jedním vaječníkem a vejcovodem. Důležité je, aby byl vejcovod průchodný. Mnohem důležitejší ale je, zda dochází na tom vaječníku k ovulaci. Pokud je vaječník funkční, ovulace probíhá, vejcovod je průchodný, tak můžeš normálně otěhotnět. Vzhledem k tomu, že máš od doktora předepsaný Ovotrelle, tak ovulace pravděpodobně v pořádku nebude.
Vrozená vývojová vada dělohy a zásahy na čípku bohužel mohou znamenat nižší pravděpodobnost toho, že udržíš plod - zvyšuje se riziko potratu.
Rozhodně bych ve tvém případě s těhotenstvím neotálela. Přítele bych poslala na spermiogram, aby jste věděli, na čem jste. Pokud budeš mít ovulaci, průchodný vejcovod, přítel v pořádku spermiogram, můžete se nějakou dobu (půl roku a déle snažit), poté bych určitě kontaktovala některé z CAR.
Držím pěsti.

nikolaa123
autor
16. dub 2020

@sharka88 ahoj moc děkuju za odpověď ❤️ do Car jsme začali chodit.. A tam mi napsala paní doktorka ty ovitrelle na doma.. Byli jsme s přítelem i na krvy na hormony a tam bylo všechno v pořádku.. 😇 Přítel má jít na spermiogram bohužel vzhledem k situaci v Car mají zavřeno tak musíme počkat.. Snad Doktorka v Car říkala že by mě poslala na laparskopi kde se podívá jestli mám průchodnost vejcovodu a jestli je to tam v pořádku.. Bohužel se teď vše zastavilo. Snažíme se doma.. Ale zatím nic je to cca rok co se snažíme o mimi a 3 měsíce kdy chodíme do CAR..

nikolaa123
autor
16. dub 2020

@levandule_k ta prý riziko nedonoseni mimi.. doufám že mi pomůžou lékaři pokud by se nám to povedlo.. Něco na udržení 😏 Moc děkuju za odpověď ❤️

katule1990
16. dub 2020

@sharka88 To, že Nikola dostala Ovitrelle vůbec nemusí znamenat, že ovulace neprobíhá v pořádku. Doktorka jí ho pravděpodobně napsala na načasování ovulace, aby se ve správnou dobu snažili doma, když teď nemůžou do CAR 🙂.

sharka88
Autor odpověď smazal
Zobraz
nikolaa123
autor
17. dub 2020

@katule1990 ano to je pravda řekla že je to na to aby sme měli veselý víkend 😁 alr jestli mám ovulaci nebo ne mi bohužel neřekla 😏 ráda bych to věděla až tam zase půjdu hodně se jí na všechno vidí ptát

katule1990
17. dub 2020

@nikolaa123 Myslím, že musela na ultrazvuku vidět rostoucí folikul a tím pádem blížící se ovulaci, když ti dala ten Ovitrelle, který má ovulaci spustit. Tak tohle by snad mohlo být v pořádku 🙂, ale určitě se jí zeptej.

nikolaa123
autor
17. dub 2020

@katule1990 ano máš pravdu 😊 dělala mi v tu dobu ultrazvuk a tam koukala jak je velký folikul a na základě toho mi dala Ovitrelle myslím že vždy 10 - 11den cyklu..

levandule_k
17. dub 2020

@nikola123 tak snad to bude i přes potencionální riziko dobré

Řešíš třeba teď nějak zlepšení kondičky a svalů (pilates, jóga, hormonální jóga)?

nikolaa123
autor
17. dub 2020

@levandule_k nene vůbec mám celkem sedící práci a tam je dost stresu pracuji ve Věznici.. Takže přijdu domů fakt hotová takže moc toho pohybu nemám sem tam procházka ale cvičení žádné 😏