Po vysazení HA jsou ovulační testy negativní. Mám jít k lékaři?

adele91
4. zář 2019

Zdravím všechny maminky a snažilky 🙂
S manželem se od května snažíme o miminko. HA rovněž vysazena v květnu (po 13 letech). V květnu i v červnu ms, v červenci se naopak nedostavila vůbec. V srpnu rovněž ms. Ovulační testy zatím vycházejí všechny negativně ☹. Myslíte, že je na čase začít řešit již lékařem nebo ještě třeba do půl roku po vysazení počkat? Vím, že HA jsem brala dlouho, takže nemůžu hned čekat zázraky. Od května beru i kyselinu listovou. Pravidelně LEtrox 50 na štítnou žlázu (hraniční hodnoty). Spíš mě zajímají zkušenosti ostatních. Je nebo byl někdo v podobné situaci jako já? A jak hodně dáte na ovulační testy? Jsou podle vás spolehlivé? Děkuji za reakce.

klea81
4. zář 2019

Může to souviset s hraničními hodnoty š. ž., ty naopak musí být před plánovaným těhotenstvím vyladěné a pravidelně sledované a medikaci bude zřejmě potřeba v těhotenství navyšovat.

michalelka
4. zář 2019

Já jsem měla podle OVU testů ovulaci ukázkově jako hodinky každý měsíc a otěhotněla jsem po třech letech snažení. Po vysazení HA se tělo musí srovnat a pokud navíc bereš léky na štítnou žlázu, objednala bych se ke gynekologovi a probrala s ním možnosti, tím nic nezkazíš.. 🙂 Držím pěsti, ať se brzy zadaří!

klea81
4. zář 2019

@michalelka spíš to řešit přímo s endokrinologem

michalelka
4. zář 2019

@klea81 další odborník je jistě na místě. Brala jsem gynekologa jako takový odpichový můstek 🙂

chumlee71
4. zář 2019

@adele91 ahoj se štítnou žlázou ti neporadím,ale taky jsem vysadila antikoncepci po 13 letech a zadařilo se nám po pěti měsících. Ovulační testy jsem si taky dělala a vycházely pořád negativní tak jsem se na ně vyprdla a přestala řešit kdy mám ovulaci 😀 . Teď čekám druhé a to stačilo jenom aby se na mě přítel podíval 😁. Zatím se snažíte chvíli,užívejte sexu a miminko přijde 😊

klea81
4. zář 2019

@michalelka jenomže gynekolog jí nemůže udělat všechny potřebné testy TSH, ft3 a ft4 😉, to mu neproplati pojišťovna, navíc není oprávněný navyšovat a predepisovat letrox. Buď to řeší s obvodním nebo jí stejně na endokrinologii pošle.