Partner se se mnou rozešel a bude mít zájem pouze o jedno z dětí. Máte někdo zkušenost?

tablondyna
9. zář 2019

Ahoj holky mám takový dilema. Máme s partnerem 15 měsíčního syna a i když partnerství nefungovalo snazili jsme se kvuli synovi, který svého otce miluje. Když už jsme byli domluveni na rozchodu, tak jsem zjistila, ze jsem otehotněla. Reakce partnera byla, ze půjdu okamžitě na potrat. Pak se rozmyslel ze kvůli tomu spolu zůstaneme, ale po první hádce mi řekl, ze by mě jednou trefil tak, ze bych se neprobudila (každou hadkoh mi vyhrožuje, ze mě uhodí, facky a shozeni na zem už proběhlo), takze musim odejít a pokud nepůjdu na potrat nechce s dítětem mit nic společného. Bude si brát pouze staršího syna, nechce aby věděl, ze je jeho táta, nebude se na ničem podilet. Já řeším otázku zda si dite nechat. Tatínek našemu synovi doprava opravdu finanční luxus a já mám velký strach, ze to maly bude jednou trpět, ze nemůže mit to co jeho bracha i když mají stejného tátu a já mu to nikdy nebudu moc nahradit. Mate někdo zkušenost? Moc bych si druhé dite přála, jen nevím jestli to finančně sama utahnu a jestli zvládnu vyrovnat rozdíli mezi sourozencema, aniž by trpěli..Prosím poraďte..

kiki1912
9. zář 2019

@tablondyna a chceš ho uvést do rodného listu? Pokud ho tam uvedeš a půjde s tím k soudu tak nařídí testy otcovství a když se potvrdí tak bude platit alimenty atd. Odejdi hodně rychle stupnovalo by se to. Pokud máš rodinu co Ti pomůže tak není co řešit. Mohlo by to dojít do vážnějších věcí než zhozeni na zem.

lida9
10. zář 2019

nechapu proc si probuh porizujes jeste ke vsemu DRUHE dite s takovym blbcem!?

denca033
10. zář 2019

@tablondyna Ahoj 🙂 hlavu vzhůru 🙂 všechno má své řešení. Co se týče odchodu od partnera neváhala bych ani na vteřinu. Sbal sebe a syna a odejdi. Může se to stupňovat. Co se týče druhého dítěte. Mimčo za to přece nemůže že jeho táta je s prominutím debil. Poklud ho uvedeš do rodnýho listu tak jak píše @kiki1912 všechno se bude řešit přes soudy. A pokud máš rodinu co ti pomůže jak finančně tak s dětma není co řešit.

kafr
10. zář 2019

1) od toho násilníka fofrem pryč, než se něco stane i miminku.
2) nedovedu si představit, takovému člověku půjčit dítě. (Asi nemáš pro napadení a výhrůžky důkazy, že? Hodily by se ti u soudu a na sociálně)
3) druhé dite- ty ho chceš? Tak, uved ho v RL a bude mít stejné alimenty jako 1. dítě.

Držím palce a hodně síly 😘

widowblack
10. zář 2019

@denca033 můžu se zeptat jak je možné zapsat otce do rodného listu když na matrice nepodepíše před porodem papíry k tomu určené ? A nebo tedy když nejsou manželé ...

kiki1912
10. zář 2019

widowblack může na ni podat žalobu o určení otcovství u soudu

kridav
10. zář 2019

Napíšu Ti ve zkratce můj příběh. S ex jsem už měla, 2 děti bylo jim 2 a 4, a neplánovaně jsem otěhotněla. Já nadšená, ale ex ne, a že další dítě nechce. Po velkém rozmýšlení jsem dospělá k tomu, že na svět nechci přivést dítě, které jeden z rodičů nechce. Šla jsem miniinterupci. Letos to je už 13 let a nelituji toho. S ex jsem pak žila ještě dalších 6 let, kdy mě taky fyzicky 3x napadl. Stále chodil do hospody. A vím že kdybych si to 3 dítě "vydupala" a nechala si ho, že bych od něj nikdy neodešla. Svého rozhodnutí vážně nelituji, protože teď to 3 dítě mám s báječným mužem, se kterým mám krásný život bez stresu. A našeho syna, který je narozený z lásky si moc užíváme, letos mu bude 5 let.
K ničemu tě nenabádam, jen si myslím že by děti měli být zplozeny z lásky, a i když se to stane omylem, musí to dítě chtít oba.

kiki1912
10. zář 2019

Stejně tak ona na něj

makronka222
10. zář 2019

Co budes delat se 2 deckama sama? Na potrat bych sla, ale ne kvuli nemu. Spis kvuli lepsi budoucnosti. Nevim jak na tom si financne, ja bych to treba nedala, nevim z ceho bych vsechno poplatila. Pochybuju, ze bys mela bozsky alimenty. Od toho debila si mela jit uz davno pryc a ne s nim jeste chrapat

katherine177
10. zář 2019

@denca033 pokud proběhne rozvod za těhotenství, do 300 dní po rozvodu je stejně brán jako otec dítěte ex manžel, takže bude napsán v rodném listě automaticky

widowblack
10. zář 2019

@kiki1912 aha ... tak to jo

denca033
10. zář 2019

@katherine177 Tam se všechno co se týče zapsání otce do rodného listu řeší přes soudy a sociálku. Osobní zkušenost s tím teda nemám, ale určitě to nějak jít musí si myslím já. I když se otec k dítěti nehlásí a matka si přeje zapsat otce tak to nějak jít určitě musí.

zuzineckah
10. zář 2019

@katherine177 píše, že je to manžel, ne partner. Takže automaticky zapsán nebude. Bude muset podat žalobu na určení otcovství. Já bych se na něj vysrala, ne se tahala po soudech. A v případě zakladatelky bych šla na potrat. Protože ani v nejhorším snu si nedovedu představit, že bych jednomu dítěti musela vysvětlovat, že svého otce vůbec nezajímá, zatímco brášku miluje... To je šílený a do do budoucna obrovský problém. Navíc, když je takový idiot, tak lze předpokládat, že bude dělat peklo. A jediný kdo na to doplatí bude to dítě.

pincola
10. zář 2019

Obrať se na hnutiprozivot.cz
Tam jsou připravení stát za ženami, jako jsi ty. Potřebuješ si najít oporu a ochranu. Víš, co mě asi napadlo první? Ten chlap tě ohrožuje, ale jsou cesty, jak sebe i dítě ochránit. Ale to miminko můžeš chránit jen ty, je odkázané na tebe. Nedovol příteli, aby mu ublížil, ochraň ho před ním. Ublížit mu může právě tím, že tebe tak zdeptá a vyleká, že Ty k tomu potratu dáš svolení. A to dítě je pak proti tomu zákroku bezbranné.

Já sem chodím dlouho a chodila jsem i na beremese. Takových případů jsem tu četla strašně moc. Vím, že v tvé kůži bych se cítila stejně jako ty a asi bych ani nebyla statečná, jako jsi ty. jen ti chci říct, že jsem tu poznala strašně moc holek, co zůstaly s dětma sami a bez problémů se znova vdaly a pak měly ještě třetí, nebo čtvrté dítě s novým partnerem. Některé mé kamarádky z beremese už se rozvedly a zůstaly s dětma sami i když to nikdy neplánovaly. Nebyly před rozhodnutím, jako jsi ty, protože děti už měly narozené. Stejně se musely rozvést, stejně zůstaly sami a já si nevybavuji jedinou, kde by se stala katastrofa. Všechny do jedné si našly nového partnera, všechny to zvládly.

Nenech se donutit k ničemu, co nechceš. On je agresivní vůči tobě-výhružky, facky. A je agresivní i vůči dítěti-potrat. On už jiný nebude. Ale nežijeme v zemi třetího světa. Přece jen, nejste ani ty ani dítě jeho majetek a nemůže se k vám chovat, jak mu zrovna jeho porucha v hlavě diktuje. Ať je jeho agrese a jeho porucha jeho problémem, to si musí vyřešit on, pokud chce mít kvalitní vztahy, nebo halt musí žít s tím a mít zlé vztahy. To je celkem na něm. Ať on si nese důsledky a nakládá si s tím podle svého. Ale nedovol, aby jeho bláznivá hlava měla moc nad tebou a nad tvým dítětem.

Měj se dobře zakladatelko, jsem jednoznačně na tvé straně a držím ti palce.

@tablondyna

pincola
10. zář 2019

No musím ještě napsat, že některé komentáře jsou strašné. Nebudu tu nikoho jmenovat, dojde to každému, kdo si to přečte. Úplně se stydím i když je psal někdo jiný.

ange_de_la_morte
10. zář 2019

@lida9 : tak to už je teď ai rada k ničemu když je těhotná , nebo tím myslíš jít na potrat ?

Sbal si věci, dítě a běž - kamkoliv, tohle nemá smysl, nebo se chceš opravdu celý život vyrovnávat s faktem že tvůj syn mohl mít bráchu a jeho vlastní otec tě dohnal na potrat ? Po finanční stránce - pokud ho uvedeš do RL tak stejně bude platit alimenty ať se mu to líbí nebo ne, a že si ho nechce půjčovat ? To je otázka jestli za půl roku nebude trvrdit něco jiného .... každopádně nebuď s takovým člověkem -, jsi jeho manželka / přítelkyně a pokud se tak on nechová, tak proč s ním budeš?

leniczka23
10. zář 2019

@tablondyna asi me tu ukamenujou, ale ja bych si to druhy nenechala..poseres se z toho a budou starosti a starosti..najdes si nejakyho normalniho chlapa a toho druhyho prcka si poridis s nim..

trdelnik234
10. zář 2019

Ahoj,ak mas este cas,tak si druhe dieta poriadne premysli.Nepytaj sa na konovi,nikto ta tu na potrat neposle.Aj ked....
Otazka je aky zivot vas vsetkych caka.
Navyse tie rozdiely medzi detmi,to bude strasne.Nechcela by som byt v kozi toho dietata.

trdelnik234
10. zář 2019

@leniczka23
Ja to tiez tak vnimam.Som rada,ze si to napusala takto priamo.

magdanaty
10. zář 2019

Ať se rozhodnes jakkoli, držím palce, ať je to správně. Neohljzej se na ostatní, jednej podle svého srdce a intuice. A od partnera opravdu rychle pryč, vím o čem mluvím, taky jsem si to zažila.

magdanaty
10. zář 2019

@kafr Důkazy ji moc nepomuzou, soudy a ospod neresi, jak se otec chová k matce, ale jak se chová k dítěti. Takže když dítěti nic neudělal a násilí páchal jen na matce, je jim to jedno..já od manzela odešla ze stejného důvodu, takže vím, o čem mluvím.Ospod ti řekne, že i násilník má právo na to být s dítětem, pokud to není extrém, jako že by třeba někoho zabil..

sudylichozrout
10. zář 2019

@tablondyna covece vubec si nedovedu predstavit, jak bych se jako dite citila, kdyby muj tata miloval meho brachu a me ignoroval. Nad tim se zamysli a podle toho se rozhodni.

michaela_2
10. zář 2019

@kridav dítě ale není věc, kterou si pořizujeme jak a kdy se nam zrovna hodí. Z tvého příspěvku je mi smutno. Přeju ti, že jsi šťastná :-* a chápu, že leckdy muže život někoho k potratu dohnat.....Ale zaráží mě trosku to, jak píšeš, že toho nelituješ

@pincola přesně

biedronka10
10. zář 2019

A jakou mas ve skutecnosti jistotu, ze ten kok. ot to co rika, mysli vazne, nebo ze neotoci a jeste se nebude dozadovat pozdeji sebrani deti do pece a delat najednpu tatinka roku. Aby sis pak nahpdou necp nevycitala. Me osobne by takovy ho. ado nestalo ani za spendlik natoz, aby rozhodl prenesene receno o nenarozenem diteti, ze pujde na potrat. Tohle si hlavne rozhodni ty sama za sebe. Ale ja jasny, ze je to pro tebe tezka situace, na druhou stranu, ani, ty nemuzes vedet, jak se ti bude zivot vyvijet. Ano muzes byt ve srackach, ale taky treba jen chvili. Jedna moje kamaradka si prosla tim podobnym co ty, jen teda nerekl, ze bude mit zajem jen o jednp, ten nechtel videt ani jedno. Poslala ho do perdele, na potrat nesla. Musela na chvili do azylu, pak prisla do prace, kde jsem byla ja, seznamily jsme se, ja ji dala cast obleceni co jsem sama dostala od hodne duse, kdyz jsem na tom nebyla dobre. No a v praci take potkala sveho soucasneho chlapa a to mela uz buben. Zijou skromne ale spokojene. Hlavne nedelej nic co ty sama nechces, protoze ve vysledku si kazde brime potahnes sama. At se rozhodnes jakkoliv, hlavne at je to tvoje pevne rozhodnuti a tve svobodne rozhodnuti. Tady ti jen muzou zenske nastinit sve nazory, ale nasledky z rozhodnuti si potahnes ty. Ale jestli muzu doplnit svuj nazor, tak ja bych zacla u panacka, paradne bych mu zatopila uz jen za to jeho chovani.

martaskaaa
10. zář 2019

Holky, ale taky je tu varianta, že to dítě bude mít rád, protože až ho uvidí, tak mu dojde, že ono za nic nemůže a prostě taky jeho. Ale to jen teoreticky

leniczka23
10. zář 2019

@michaela_2 taky jsem byla na miniinterupci a nelituju toho a nikdy jsem nelitovala..kazda to mame jjnak.
Pokud bych toho litovala tak na to prece nejdu..pokud jsem rozhodnuta neni na miste litost.

michaela_2
10. zář 2019

@martaskaaa ano, obzvláště když už kvůli němu ten vztah dohromady dat chtěl, v první chvíli

@leniczka23 já na ni nebyla, takže si to asi neumím představit, ale fakt mi přijde hrozný to takhle napsat no 🙂 jen názor, rozhodne nechci diskutovat na tema potrat ano/ne
Já bych spis litovala toho, že jsem dopustila abych se do ty situace dostala

saoirse
10. zář 2019

Nerozumím tomu, že lidi, co se domluví na rozchodu, spolu dál spí a dokonce nechtěně otěhotní (to je v dnešní době všemožných pilulek a ochran docela kumšt). Nespi s násilníkem, nežij s násilníkem, nenech se vydírat přes city (" pokud nepůjdeš na potrat, budu se ti mstít na tom dítěti, budu ho týrat citově i finančně, tak ho radši dej pryč, ať je po mým a ty nevidíš, jak ho trápím"). A na just ne. A na just bych si miminko nechala, odstěhovala se a všechny tyhle výroky a jeho chování si zaznamenávala. Platit bude muset na obě, pokud bude jedno citově tejrat, bude to důvod k omezení styku s dětmi. Nepíšeš tu, jaké máš další zázemí, ale jsi v situaci, kdy se hodí požádat o pomoc kohokoliv - rodiče, instituce pro pomoc matkám s dětmi... Držím palce, abys našla odvahu si ustát svoje a nenechat se šikanovat.
@tablondyna

pink_unicorn
10. zář 2019

Záleží jen na tom, co chceš ty. Pokud víš, že potrat psychicky ustojíš a nebudeš to v sobě mít celý život, tak to udělej, rozhodně to budeš mít jednodušší. Pokud ale o dítě stojíš, tak se nenech bývalým zastrašit, alimenty bude muset platit stejné na obě děti a nechat si vzít dítě jen proto, že by mohl mít jednou méně hraček než jeho brácha je fakt nesmyslný - z mého pohledu. Navíc to, že teď dělá bubu neznamená, že to tak bude. Až bude malý na světe, může se v něm hnout svědomí a bude mít o něj zájem.

pink_unicorn
10. zář 2019

@saoirse Přesně to mě taky napadlo, už jsem tu takových diskuzí četla x a znám i případy ze svého okolí. Neumím si představit, že s někým budu ve fázi rozchodu a ještě spolu budeme spát. Mně stačí, když se pohádáme o neumyté nádobí a nic nebude 😀