Těhotenství. Myslíte, že můžu být v tom?

vendula25
21. bře 2021

Dobrý den,

S manželem se snažíme o miminko. Už dva týdny mám zvýšenou teplotu 37,1, neklesá ani nestoupá, normálně jsem mívala 36.6.. Zhruba 3 dny po ovulaci jsem cítila píchnutí v podbřišku a mám často pocit hladu, myslíte, že můžu být v tom? Mám jeden den zpoždění MS, těhotenský test mi vyšel negativní, ale na ten já se nespoléhám. U prvního dítěte jsem si ho dělala v 6TT a byl negativní😁.

Děkuji za odpovědi.

klokanka31
21. bře 2021

@vendula25 Asi jedině teda zkusit krev na HCG... Jinak pocit hladu mám teď taky skoro pořád a těhotná nejsem ☺

mouss
21. bře 2021

@vendula25 muze byt, nemusi... Podle tohoto se fakt neda soudit. Bazalni teplota po ovulaci stoupne a drzi se tak az do menstruace, to je normalni. Nejlepsi je udelat si test jeste za par dni a uvidite. Drzim palce!

jjasmina
22. bře 2021

To je zvláštní, co ste použila za test, mě ukázal vždy už tři dny před ms. Jinak já příznaky měla až daleko později.Pokud nechcete spoléhat na test, nechte si odebrat krev na hcg jako samoplatce a budete mít jasno hned.Ale dle mě byste příznaky jako je hlad ještě ani neměla, tělo pořádně ještě nic neví

levandulka_fialova
22. bře 2021

@vendula25 Podle popisu soudím, že se nejedná o bazální teplotu, ale teplotu měřenou v podpaží? Možná se pletu. Pokud se nepletu, tak zpoždění kvůli viroze? Pocit hladu mám vždy před MS.

vendula25
autor
22. bře 2021

@jjasmina Test od Dr Max. Moje sestra má 3 děti a ani u jednoho ji test nevyšel pozitivně 😀 Asi to máme v rodině, jsme nějaké divné 🙈.

vendula25
autor
22. bře 2021

@levandulka_fialova Ano měřená v podpaží. Necítím na sobě, že bych měla mít nějakou virózu. Ještě jsem zapomněla napsat, že trpím teď častým močením. Časté močení a pocit hladu jsem měla i u prvního těhotenství, kromě té teploty. Ta mě celkem zarazila.

vendula25
autor
22. bře 2021

@klokanka31 Na gynekologii jsem objednaná za 2 týdny. Pocit hladu a časté močení jsem měla i u prvního těhotenství, tak uvidíme 😁

levandulka_fialova
22. bře 2021

@vendula25 Teplota v podpaží nemá nic společného s bazální teplotou, kterou se "potvrzuje, naznačuje" těhotenství. Jinak držím pěsti, ať to vyjde, jen že ta teplota opravdu nic neznačí.

vendula25
autor
22. bře 2021

@levandulka_fialova Zrovna jsem našla článek, kde píšou, že zvýšená tělesná teplota (37 stupňů), může na začátku těhotenství opravdu být.
https://m.maminka.cz/clanek/jak-poznam-ze-jsem-...
Tak uvidíme jak to dopadne 🙂

jjasmina
22. bře 2021

@vendula25 mě ukazal, ale nejvíc jsem kupovala Mamatest teda

levandulka_fialova
22. bře 2021

@vendula25 Článek psal pravděpodobně "chytrák", co zapomněl dodat, že se jedná o bazální teplotu. Ale přesvědčovat Vás nebudu 😉

vendula25
autor
12. dub 2021

@levandulka_fialova Zdravím, jen chci napsat jak to dopadlo. Vyšlo to a jsem těhotná 🙏🤰.
Ptala jsem se gynekoložky na tu moji zvýšenou teplotu v podpaží a řekla mi, že je to běžný příznak těhotenství. Některé ženy to mají jen první trimestr, některé vůbec, ale jsou i výjimky, kdy to trvá až do porodu. Takže takhle jen pro informaci🙂

levandulka_fialova
12. dub 2021

@vendula25 Tak to gratuluji, každopádně jako běžné bych to neviděla 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru