Krmení z láhve (mateřské mléko)

karoczde
4. črc 2019

Ahojky,
Mám teď skoro 3 týdeního chlapečka doma a převážně krmime z flašky. Mléko si odsavam pumpou.
Už v porodnici jsme měli problém s kojenim, nemohly jsme najít pořád správnou polohu aby nám to šlo a potom zas byl problém s malým takový, že pořád jen spal a nemohli jsme ho na krmení vůbec vzbudit.. když už se to podařilo, tak se prisal tak 2x ,3x a zas spal.. pořád ztrácel na váze a tak jsme začali s pumpovanim a krmenim z láhve. Samozřejmě prd měl přednost ale když se nepodařilo tak láhev.
Teď zas bobek pro změnu špatně saje a jakmile kojime tak skoro pokaždé ho pak bolí bříško .. jako u flašky nás prdiky trápí taky , ale ne tolik... navíc vím kolik mléka do něj dostanu... u kojení kolikrát usíná, tak mu prso vému, krkneme a chci ho dát do postýlky aby tedy spal a on si začne strkat ruce do pusy, že má hlad..A hladtakovepořád dokola.. pak už bolí bříško..😞.
Takže najdou se tu takové maminky , co taky krmí z láhve mlékem a mají dítko zhruba ve stejném věku? Kolik prosím dáváte ml na jedno krmeni a jak často krmite? Dáváte i v noci, díky za odpověď 🙂

karoczde
autor
4. črc 2019

Takže najdou se tu takové maminky co mají dítka taky zhruba ve stejném věku a krmí z láhve vlastním mlékem? Prosim kolik dáváte ml na jedno krmení? Jak často krmite? Budite i v noci? Prosim nechci rady typu: měl by zhruba sníst tolik a tolik ml za den na svou váhu .. zajímají mě ml na jedno krmení a vlastní zkušenosti.. ne tabulky 🙂. Děkuji

eva267
4. črc 2019

Já odstříkávám už devět měsíců. Syn se narodil předčasně. Nechtěl se přisát. Z porodnice nás nechtěli pustit, dokud si sám nesní potřebnou dávku. Byla jsem teda šťastná, když mu to začalo jít alespoň z flašky. Kojení jsme zkoušeli, ale byli jsme z toho vystresovaní oba. Chvíli mi trvalo, než jsem se hodila do klidu a pokusy o kojení vypustila. Když jsme odcházeli z porodnice, byl mu měsíc a jedl 8x50ml. Postupně jsme navyšovali. Asi ve dvou měsících jsem vypustila jedno noční krmení. Před zahájením příkrmů v 5.5 měsících jedl 6 až 7x 120ml.

makronka222
5. črc 2019

90ml vypije, ale na 1 prestavku. Dam ji pulku pak odrihnout minutku odpocinout a jede dal, jinak to nevypije. Od toho mesice a neco do 3m 120ml.

kolibricek36
5. črc 2019

Ja si zapisovala - vecer dam fotku. Malou jsen takto krmila asi 4-5 tydnu

kolibricek36
5. črc 2019

@karoczde my zacli na 30 ml, ve druhem - viz. foto. 3-4 tyden 50-60. Ale nekdy min. .v patem tydnu jsem to stridala, nebo prso +flaska, nebo jen flaska 60ml. Nejak se chytla sama pak.
Z porodni vahy spadla o 360g. - prestala jsem poslouchat sestry, a davala ji po 2hod. Sice jsem byla vyrizena, ale pomohlo to. Vubec nas nechteli pustit. Mala byla hubena, ja s nervama pryc ze nepribira, ze porad spi. Ale doma pohoda. Sice jsme chodili na prevazeni co tydnem. Ale slo to.

emamaira
5. črc 2019

Takhle jsem krmila 14 měsíců. Ve třech týdnech měl dávku cca 50ml, krmila jsem po třech hodinách, i v noci. A ve stejné frekvenci jsem i odsavala. V noci jsem na jídlo budila, ale nás byl nedonoseny a po operaci, u zdravého dítěte asi.neni nutne budit.

biciklissie
5. črc 2019

Snad nevadi, ze jsme nebyli uplne vas pripad. Ale mala se narodila v 38. tt, mela 2,66 kg, mela zloutenku, byla silene spava. Pila tak tretinu toho, co mela, spis hubla nebo nepribirala. Doktirka radila striktne budit po pul hodinach a pri jidle neustale budit. Bylo to fakt narocne, ale postupne jsme ji takto vypiplali. Budila jsem takto ve dne v noci a pri jidle do ni opakovane sprtala, dokud nevypila co mela. Ze zacatku to samozrejme uplne neslo, ale pisla vic a vic, az je z ni bumbrlicek. Tak hodne sil...

biciklissie
5. črc 2019

@biciklissie Omlouvam se, to je samozrejme nesmysly preklep, budit po DVOU hodinach.

karoczde
autor
8. črc 2019

Moc děkuji za odpovědi🙂. My v nemocnici taky pili okolo 30ml.. doma jsme zvládli i 50. A teď ve 3 týdnech dáme většinou 70,80ml...tak snad ho moc nepřejídáme 🙂. Ale většinou když mu dám jen 50 ml,tak si krkne a má pořád hlad (buď pláče nebo si okamžitě po tom, co sebereme flašku začne strkat prstíky do pusy). Jíme tedy taky většinou v rozmezí 3-4 hod. V noci se buď už vzbudí sám nebo vzbudím já na jídlo. Postupně budu asi ty intervaly v noci prodlužovat a pak časem přestanu budit..
Ale většinou ho vzbudí stejně zápasení s prdíkama..
Přes den musim budit jen občas ..většinou když usne pozdě po jídle a brzo před dalším jídlem.. jako já bych ho ráda nechala spinkat, ale jíst se musí🙂)