Miminko při kojení lape po dechu

thekrys
27. led 2017

Dobrý den, má někdo zkušenosti s tím, že při kojení miminko pije a najednou z ničeho nic začne lapat po dechu, jen chvilku, hnedka ji otočím a poplácám po zádíčkách. Vypadá to jak kdyby hltala a přestala dýchat. Začlo nám to cca před týdnem 1x denně. Jsou ji 2 měsíce. Příští týden jdeme k doktorce, tak se ji zeptám, ale ráda budu i za Vaše zkušenosti. Díky moc

enigman
27. led 2017

Stalo se nám to, synovi bylo kolem dvou měsíců. Byla jsem docela vyděšená. Při kojení často lapal po dechu, jakoby se nemohl nadechnout a nadechl se až když jsem na něj foukla. Nevím, jestli kdybych nefoukla jestli by se nadechl ale nervy na to čekat jsem neměla. Jsem poměrně "hysterická" maminka, hodně se bojím, tak jsem jela na pohotovost. Na pohotovosti ho doktorka prohlédla a byly jsme na rtg hrudníku. Vše v pořádku, jen měl syn predilekci tak nás poslala na neurologii. Navíc se mi zdál zahleněný, což by pak mohlo vysvětlovat to špatné dýchání. Dr. nás tedy poslala i na ORL. Tam zjistili že má syn hustý hlen, možná alergii, takže možná od toho to špatné dýchání bylo, ale zas tak moc zahleněný nebyl, takže jisté to nebylo. Na neurologii nám diagnostikovali predilekci a diastázu břišních svalů. Ale to s tím dýcháním asi nesouviselo, do teď nevím. Cvičili jsme vojtovku. Synovi se to stávalo dál, ale já byla celkem klidná, že máme za sebou spoustu vyšetření a žádné ohrožení tam není. V podstatě se nezjistillo od čeho to je, ale časem to přestalo.

netopejr
27. led 2017

Pokud ma cisty nosik, tak to.muze byt tim, ze jak zataha a mliko se spustí, tak ho tece vkc nez zak male dítě dokáže polykat. Bud udělat malou.prstavlu, dítě at se nadycha, k orsu dat plinku, at není mliko všude a počkat az trochu odtece, nebo pred kojenim trochu odstříkat.
V tuhle dobu mi to dělaly snad všechny děti, prdiky neměly, takže nějaký nalokani vzduchu ani ne. Pomoct muze taky to, aby dize melo pusinku trochu vys nez je bradavka, aby mu to teklo.kanoby spis do kopce a ne proudem do krku vleze, a když je vely trocu vertikálně, hlaju vys než telicko, v nějaký teosku polosed.pripominajici polouee, aby se.mu dobře pilo a gravitace ještě nezesilovala rok mlika.