Při odtrhávání se od bradavky používá zuby

schivan
13. kvě 2017

Ahoj holky,
synovi je právě 9. měsíců a teprve teď nám vylezly 2 dolní zoubky. Teď začal dělat to, že se několikrát odtrhává s tím, že při tom používá ty zuby ☹ Fakt to bolí, už mám bradavky celé zarudlé a poraněné. Už se mu bojím skoro nabízet, že to bude dělat zase. Včera večer měl očividně hlad, ale trvalo jak dlouho, než začal normálně sát a stálo mě to hodně sil to pořád zkoušet.
Dá se proti tomu vůbec něco dělat, když ještě nerozumí tomu, že nás to bolí ? ☹
Všem děkuji za rady.

elinkal
13. kvě 2017

Nevzdavej to. Malemu narostly spodni jednicky zacatkem jeho sedmeho mesice a nez si zvykl, ze je v pusince ma, taky me tak "pohryzaval". Ja mu vzdy rekla "au, nene" a neboj, ony ty deti uz dobre, i kdyz tak malicke, rozeznaji ton hlasu. No a malej uz to opravdu dlouho nedela.

lenbela
13. kvě 2017

Malej mě taky pěkně hryzal. Pekelně to bolelo. Měla jsem chuť s tím praštit a dát mu lahev. Nejhorší jsou ty jedničky. Pak s tím naštěstí přestal. Asi si zvyknul, že ty zuby má. Teď má pusu plnou zubů a nekouše vůbec.

vila_z_lesa
14. kvě 2017

Ahoj, i to miminko je v šoku, že má zoubky a neví moc co s nima, malá má 4 zoubky a kousla mě už několikrát, když se odtahuje po bradavce, tak ji přirazím k prsu víc a když kousne, tak odthnu a řeknu rázně "ne, maminku to bolí", od půl roku (cca) už chápou, že se ti něco nelíbí. KAždopádně chápu, že je to nepříjemný, ale ty děcka pak zjistí, co se zuby mají dělat a co ne.

schivan
autor
15. kvě 2017

@vila_z_lesa Ahoj, děkuji za rady. On vyloženě nekousne při kojení, ale jak píšeš při odtahování to nějak vezme se zoubkem. Ale udělá to tak prudce, že nemám šanci ho přidržet a trošku přimáčknout k prsu. Taky mu vždy řeknu au Daní, bolí mě to..