Proč se nechce přisát k prsu a pláče?

paolin84
25. dub 2015

Ahojky maminky,
Mam druhe tydenni mimi a vcera nas pustily z porodnice domu. V nemocnici jsem krasne kojila a po propusteni domu malej vubec nechce pit z prsu. 3× se mi povedlo nakojit a vcera vecer uz se nechtel prisat a hrozne plakal. Zkousela jsem jine polohy na kazde prso a nic nezabralo. Mam ploche bradavky tak pouzivam kojici kloboucek. Malej ne a ne prisat a vztekal se ja uz byla zoufala uz jsem si nevedela rady. Bojovali jsme az do 2hod rana a neslo to. Nastesti mam v zasobe Nutrilon tak jsem mu ho dala a to se krasne chytil a hltal hltal chudak jak mel hlad. Proto si myslim ze prestanu kojit teda CHCI a budu mu davat UM na Nutrilonu. Je to pro me pohodovejsi a klid a jistotu ze je napapkany a krasne spinka. Nevite proc se nechce prisat? A kdyz chci prestat kojit co mam udelat? Kdo by mi napsal leky na zastaveni laktace? Nebo jde to i bez leku a jak?
U prvniho ditete jsem davala taky Nutrilon pac me museli odvezt na Jipku ze zdravotnich duvodu a mliko se ztratilo. Diky za vase odpovedi a nazory

lv
25. dub 2015

Nebyl už jen večer unaveny? Zkus prsa nahrát před kojením+pit teplý čaj, aby se snadněji spouštělo mlicko. Co zavolat laktační poradkyní, aby kojení viděla a poradila? Nebo do porodnice, jestli by na kojení nekoukly sestry na novorozeneckem? Je škoda nekojit, když to předtím šlo..
Na zastaveni jsou nějaký léky, myslím od gynekologa.

adypro
25. dub 2015

Zkus si sehnat nějakou laklační poradkyni, ať se dojde podívat a poradit, je to škoda přestat, když to šlo. Držím palce.

claris87
27. dub 2015

Mám podobný problém, ne tak vážný abych mu dávala umělou výživu, ale bojujeme téměř při každém kojení.... trvá mu cca 15 min než se přisaje. Taky nevím čím to, prvně ocucává bradavku a ne a ne pořádně otevřít pusu, postupně si na ní jakoby zvyká a přisaje se až po té čtvrt hodince.... Zatím sem zažila jen jednou kdy už sem to vzdala a dala mu odstříkaný mléko stříkačkou. To mi přijde lepší jak umělá výživa.. Udělej si zásoby svého mléka a pokud se nepřisaje, dávej mu to ze stříkačky - at si to sám vytahá. Laktační poradkyně pro tebe bude asi nejlepší, anebo to zkus pořešit s pediatričkou. Třeba jen potřebuje čas než si zvykne na domácí prostředí. Hodně sil a trpělivosti 🙂