Prosím maminky o radu. Jak jste řešily kojení, když bylo mimčo unavené?

5. kvě 2021

Maminky, prosím o radu, jsem prvorodicka a tak proste tapu a nevím.
Mám dvouměsíční mimco. Mala je plně kojena.
Jak jste řešily, když bylo miminko pretazene? Často se nám stává, ze je mala unavená a nechce prso. Čím víc prso nabízím, tím víc řve. Snažím se chovat, houpat, nic nepomáhá, jen řev. Je na ni vidět, jak je strašně unavená, ale nedaří se mi ji uklidnit.
Proste takový zamotany kruh.
Jedine co, tak ze ji pak dam dudlik a ona usne.
To mě ale strašně trápí, když to takhle dělám. Když se probudí, tak nakojim a vše v pořádku.
Snažím se na ni pozorovat, kdy začíná byt unavená, ale proste to nejde 😔
Nedokážu úplně sledovat bdela okna, spis by mě stresovalo vědomi, ze by už měla spát a nespí.
Jak jste řešily/předcházely tuhle únavu, kdy je pak mimco vysílene a ani se nenaji? Je možné, ze jenom nemá hlad?
Pripadne nevíte, jak téhle únavě předcházet?
Předem díky 🙏

alilali
5. kvě 2021

Proč tě trápí, že ji dáš dudlík a usne? To je normální postup u mnohých žen. Prostě je unavená, tak mrčí, chce klid v postýlce a dudlík, nikoliv prso a houpat v náručí. Každé miminko je individuální. Pokud prso nechce, tak nemá hlad, nemyslím si, že je tak vysílená, že by nemohla ani jíst. Zkus se trochu uklidnit. 🙂

hvezdicka09
5. kvě 2021

Ahoj, přes den když vidím ze malý si tře očka a ziva hned nakojim a snažím se ho uspat-zabalim do decky, pustím bílý šum, hladim, pripadne jdeme do kočárku. Má čtyři měsíce a rychle se mu ten denní režim mění takze spis to zatim nechávám na něm-když pozoruji první náznaky únavy hned ho chystám ke spánku aby se prave nepretahl.

alilali
5. kvě 2021

A mimochodem, dej tomu ještě chvíli, časem se sladíte.

biciklissie
5. kvě 2021

Ono taky, ne na každém miminku je vidět, že chce spát. Dcera si prostě koukala a z toho usnula. Což bylo super, že nepotřebovala uspavat. Ale horší na nějaké plány nebo něco stíhat. Trit si očička začala až v několika měsících a dělala to jen někdy, do teď někdy nepoznám, že je unavená (něco přes 2,5 roku). Já krmila rezimove, dle času, ale byla na um, s kojením je to asi jiné. Asi by to ale šlo zkusit, krmit nějak pravidelně a když bude chtít spát, tak nepůjde spát vyloženě hladová. A když to bude potřebovat jinak, bude chtít mimo režim, tak si řekne. Ale těžko říct, jestli to bude fungovat i u kojo.

areh
5. kvě 2021

U prvního syna jsem tak do 4 měsíců nepozna,kdy chce spát. Prostě jsem to zkoušela.
Buď ráda, že ti usne u dudlíku, není to nic hrozného, když ti jinak krásně pije mléko.

palja
5. kvě 2021

Já jsem dělala to, že jsem jí dala dudlík a ten vyměnila za prso. Vím, podle laktacnich poradkyn špatně, ale nám to pomáhalo.

cilkat
5. kvě 2021

Nám pomahalo svázat do šátku a skákat na míči... Syn ale odmítal dudlík a odmítal usnout vleže v postýlce... Usnout u kojení vleže se naučil až těsně kolem roku. Pokud dcera jindy usíná vleže u prsa, možná prostě fakt chce klid (a prso ji ruší... Mladší to taky má tak, že občas není schopný usnout u kojení a usne až když mu zabráním lézt po prsou... Pak se prostě přituli pod deku a usne.)

me_druhe_ja
5. kvě 2021

Nehledej problém, kde není. 🙂 Já vím, že dneska spousta fanaticek vidí v dudlíku největší zlo světa a jakmile ho dáš jistojistě přestaneš do minuty kojit. 😀 blbost. 🙂 Spousta dětí se kojí naprosto normálně a i s dudlíkem. 🙂 Buď ráda, že dudlík chce a funguje. Co já bych za to dala. 😀

raquelka
5. kvě 2021

Tak to jsem zvědavá na rady.. Taky se s timto problémem potýkáme😞 syn má hysterak a vztekle rve.. Vim, že Je unavený tak se jej snažíme uspat. Jenže on spusti šílený řev. Je prebaleny, nakrmeny, mám jej v náručí a laskavě mu domlouvám a zpívám, mazlim se s ním.. Ale když má ten hysterak tak se s ním těžko mazlí a těžko se uklidnuje. Jednou jej uspí zavinováčka, jindy zpěv, jindy můj hlas, jindy únava.. Fakt nevím je to pokaždé jiné...