Co umí Vaše dítě v 10 měsících?

svetlanap
21. říj 2015

Ahoj všem, byli jsme se synem na 10-ti měsíční kontrole u Dr. a Dr. vidí jako problém, že ještě neumí máma, táta nebo tak něco (bohužel ani slabiky nespojuje). Takhle toho umí celkem dost - udělá pápá, takhle nesu eso k esu (plácá jednou rukou do stolu), napodobí motorku, umí bubu za plínkou (občas u toho řekne i bubu) , umí plác a týt na nos,, umí čau (podat ruku), když mu je podávám dle velikosti tak dává kroužky na tyčku, bourá komín z kostek, 2-3 postaví na sebe, kutálí s míčem, teď ukazuje kdo je máma, jen prostě moc "nemluví" a když s ním chci prohlížet knížku, abych mu řekla jak dělá koza nebo tak, tak ho to nezajímá, knížku zahodí a uteče, proto neumí kozu, krávu a tak. U doktora jsem z toho vyšla, jako že ho málo učím. Jenže ho tohle nebaví, umí už docela obstojně chodit, takže raděj bafne odrážedlo a někam s ním jde, nebo si koulí míč. Co myslíte vy s tím mluvením, je to moc velký problém, že ani ty slabiky nespojuje? Dr. to zatím neřeší, jen jsem byla upozorněna, že s ním mám dělat víc.

no_title
21. říj 2015

já mám sestřenici, co začala pořádně mluvit až ve 3 letech. A od té doby pusu nezavřela. 🙂
a když jsme u toho chození, tvrdí se, že první slovo až v roce, stejně jako první krůčky bez opory. Myslím, že to dr. moc řeší, on se to časem naučí,

pampalin
13. led 2016

@svetlanap Naší slečně bude za 10 dní 13 měsíců a z toho, co umíte vy, neumí skoro nic. Sice říká máma, táta, bába, ha jako haf, ku jako kuk, bá jako bác, ale nějaký skládání kostek, chození atd. aní vidu. Takže si myslím, že Váš synek se rozpovídá, vždyť má ještě tolik času.