Do kdy měly vaše děti k dispozici nočník v pokoji?

irena1111
18. dub 2018

Hoky, jen tak pro zajímavost. Do kdy měly vaše děti k dispozici nočník v pokoji, resp. od kdy zvládalo chodit dítko už jen na záchod a to i v noci?

kac_kac
18. dub 2018

Myslím že je to velice individuální, záleží na každém dítěti i dipozici bytu. Naše děti kolem 2,5 roku zvládali samostatně chodit na záchod. Nočník měli v pokojíčku v patře kde záchod nemáme, tuším že kolem čtvrtého roku už zvládali dojít samostatně dolů na záchod. Kdyby jsme měli jednopodlažní byt a záchod někde v dosahu tak by asi ani nočník v pokoji nepotřebovali vůbec.

soleilll
18. dub 2018

Syn měl hodně dlouho plíny na spaní, min. do 2,5 roku. Protože je hodně drobnej, nedosáhl na klasickou mísu, takže nočník měl na záchodě k dispozici, dokud se nenaučil močit vestoje a tedy do WC. V noci na záchod chodí snad jen, když je nachlazenej.

konidana
18. dub 2018

Nočník jsme měli vždy na záchodě. A to dost dlouho (asi tak do 3 nebo 4 let mladšího?), hodil se pro případ, kdy obě děti nutně potřebovaly, tak jedno sedlo na záchod a druhé na nočník. Od kdy začaly preferovat záchod ani nevím. Synka jsem v noci po 3. roce dávala čůrat na záchod, sám začal chodit(hlavně se budit) asi ve 3,5letech. Dcerka v noci nečůrala.

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz