Oblékání u 3letého dítěte. Jak se oblékají vaše děti?

aurelie34
2. pro 2020

Hezký den, včera si mě zavolala učitelka ve školce a stěžovala si na syna že se neumí pořádně obléknout a svléknout. Synovi byli v říjnu 3 roky. Umí si sundat a nandat kalhoty, nazout bačkory, rozepne si bundu a sundá si jí, jediné co nezvládne je si zapnout zip u bundy nebo mikiny a nazout zimní boty na suchý zip. Přijde mi to normální v tomhle věku a nevím proč by mu učitelka nemohla pomoct zapnout zip a nazout boty. Jak se oblékají vaše 3 leté děti?

malenka3
2. pro 2020

Já myslím, že učitelka přehání, na tříleťáka je to slušné. Ověřila bych s učitelkou, co umí doma - to, co popisuješ, a zeptala se, jestli to ve školce dělá. Protože to, že si neumí zapnout zip u bundy, to je fakt ve 3 normální. Možná to jen ve školce nedělá z nějakého důvodu, pátrala bych po jiné příčině. A pokud to dělá, tak je učitelka 🐮

codal
2. pro 2020

Dceři jsou čtyři, je fakt hodně šikovná, ale zip teda taky neumí.

tynka9
2. pro 2020

Můj tříleťák si umí sundat tepláky a ponožky. U všeho ostatního mi s jekotem ukazuje, jak to NEJDE! A na pokyny, jak to udělat, aby to šlo, nereaguje. Jinak je šikovný taky dost, ale tady zatím moc nevím, jak na něj. Naštěstí ještě ve školce není, tak snad to do září poladíme 🙈😁

fyii
2. pro 2020

@aurelie34 ahoj, tohle jsem mela s jednou ucitelkou taky. Od prvniho dne jen hledala co kluk neumi, je konec srpna,byl ve tride nejmladsi. Druha ucitelka ho chvalila, ze je sikovny. Oblikat se umel cely, jen u nas je problem, ze se mu nechce a to bohuzel dodnes. Nekdy je oblecen nez,se otocim, nekdy mu musim pomoc. Je to lenoch🙈. Vsechno ostatni je ok. Vrchol byl, kdyz byl ve skolce asi 3 ti den a ucitelka ho nechala jeste ve 4 hodiny sedet nahyho urvanyho s otevrenym oknem uprostred koberce. (leden). To bylo prvne a naposledy, kdy ve skolce brecel. Takhle "ucitelka" uz tam nepracuje, nemela k tomu ani patricne vzdelani. Ted mame ucitelky jednu hodnejsi nez druhou a funguje normalne.

verysucha
2. pro 2020

Syn tři a půl let si oblekne a svlikne vše kromě mikiny.tu neoblikne.a a punčocháče Teda taky ne.zip zapnout umí když má čas.teda doma v klidu.ve školce Pospícha a nejde mu to.

leilinka1234
2. pro 2020

Dceři bude za pár měsíců 5, ale zip u bundy taky nezvládá. U mikiny, kde je zip plastový a velký ano, ale s bundou potřebuje pomoct. Není možný, že se na syna spěchá a on zmatkuje a jen nestíhá? Tohle přeci nemůžou po tříletých dětech chtít.

bigbig
2. pro 2020

Mám stejně starýho syna, čerstvě 3 roky, a je na tom úplně stejně. A kalhoty si často oblíkne obráceně, bundu taky. Ponožky umí natáhnout tak na půl a to ještě musí chtít. Zimní boty mu moc nejdou. Přijde mi že učitelka trochu přehání. Chápu, že mají hodně dětí a je to komplikace, ale prostě děti mají svoje tempo a rodič s tím zas tak moc nenadělá.

eithelwing
2. pro 2020

@aurelie34 Dcera, tri a pul, taky se zipem bojuje. 🙂 A puncochy, ale ty davame jen nekdy, třeba na focení. 🙂
Doma tedy dělá, že neumí, ale má teď půl roku brášku, řekla bych, že je to reakce na mimco.
Ve školce nejspíš není problém. Ten zip fakt není úplně jednoduchy a teď jak jsou děti nabalene jeste...

te_reza
2. pro 2020

Holce bude 5 a doma mi tvrdí, že neumí nic😂 neumí zip u bundy, ale to jde blbě kolikrát i mě. Podle mě umí vcelku dost.