Přestěhování dítěte do vlastního pokoje. Je to dobrý nápad?

littlebitpoetic
17. dub 2023

Ahoj maminky, mám doma 17ti měsíčního chlapečka a teď i dva týdny starou holčičku. V noci malá spí s námi v posteli (kvůli kojení) a malý v postýlce vedle naší postele. Stale mu v noci dávám jednou sunar. A většinou se během noci vzbudí a chce k nám do postele.
Máme dětský pokoj s postelí, kde si malý jen hraje. Chtěla jsem se vás zeptat na názor, jestli je dobrý nápad přestěhovat malého i s postýlkou do vlastního pokoje a nějak odbourat ten noční sunar prostě tím, že ho v noci nedostane?
I když ho miluji nadevše, už se prostě všichni v posteli moc nevyspíme a prckové se navzájem budí.
Děkuji za rady 🙂

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
pipi_puncocha
17. dub 2023

Načasování mi nepřijde úplně dobré, teď asi po příchodu sourozence vás potřebuje o to víc, ale chápu, že to je náročné. Možná by bylo řešení, že by se starším spal dočasně v pokoji tatínek?

mamora
17. dub 2023

@littlebitpoetic
Načasování je hodně špatné. Syn se může cítit odstrčený novým miminkem a pak ho nebude mít rád. Švagrová první dítě přesunula do dětského pokoje hned jak zjistila, že je těhotná. Ale jestli se nikdo nevyspíte, protože se navzájem nudíte, tak zkus. Jak píše výše, zkusit tatínka. Jakože kluci budou mít svůj pokoj a holky svůj. Uvidíš jak na to bude syn reagovat.

konidana
17. dub 2023

Dala bych do pokojíčku obě děti najednou. Třeba za pár měsíců. našim jsem dodělali pokojík , když jim bylo 2,3r. a 6 měsíců a šli tam oba. Sice furt courali za náma, ale aspoň večer usínali ve svém (za mé asistence)

lencaa11
17. dub 2023

@littlebitpoetic pokojíček ano máme všechny tři děti naučené na vlastní postel Sunar bych dávala dál do 2 let

sarihy
17. dub 2023

@littlebitpoetic Jo aha, já přeskočila info o miminu malém - no v tom případě bych syna rozhodně nestěhovala, bral by to jako zradu. Když jste to neudělali před porodem, tak teď holt vyčkejte, minimálně půl roku, možná déle, nebo tam prostě šoupnout pak obě děti společně. To starší nemůžeš odstrčit, to je cesta do pekel z hlediska žárlivosti.

e_v_k_a83
17. dub 2023

@littlebitpoetic Určitě ne, naopak, hýčkat a tulit. Děti si na sebe za chvíli zvyknou a nebudou se rušit myslím🙂

krisstina93
17. dub 2023

Ne, načasování je úplně špatně. To jsi měla udělat před porodem. Teď si dítě bude akorat tak myslet, ze mas miminko a jeho uz nechceš a strkas ho pryč. Už tak má min pozornosti, než predtim a teď by ještě přišlo i o jistotu rodičů v noci. Ani to mliko bych neobouravala, je to ještě mimino. Ono nemůže za to, ze ses rozhodla tak brzo mít druhé, holt budeš muset vydržet trochu nepohodli.

gingermom
17. dub 2023

Rozdělila bych - tatínek se synem v pokojíku a ty s dcerou v ložnici, nebo naopak.

lizzie02
17. dub 2023

@littlebitpoetic určitě teď nestehovat, ani neodstavovat, mohl by si to spojit se sourozencem, zvyknete si na společné spaní a bude to dobrý, pak mohou jít spolu 🙂

fouskovi
20. dub 2023

@littlebitpoetic teď bych určitě nikam nestěhovala načasování je blbé, mohl by se cítit odstrčený a nemusel by to dávat moc dobře a začít hodně žárlit

fouskovi
20. dub 2023

@e_v_k_a83 přesně Synovi jsme dali postel k naší a mladší spal u nás a všichni jsme byli spokojení

lennus
20. dub 2023

@littlebitpoetic My spali všichni spolu, než se udělal pro děti pokoj, starší měl necelých 6 a mladší 1,5 roku. Moc ráda na tu dobu vzpomínám. Měli jsme k velké posteli z jedné strany přiraženou malou postýlku a z druhé strany syn svoji postel, takovou tu menší.

suzanna123
20. dub 2023

Začala bych tím Sunarem, třeba se pak i přestane budit

okapia
20. dub 2023

Taky bych určitě nestěhovala. My to udělali, jak už tu bylo psáno, pár měsíců před porodem, aby to dcera neměla spojené s miminkem. Co se týká Sunaru, moje prostřední se začala znovu kojit s bráchou a to běhání z ložnice do pokojíčku mě už dost otravuje (trvá skoro dva roky), ale taky neumím zatím noční mlíko odbourat. Ale třeba synek není tak řvavý jako ta naše. A to, že se v noci navzájem budí, myslím nebude trvat dlouho, aspoň když my někam jedeme, kde spíme všichni pohromadě, je to naprostá výjimka, aby někdo někoho vzbudil.