Větší postýlka a "oddělení" od maminky

brokovich
3. dub 2018

Zdravím. Mám takový nevím jestli dotaz, spíš člověk chce slyšet, že to bude ok. Čekáme v létě miminko. Doma máme synka, 2,5leťáka, který dosud spal v malé postýlce bez bočnice přiražené k mojí posteli. Až se narodí malé, bude spát vedle mě v malinké přístavné postýlce a pak v té malé postýlce po synkovi. Synkovi jsme teď koupili větší postýku a dali mu ji do druhého rohu pokoje. Naše postel je v jednom rohu a jeho v druhém. Mezi nimi jsou dveře. Nejde to udělat tak, že by z každé strany naší postele byla postýlka. No a teď můj problém. Jestli jste někdy tohle někdo řešil, že jste najednou neleželi hned vedle dítěte, ale kousek dál. Jak to neslo dítě a jak vy? Já jsem z toho celá špatná. :( Vždycky spal u mě. Nechtěli jsme ho "vyšoupnout" současně s příchodem miminka, aby neměl pocit, že ho od mámy odstrčilo miminko, ale nevím, jestli takhle je to taky dobře. Máte někdo podobnou zkušenost? Pokud ano, jak jste řešili? Nepište prosím, pokud jste nic takového nezažili a jen byste psali své domněnky. Děkuji. 🙂

pabka
3. dub 2018

@brokovich naše dcera byla o něco starší, ale podobná situace - spala v malé postýlce vedle mě. Přesně jak píšeš, nechtěla jsem ji vysoupnout kvůli miminku. Vyřešila jsem to trochu jinak - zůstala spát tam, kde spala, na manželské posteli vedle ni zůstal manžel tak jak to bylo a já šla s miminkem do dětského pokoje vedle. Je pravda, ze pak mi pomohlo k dalšímu řešení naše stěhování - v novém domě šly holky (starší i mladší) spát spolu do dětského pokoje (krásný nový holcici princeznovsky pokoj) a já s manželem do ložnice. Díky tomu novému pokoji to starší vzala dobre a mladší to bylo ještě celkem jedno (1 rok).
Neříkám, ze ideální řešení, ale pro nás všechny přijatelné a prošlo to dobre... 😂😉👍

jitka0a
3. dub 2018

@brokovich Já tedy osobně zkušenost nemám, ale kamarádka to vyřešila, tak že má u postele obě postýlky postavené za sebou, v té níže má staršího syna a v té blíže u sebe má miminko, aby ho mohla v noci kojit. Zkoušela malého dát do pokojíčku, než se malá narodila, ale to vstávala asi 20x za noc, protože jí pořád volal. Zatím jim to funguje 🙂. Pak bych to možná vyřešila tak, dát je spolu od narození do pokojíku, až se mimi narodí, starší se nebude cítit odstrčený, protože tam budou spolu.