Bolest zubů po trhání nervů. Zkušenosti?

ptacatko01
10. zář 2020

Ahoj, dnes mi zubař otevřel dva zuby, co mi před pár dny spravoval, protože jsem nemohla po opravě (čištění kanálků a zaplombování) bolestí ani kousat a bolest neustupovala. Tak mi to dnes otevřel, oddělal plomby, vyvrtal a vytrhal nervy. Nechal mi to otevřené, že mi tam za pár dní dá vložky a že by měla teď bolest odeznívat. Byla jsem u zubaře ráno, že trhání nervů bolelo i přes umrtvení jak pra.. radši ani říkat nebudu, jenže mě to bolí dost i teď, kousat pořád nemůžu. Měla jste to některá také tak? Že i po vytržení nervů to hodně bolelo? Kdy to případně přešlo? Upřímně se mi z toho chce už brečet, děsím se dalšího postupu, že to bude zase hodně bolet. A to nejsem žádná citlivka. Radši bych místo toho šla znovu na císaře ☹

barmil
10. zář 2020

@ptacatko01 neměl to nechat otevřené. To je velký old school, rána, zub a kost pod ním se mohou infikovat.
Mně to lékař odvrtal, kořeny vytáhl a kanálky vyčistil pod mikroskopem, pak dočasně uzavřel, aby se to dočistilo,vše při umrtvení. Pak jsem to cítila ještě 2-3dny, můžeš analgetika.
Při další návštěvě udělal rentgen, znovu otevřel, vše dočistil, zkotroloval opět přes rentgen, kořenové kanálky vyplnil, opět udělal rentgen a pak teprve zub permanentně uzavřel.

ptacatko01
autor
10. zář 2020

Nechal to otevřené aby se to prý zklidnilo, měla jsem tam nějak tlak či co a říkal že kdyby to zaplnil teď, že by se to mohlo zhoršit.

ptacatko01
autor
10. zář 2020

Mě to umrtvoval dokonce na 2x a prý mi dal nejsilnější injekci co tak má. Divný je že v pondělí to umrtvil na čištění kanálků a necítila jsem opravdu nic, bylo to v pohodě a dnes sem myslela, že se bolestí zblázním.

ptacatko01
autor
10. zář 2020

Já čekala, že když vytrhne nervy, že tam už nebude mít co bolet, přesto to bolí. Mám strach že to budu muset absolvovat znovu a že mě to bude zase tak šíleně bolet. Dokonce sem mu že zoufalost i řekla ať mi to prostě vytrhne, to řekl že ne, že ty zuby zachrání, jenže za jakou cenu? Bůhví jak dlouho mě bude ještě mordovat.

amazonkajanik
10. zář 2020

@ptacatko01 to vypadá,že už zánět máš,proto nezabralo umrtvení. To je zřejmě na atb. Já měla jít dnes na čištění kanálků,ale bolí mě v krku,tak jsme to odložili ale s tím,že musím co nejdřív,jelikož mám umrtvujici vlozku. Která mi ale tentokrát taky moc nezabírá,jenže já o tom,že mám v čelisti zánět vím ...

ptacatko01
autor
13. zář 2020

Tak jeden zub už je venku, včera mi ho rval, injekce nezabrala a to mi dal dle jeho slov koňskou dávku, sestřička div nebrečela, trhal mi to pěkně "zaživa" a navíc se mu lámal, horší bolest jsem ještě nezažila. Druhý mi nechal s tím, že doufá, že to poleví, že hlavní neplechu dělal ten druhý. Nasadil mi i antibiotika. V úterý mám kontrolu. Ten zbylý zub mám rozvrtaný, otevřený, nervy vytrhané a přesto bolí 😭. Zdá se mi, že je i jakoby povylezlý. Asi tím zánětem. Mám hrůzu že mi ho bude rvát taky 😭😭😭 radši bych šla znovu na císaře než tohle.

barmil
13. zář 2020

@ptacatko01 proc je trha? Středověk skoncil
V dnešní době se zuby nechávají a ošetří tak, že je máš do smrti, vlastní.

aklin
13. zář 2020

Měla jsem zánět nervu. Zubařka mi opíchala zub, ale protože jsem tu bolest cítila i přes umrtvovák, dala mi do zubu umrtvovací pastu, zadělala cementem. Pak jsem další týden šla na vytáhnutí nervu. Díky pastě jsem necítila žádnou bolest. Kanálky ji nešly vyčistit, zacementovala. Na čištění jsem šla pod mikroskop k jinému zubaři. Po čištění, které trvalo 3,5 hod jsem měla bolesti ještě 3 dny.