Co na boláky na bradě?

margaret88
4. říj 2018

Všechny moc zdravím a prosím o radu. Už dlouhou dobu(několik let) trpím na boláky na bradě. Dělají se pokaždé v jinou dobu,nepravidelně.Teď mám 2 vedle sebe a nemůžu se jich zbavit. Je to hrozný,vypadám jako de..l. Můžete mi poradit nějakou kosmetiku? Pleť mám smíšenou. Jinak na akné nějak extra netrpím . Děkuji moc za rady. Už jsem zoufalá.😞

priefi
4. říj 2018

@margaret88 zkus sudokrem

brookmichaela
4. říj 2018

Já bych hledala příčinu proč se tohle děje. Zašla bych za dr nebo kosmetičkou pro radu.

margaret88
autor
4. říj 2018

@brookmichaela Kosmetička mi vůbec nepomohla

soleilll
4. říj 2018

@margaret88 Nemáš je spíš mezi bradou a krkem? To by totiž bylo kvůli hormonálním výkyvům. Trpěla jsem tím několik let, musela chodit pravidelně na kosmetiku a stovnat si hormony. Nemáš to v určitým období cyklu? Jinak vysušující krémy, typu Sudokrem nebo Imazol jsou super na hojení, ale pór musí být úplně vyčištěný, jinak se zahojí jen povrchově a hnis v něm zapouzdří.

margaret88
autor
4. říj 2018

@soleilll Nene,mám to opravdu na bradě. Vůbec nevím co s tím. Asi budu muset na kožní

soleilll
4. říj 2018

@margaret88 Jestli je to opakující problém a neprožíváš vrcholnou pubertu, tak kožní určitě pomůže.

denisek2904
4. říj 2018

@margaret88 Ahoj, taky tim trpim, je to kozni problem, rika se tomu perioralka. Chce to memyt si oblicej obycejniu vodou, nevystavovat se moc slunci, žádná sauna, kosmetika, zubní pasta s fluorem, atd...Ze začátku mi dala kožní dr. antibiotika, ty mi zabraly nejvíc. A na oblicej Jarishovu vodu z lekarny.

hojda
4. říj 2018
aklin
4. říj 2018

Poradim prestat pouzivat beznou kosmetiku majici nezdrave slozeni, prejit na neco 100 % prirodniho puvodu. Na akne je nejlepsi nimbovy olej - je protizanetlivy a antibakterialni, bajecne vyhlazuje pokozku. Skvely je take konopny olej, bambucke maslo. Dale masky ze zluteho jilu s pridavkem ajurvedskych bylin, prasku aloe very amly nebo pomerancoveho prasku. Na cisteni pleti kvetova voda nebo bylinky - briza a listy jahodniku.
Co je dulezite zmena stravy.

takyjedna
4. říj 2018

Nekde jsem slysela, ze bolaky na brade souvisí s hormonalni poruchou a reprodukcnim systemem. Nemas jeste taky nejake potize s cyklem? Jestli je to fakt neúnosné, tak koznim urcite nic nezkazis.. Tam ti můžou udelat hormonalni profil také.

margaret88
autor
4. říj 2018

@denisek2904 Ano určitě je to ono. Už jsem si to vyhledala na netu. Píšeš nemyt vodou a čím teda?Tu Jarishovu vodu seženu v každé lékárně? Budu vděčná za jakoukoliv radu ,když tím taky trpíš.

margaret88
autor
4. říj 2018

@aklin děkuji. Můžu se zeptat která kosmetická je přírodní. Já se v tom nějak nevyznám. Děkuji

margaret88
autor
4. říj 2018

@takyjedna S cyklem nemám vůbec problémy

linee
4. říj 2018

@margaret88 jen se pridavam k @takyjedna.kosmeticka mi rikala,ze prave brada souvisi s rozmnozovacim ustrojim.Hledala bych pricinu v hormonech.

margaret88
autor
4. říj 2018

@linee teď přesně nevím jak to mám zjistit. 😁

linee
4. říj 2018

@margaret88 Brada: tlusté střevo, reprodukční orgány
Akné, vyrážky, přecitlivělá pokožka – může být příznakem nevyvážené funkci ledvin, stres, vyčerpanost.
Vliv duševní nerovnováhy na kožní změny
Akné – potíže s navázáním mezilidských vztahů, skrývání svých pocitů a názorů, nedostatečná sexuální činnost nebo její potírání

linee
4. říj 2018

@margaret88 co cinska medicina?

takyjedna
4. říj 2018

@margaret88 Co nevis, jak mas zjistit? Jestli mas hormony v norme? Dojit si na kozni😉 Hormonalni problem zadnou vodickou z drogerky fakt nespasis, ani kdyby byla pozlacená..

denisek2904
4. říj 2018

jj v lékárně se sežene láhev tak kolem 120 Kč na půl roku zhruba. Ikdyž je pravda, že se mi to občas dělá zase třeba před cyklem. A když se pleť zapaří vlivem tepla, třeba i teplý čaj. Na to si taky nedám pozor. Ale pit studený čaj se mi nechce...Škoda, že nevím jak se jmenovaly ty antiniotika, byly jak zázrak...Najednou nic, krásná brada bez boláku. Hodně jsem z toho měla mindraky. Už je to lepší, mám rodinu, ale možná zase na kožní zajdu..

hojda
5. říj 2018

Napíšu co pomohlo u mě, ale je to dost individuální. Je to tohle tonikum, které obsahuje kyselinu, která rozpouští kožní maz a odumřelou kůži a tím se přestanou zanášet póry. Celkově to projasní pleť, stačí používat třeba ob den večer.
https://www.beautybay.com/p/the-ordinary/glycol... Je to prevence zanesení pórů. Na to většinou dávám hydrataci takže kyselinu hyaluronovou https://www.beautybay.com/p/the-ordinary/hyalur...
Nepoužívat kosmetiku s SPF, která zanáší póry. Pokud se něco udělá, tak namazat Havlíkovým přirodním zázrakem na noc, rychleji se to hojí.

cajomilka
5. říj 2018

@hojda Co je to Havlíkův přírodní zázrak a na co se to používá? Mám prodejnu Havlíkovy kosmetiky hned vedle pracoviště 😉

hojda
5. říj 2018

@cajomilka http://www.havlikovaapoteka.cz/naturalwonder.html Ale pozor má to konzistenci masti, je to takové hutné, ale na hojení to pomáhá.

hojda
5. říj 2018

@cajomilka Mají to i v DM.

michaela_2
5. říj 2018

@margaret88 V lékárně prodávají toto

https://www.benu.cz/aknecolor-light-krempasta-k...

Jednak to trochu i zamaskuje a mě vždy pomůže 🙂

aklin
5. říj 2018

@margaret88 kosmetikahrou.cz, ekokoza.cz, nopooshop.cz. Na techto strankach najdete vse co potrebujete. Pokud chcete i ajurvedske mydla, ktere.muzete pouzit i na oblicej, objednate je na himalife.cz.

margaret88
autor
1. lis 2018

Měsíc se s měsícem sešel a já mám opět bolák na bradě.😕 Takže mi to už nedalo a hned volala na kožní.Výsledek.....silný zánět. Mám ATB + krém. Kontrola za měsíc. Všechno mi vysvětlila,řekla čeho se vyvarovat. Bohužel je to všechno dané hormonama,což mi i řekla. Uvidíme co po léčbě. Věřím že to pomůže,otázka jestli dlouhodobě nebo nejlíp napořád.
Je tady někdo komu se to po ATB opravdu hodně zlepšilo?

margaret88
autor
1. lis 2018

Jen dodávám že kožní mi neřekla že po ATB bude všechno v pořádku už napořád. Léčit se to dá ale je to běh na dlouhou trať.😕