Covid. Od kdy se počítá karanténa?

1. kvě 2021

Prosím o radu, manžel doma od středy kvůli horečce,test negativní. Dnes už bez horeček a test pozitivní. Objedná se na PCR. Od kdy se teda počítá karanténa? Předem děkuji všem za odpovědi ☺️

eviicka
1. kvě 2021

Až ode dne PCR. Alespoň tak jsme to měli my.

j.a.n.i
1. kvě 2021

Přesně tak, od data provedení PCR testu.

linee
1. kvě 2021

Karantena den od provedeni testu

arevb
1. kvě 2021

Nám to počítali tak že PCR + 14 dnů, takže ve finále byla karanténa 15 dnů doma

jjasmina
1. kvě 2021

Ode dne pcr testu, měl v ten samý den jako pozitivní antigen v práci, já jsem šla s malou na test 6. Den od pozitiv manželova , obě pozitivní, měli sme izolaci ještě o týden delší Karanténu sme měli ide dne co manžel

autor
2. kvě 2021

Děkuji všem ☺️

autor
2. kvě 2021

Ještě dotaz,pokud nepůjdeme s dětma na PCR test, stačí dodržet karanténu spolu s manželem? Testujeme se průběžně doma, co druhý den všichni a jsme negativní.

mimi1004
2. kvě 2021

Nestačí, měli byste jít taky všichni PCR. Už jen proto, že když byste náhodou byli taky pozitivní, tak pak budete aspoň všichni v té 90 denní ochranné lhůtě.

kocvarovas
2. kvě 2021

Nestačí. A pokud bude muž pozitivní i na PCR testu, jde automaticky celá domácnost po 5 dnech jeho pozitivity taky na PCR test..

j.a.n.i
2. kvě 2021

@mimi1004 Tak jit by meli, pokud muzi i PCR vyjde pozitivní, pokud ne, oni nemaji ani karantenu.

surikata131
2. kvě 2021

Vy se od něj můžete nakazit po celou dobu jeho karantény, klidně i na konci, takže kdybyste nešli na testy, tak byste měli mít delší karanténu než on aspoň o týden. My jsme malou (1 rok) na test nebrali a musela jsem s ní být doma ještě týden po skončení naší karantény.

andelka
2. kvě 2021

My jsme šli i s dětmi, řekla to tak dětská doktorka. A teď se nám to hodí, máme všichni potvrzení o prodělání covidu a nikdo děcka netestuje ve škole, kde chtějí testy ( teď třeba kadeřnictví) dáme potvrzení a hotovo. Nejmladší měl 2 roky.
Karanténu jsem měla já od pozitivního testu. A děti byly testované 5 dní po našem testu, tak to řekla hygiena, takže měli karanténu 14 dní od jejich testování pcr.

eviicka
2. kvě 2021

@surikata131 přesně proto jsem nahlásila na PCR hned celou rodinu (já už měla příznaky také) i s dětmi. Manželovi se to nezdálo, pozitivní jsme nakonec byli všichni, tak jsme si ušetřili v nemoci další cestu na testy s dětmi + několik dní karantény (ale s výjimkou jednoho nákupu jsme stejně raději byli ještě pár dní doma).

surikata131
2. kvě 2021

@eviicka no kdyby u nás bylo testování z auta, tak jdem asi všichni, já jsem šla když nám ještě nic nebylo a čekala jsem tam normálně vevnitř s dalšíma lidma, nechtěla jsem tam tahat malou, když ani nemůže mít respirátor, aby to ještě nechytla tam, kdyby to třeba ještě neměla. manžel šel za 2 dny a to už nám bylo blbě, takže jsme s ní už nešli. A roční dítě jsme nechtěli trápit....ale je fajn vědět na čem jsi a nemusíte pak 90 dní do karantény znova nebo se nechat testovat, takže výhody to určitě má

eviicka
2. kvě 2021

@surikata131 my měli nejbližší odběrné místo právě 20 km (krajské město) a vybrali si drive, je fakt že někde v budově by to bylo zase jiné.
Jinak 8 měsíční u toho ani nemrkl, zato čtyřleťák měl trochu problém.