Diastáza - rozestup břišních svalů. Poradíte, prosím, jak cvičit?

lucifux
29. pro 2022

Ahoj holky, po porodu posledního syna jsem se svým tělem opravdu nespokojená. Chtěla bych stáhnout to povislé břicho. Je to má noční můra... Nejsem nijak zvlášť při těle, stále si kupují velikost M/L. Ale to břicho mě fakt děsí. Kazí mi to celkové náladu, cítím se špatně. Bohužel si ale nemohu dovolit zaplatit žádný kurz, nebo navštěvovat fyzioterapie.
Je tady nějaká hodná duše, co by mě mohla předat řady, cviky, třeba natočila video jak cvičí a poslala mi to.

gbp
29. pro 2022

@lucifux mamacore ma 7 denni zaklad zdarma ☺️👍

maki90
29. pro 2022

@lucifux já jsem s diastazou chodila na fyzioterapii na pojišťovnu. Poukaz mi vystavila PL.

lucifux
autor
29. pro 2022

@maki90 PL?

levandule_k
29. pro 2022

Ono je to lepší, když budeš řešit fyzio přes praktika, u cvičení je strašně důležité, abys to dělala správně a měla korekci aspoň ze začátku než se to naučíš, i malilinkatá změna v postavení těla změní to, jestli cvik je účinný nebo ne.

lenkalubina
29. pro 2022

@lucifux prakticky lekar

lucifux
autor
29. pro 2022

@levandule_k takže mám zajít za praktikem, že mě trápí diastaze a jestli to lze nějak řešit...? Případně aby mi dal doporučení, píšu to správně...?

levandule_k
29. pro 2022

Chápeš to dobře.

lucifux
autor
29. pro 2022

@levandule_k jde o to, že já na 100% nevím zda je to diastaze, netroufám si to sama takto naordinovat. Ale s velikou pravděpodobností to je diastaze. Potřebuji to hlavně potvrdit, nebo vyvrátit abych věděla jak začít cvičit. Případně s těmi cviky pomoci.

maki90
29. pro 2022

@lucifux určitě, běž k praktikovi, ten ti dá poukaz a s tím se pak objednáš na fyzio. Diastazu si můžeš nahmatat když ležíš na zádech, nohy pokrčené a zvedneš hlavu. V půlce břicha nahmatas "díru", různě širokou, podle závažnosti.

evsi88
29. pro 2022

@lucifux presne, taky jsem byla u PL a navstevy fyzio sly na pojistovnu. Cviky by Vam ru mohl nekdo vysvetlit, ale musi Vam to zkouknout odbornik, abyste nenapachala vic skod. Je u toho dilezite i dychani a celkove postaveni ramen atak dal a tak dal, doma bych se do toho sama nepoustela🙂

lucifux
autor
29. pro 2022

@maki90
@levandule_k
@evsi88 holky moc děkuji, hned po novém roce se objednám k praktikovi a začnu řešit. Strašně se těším, snad mi s tím pomůžou. To je snad po prvé co se těším k lékaři 😂.