Intolerance, alergie, nesnášenlivost mléčných výrobků. Je možnost požádat o odběry?

28. zář 2022

Ahoj, chtela bych se prosim zeptat, jakym zpusobem se da zjistit intolerance, alergie, nesnasenlivost - opravdu nevim..ASI mlecnych vyrobku? Nebo jen nekterych latek, slozek v nich? Nebo opravdu nevim proc a z ceho..
Obcas uzivam probiotika nebo Hylak..nebo Endiaron 😔
Posledni dobou mam opravdu silne krece v brise, ktere jsou velmi hlasite, neustale pocit hladu a prazdneho zaludku, potom zase pocit na zvraceni..prujem a tak ruzne 🙉
K veceri jsem mela pecivo a gervais - do noci na wc, vcera kousek syru ostiepok, do pulnoci jsem sla 3x na velkou, budilo me to, nemohla jsem spat..v rodine to nikdo moc neresi, ze to prejde, apod. Nikdy driv mi nic nebylo, tak, ze to pry ted moc resim.. na gastru (hadicka do krku) jsem uz byla pred par lety a nic mi nenasli a uz na to nechci znovu 😪 moje dr.je jiz velmi stara a take mi vicemene rekla, ze nevi..
Je mozne pozadat o nejake odbery? Ale aby me to nestalo tisice.
Nebo mate nekdo nejakou zkusenost?
Mlecne vyrobky miluju, uplne vzdat se jich 'jen tak, at to zkusim' .. to uplne asi nechci, protoze nevim, co presne mi to zpusobuje..
Dekuju vsem 🌻
M
M

lucianka14
28. zář 2022

Ahoj, měla jsem před pár lety velmi podobné stavy, po měsících trápení, kdy mi doktorka zkoušela dát nějaké léky pro lepší zažívání ( moc nepomáhaly), jsem si vydupala vyšetření na gastru, dělali mi gastro i kolono a nic nenašli, prý je to psychosomatické. Stav se nijak nelepšil a i když mám mléčné výrobky taky ráda, zkusila jsem je vynechat a ono to pomohlo. Asi rok a půl jsem jedla a pila jen náhražky a dobrý, ale pak jsem zkusila znovu mléčné a po nějaké době se potíže vrátili, pak jsem zkusila na gastru se zeptat jestli není ještě nějaké vyšetření a ono fakt stačí odběr krve. Zjistili mi pouze nějakou lehčí alergii na mléčnou bilkovinu, takže když to nepřeženu s mlékem, sýry, jogurty… tak funguju celkem dobře.

autor
28. zář 2022

@lucianka14 dekuji za nazor 😊 muzu se zeptat - psychosomaticke presne v jakem smyslu? Jak je to presne mysleno?

lucianka14
28. zář 2022

V podstatě že je to jen v hlavě, ale jinak jsem zdravá. Docela jsem tomu k věřila, protože v té době už jsme se hodně dlouho pokoušeli o dítě takže jsem byla ve stresu a to se může projevit jakkoliv.

autor
28. zář 2022

@lucianka14 jo takhle
Jasne, dobre, dekuji a preji pekny vecer 🌻

zdenka4678
28. zář 2022

Zajdi na alergologi, z krve ti zjisti alergi na lepek, mlecnou bílkovinu atd.. Neplati se nic pres pojistovnu. Mam zkusenosti, mela jsem podobny problémy a zjistili mi nejprve intoleranci na laktozu, pozdeji lepek a mlecnou bilkovinu, soji a jine.
Nebo zkus vysadit mlecne výrobky, lepek.. Jestli problemy zmizi, tak je to ono.. Ja jsem milovala kravske mléko, sýry.. Nicmene odvykla jsem si, pri pomysleni na krece a bolesti me prejde chut..