Kapky na syndrom suchých očí

kassandra1
29. čer 2018

Ahoj, doporučíte někdo dobré kapky na syndrom suchých očí? Nějaké bez konzervačních látek, abych je mohla používat i několikrát denně podle potřeby. Často mně pálí oči, mám pocit písku v očích. Díky.

xkalisto
30. čer 2018

Používala jsem Refresh. Jsou v poho.

Ale jinak jestli často koukáš do monitoru nebo tak zkus si snížit jas a úprav kontrast. Mě to strašně pomohlo od pálení . Často bývají monitory klidně na 100 a to je hrůza, dolů aspoň na 70. Já mám tuším i 55-60. Nejspíš se ti bude zdát že začátku hodně tmavý, ale rychle si zvykneš.

vilibalda
3. črc 2018

@kassandra1 Bez konzervačních látek se můžou častěji?

Používám denně Recugel. Je teda s konzervačníma látkama, může se 1-5x denně. Otevřený smí být 6 týdnů, což mi tak akorát vyjde. Jsem s ním spokojená.
Ještě mám zkušenost s kapkama Cationorm, které jsou bez konzervačních látek a můžou se jen 1-4 denně (což mi v akutní fázi nestačilo), otevřené vydrží až 3 měsíce. S těmi jsem spokojená nebyla, oči se zhoršovaly a pomohlo až vrátit se opět k Recugelu.

kassandra1
autor
4. črc 2018

@vilibalda No takhle mi to řekla dr na očním. Ta mi doporučovala nějaké kapky (bohužel už nevím název), ale vadilo mi, že poměrně dlouho jsem potom viděla máznutě. Dlouho jsem byla spokojená s kapkami Hyabac (obsahují kys.hyaluronovou), ale teď už mi nějak neúčinkují a asi to chce změnit. Včera jsem si koupila ty Refresh, jak doporučuje @xkalisto, tak uvidím.

Do monitoru moc nekoukám, ale prostě mám ty oči už asi od puberty sušší a pak jsem byla kdysi na laserové operaci očí, tak to taky potom tomu asi dopomohlo.