Máte někdo zkušenosti se zánětem šlach?

myska26
30. zář 2015

Ahoj. Trápí mě už několik měsíců údajný zánět šlachy v zápěstí. Dostala jsem na to obvaz,léčivé gely,ultrazvuk,obstřiky,teď ortézu,spoustu prášků na bolest,a nic nepomáhá. Doktor mi řekl že víc mi pomoct nemůže. Maximálně že mi dá zas obstřiky. Copak není jiná volba? Nemůžou snad člověka napospas osudu,ještě navíc to mám pravou ruku,která je moje dominantní. Poraďte prosím

shine2015
30. zář 2015

@myska26 změnit lékaře....to udělej jako první 😉

myska26
autor
30. zář 2015

@shine2015 No jo,já byla u jinýho a ten mi řekl,že jedině obstřik. A já už se bojím jít k někomu dalšímu.

pulecp
10. říj 2015

@myska26 Neuvažuješ o "psychosomatických" příčinách?

cilkat
11. říj 2015

Loni před Vánoci jsem si v laborce pořídila oboustanný zanět šlach na předloktích... nakonec jsem s tím ale ani k doktorovi nešla. Zabrala kombiance "suché teplo a nic nedělat"... Takže jsme nedoknčila pokus v laborce, vykašlal se na vánoční úklid a pečení... a za 2-3 měsíce to bylo dobrý. Ale je fakt, že to ani v "akutní fázi" nenatýkalo. Jen bolelo tak, že se nedalo dělat fakt skoro nic (včetně třeba psaní na počítači).

janovkov
11. říj 2015

Můj muž i švagr oba měli záněty šlach. Švagr dokonce vleklý, dlouhotrvající. Můj muž si jej uhnal poté, co jsme rekonstruovali vlastními silami byt. Dostal od doktora jen mastičku a byl mu doporučen absolutní klid s rukou. Švagr na tu ruku namazal kde co a pomohla až biologická léčba (ale on bydlí v zahraničí) . Závěty měl opravdu dlouho let, hodně trpěl a nic nepomáhalo. Dopoval se prášky, ibuprofen byl jeho kamarád při bolestech... To asi ale není cesta dlouhodobě. Obávám se, že nic jiného než úplný klid (nošení ruky v šátku), nepomůže.