PCOS. Podařilo se někomu bez komplikací otěhotnět?

3. dub 2023

Dnes jsem dozvěděla ne zrovna milou zprávu. Doktorka mi sdělila že mám PCOS. Mám za sebou jeden potrat v 7tt a porodu před 15 měsíci.
Je tady některá z vás které se přes to podařilo otěhotnět bez nějakých větších komplikací?
Popřípadě kdo si tím prošel, co vám nejvíce pomohlo a co by jste řekli že je nejlepší i třeba z různých přípravků

pampeliska1313
3. dub 2023

Já se hlásím🙂 tři roky nám to neslo, než jsem natrefila konečně na gynekologa co mi sdělil diagnózu prakticky při první návštěvě.🙂 sice jsem musela zobat nějaký prášky a do toho Femibion ale prakticky hnedka na první ovulaci jsem otěhotněla 🙂 ale trvalo než vůbec byla.🙂

tami91
3. dub 2023

4 měsíce jsem brala prášky na úpravu cyklu, jedla macu, používali jsme gel conceive a povedlo se měsíc po dobrani léků, kdy melo mít tělo pauzu 😊 Tomu předcházely 2 roky "nechani to náhodě".
Je to složitější, ale není to nemožné 😊 Držím palce 🍀

autor
3. dub 2023

@pampeliska1313 a můžu se zeptat jaký prášky ti gynekolog dál?

autor
3. dub 2023

@tami91 já jsem dostala duphaston a norethisteron ale já v tom úplně zmatená.

pampeliska1313
3. dub 2023

Měla jsem euthyrox (stojí si za tím ze ten udělá hodně) ale minimální dávku, metformin (neměla jsem ale potvrzenou cukrovku, tehdy mi to vysvětloval proč ale to si upřímně už nepamatuju) a ještě jsem měla clostilbegyt (ale ten mi nezabral, měla jsem jen jedno kolo) každopádně ty první dva jsem brala než jsem otěhotněla a následně do porodu (jen metformin mi pak snizovali)

autor
3. dub 2023

@pampeliska1313 ty jo, to jsi měla úplně něco jiného 😱

autor
3. dub 2023

@pampeliska1313 a hlídali jsi si ovulaci nebo jste to neřešili?

tami91
3. dub 2023

Duphaston nebo utrogestan jsem brala taky, ten se bere po ovulaci cca 10 dní tuším a bud menstruace prijde a kdyby ne a povedlo se, vetsinou se leky berou dal, popdporuji udrzeni. Ale u pco často ovu nebývá, proto jsem na její vyvolání brala ještě colstilbegyt.
Ten druhý lék neznám.. 🤷🏼‍♀️ doktor ti neřekl, co je k čemu?

autor
3. dub 2023

@tami91 jo jeden lék jsem dostala na to abych dostala menstruaci a druhý myslím říkala na tu ovulaci jestli nekecám
Ale moc nechápu jak to mám brát říkala že ten norethisteron mám brát 3x denně 10 dní
Inofolic 1 denně
Duphaston od 16 dne cyklu do 25 dne cyklu ale pak nechápu jestli je nějaká pauza atd...

pampeliska1313
3. dub 2023

Chodila jsem na vnitřní ultrazvuk a kontroloval to často, respektive jak tělo vůbec reaguje, jestli se chystá ovulovat atd atd.) platila jsem za to asi tři stovky ale byla tam pomalu co týden :D (mám soukromyho gynekologa)

iva_kucerova
3. dub 2023

Mám PCOS. První těhotenství na první pokus, druhé neprosperující, takže potrat, znovunasazení antikoncepce, pak hned vysazení a těhotenství na první pokus.

evculinda
3. dub 2023

Mám PCOS, první těhotenství po jednom nechránění, poté dvakrát spontánní potrat (hned na poprvé), čtvrté těhotenství opět napoprvé 🍀

autor
3. dub 2023

@iva_kucerova aha, tak to by mě nenapadlo

autor
3. dub 2023

@evculinda a ty máš menstruaci? Mě totiž menstruace úplně vynechala
A co jsi pro to udělala aby se ti dařilo takhle otěhotnět?

lucye0
3. dub 2023

Já jsem dostala na ovulaci Clostilbegyt, otěhotněla jsem, ale potratila, další pokusy už nezabíraly, tak mi doktorka rovnala cyklus Utrogestanem a taky nic. Tak jsem šla na laparoskopický drilling ovarií, ještě mi našli ložiska endometriózy, ale bum, obě diagnózy po operaci byly pryč, jedno těhotenství, druhé těhotenství a jsem pořád "čistá". Bez sajrajtů.

evculinda
4. dub 2023

Menstruace byla spíš nepravidelná, hodně dlouhé cykly. Doktor PCOS vyslovil až v mých 29, myslela jsem, že to přirozeně nepůjde. Prostě jsme si užili a řekli si, že si jednou pozor nedáme, stejně nic nehrozí. Jinak mně na úpravu cyklu pomohly kapky jeřabina od pana Jukla, taky homeopatie a tkáňové soli, to mi dal homeopat na miru. Toto bylo mnohem dříve, asi před 15 lety, když jsem po HA chtěla cyklus obnovit. Menstruace se zase obnovila.

autor
4. dub 2023

@evculinda no já právě nemám menstruaci už po skoro po 5. Úplně mi vynechává. Prakticky teď jsem tři měsíce bez menstruace 🤷🏻‍♀️
A ty prášky co jsem dostala by mi jí měli vyvolat 🤔