Dobrý deň, viete mi poradiť nejaké tipy na liečbu perorálnej dermatitídy voľné dostupnú v období kojenia? Nemám dermatológa, zatiaľ som ho nikdy nepotrebovala a objednanie je na tri mesiace... Tak aspoň zatiaľ si nejako pomôcť. Zrejme za to môže strašne málo spánku a stres. A ešte otázka je vhodný Jarischov roztok a dá sa voľne zohnať v lekárni?
Taky jsem mívala, pomohlo: vit B, a hlavně umývat obličej jen vodou bez chloru (já myla kupovanou vodou, minimum pasty nebo pastu bez fluoru, pasta se nesmí dostat ven z pusy na daná místa, nejíst ostré potraviny, nepoužívat na obličej vůbec žádné krémy. Vadila třeba i tvářenka, která se mi z tváří v minimálním množství dostala kolem úst, okem neviditelné, ale asi nějaké částečky, vadilo zkrátka zcela vše. Omývat obličej kupovanou vodou, pasta bez fluoru, žádné krémy.
@lv
@lucka662006 Ďakujem, a ten Jarischov roztok nájdem bežne lekárni, neviete? Je aj niečo ,čo pomôže od pálenia/svrbenia? A ešte ako dlho vám trvalo kým ste sa toho zbavili aspoň tej akútnej fázy? A ešte čistili ste si niečím pleť? Alebo len kupovanou vodou stačí?
Ano, ten je dobry. Na oblicej zadna voda, nebo minimum, jen ten roztok. Zinkova mast na noc, jist B vitamin, nepouzivat pastu s fluorem, nejist papriky a rajcata. Mam ji opakovaně.