Zánět slepého střeva?

28. srp 2022

Ahoj, prosím vás, kdo z vás měl zánět slepého střeva, jak vypadá bolest?
Asi tři dny mě bolí v pravém podbřišku. Ale nic extrémního. Boli hlavně pri chůzi. Ale cítit je i v klidu.
Podle Googlu by měla být bolest hlavně při poloze v leze, narovnání se. To se u mě nijak nemění, normálně se můžu protáhnout, narovnat. ..
Takže je to Buď nějaky prd 😅🙈, nebo začínající slepak? Ale nezdá se mi že by to tak bylo tři dny...
Máte někdo zkušenost?

palja
28. srp 2022

Manžel měl takovou bolest snad týden a pořád to přecházel. Za týden se začal potit, bolest se zhoršila a byl celý zelený. Už přišel 5 minut po 12. Ten slepak měl už zaniceny, nekroza tkáně okolo a museli mu vzít i kus střeva, které bylo už uhnile. Zánět pobrisnice, v nemocnici byl měsíc.
Takže slepak nemusí být jen úplně akutní a může vznikat pozvolna.
Být vámi zajdu na vyšetření, můžete i k obvodakovi, ten vás vyšetří a napíše zadanku na ultrazvuk. Lepší by bylo ale jít hned na chirurgii, ať máte vyšetření hned v jeden den a co nejdřív.

autor
28. srp 2022

@palja díky za odpověď... To je teda pěkný

palja
28. srp 2022

@palja a neměl ani horečky, ani zvýšenou teplotu. Já neříkám, že máte slepak ale z této zkušenosti bych to nepodcenovala. Taky se mu napřed na ambulanci smáli, že je Google pacient a na ultrazvuk čekal déle a pak najednou všichni začali stresovat, že nemá už chodit a chystal se rychle sál.
Jako ono to může být cokoliv, i jenom skříplý nerv, ale protože to trvá už déle, tak bych zašla k doktorovi.
Jinak dceři 4 roky takhle začal zánět močových cest, měla i pozitivní příznak jak dělají u slepaku, že zmáčknou to místo a pak pustí a má to nějak víc bolet, ta ale měla k tomu horečky. Jen bolest břicha jak na slepak a horečky, měla to 2 dny a zjistili zánět močových cest a už měla chycenou i ledvinu (to poznali na ultrazvuku).
Tak snad to u vás nebude nic vážnějšího.

autor
28. srp 2022

@palja je zvláštní že mě to vůbec neboli když ležím a mackam to místo. Ale moc vám děkuji za odpověď. Uvidím co zítra. Pokud to nepovolí, zajdu k dr.

baruneckam
28. srp 2022

Hele jen pro to, aby si byla v obraze. Mě třeba trápilo slepé střevo několik let. Stále na vyšetření stále nic. Žádné teploty, žádné extra velké bolesti, všechno cca tak nějak v normě. Ale změna lékařky dopomohla k tomu , že mě vzali na revizi dutiny břišní. Nic vážného, jen laparoskopicky koukli co je tam tedy za příčinu bolesti a když jsem se probudila z narkozy, tak mi doktoři řekli, že tak dlioouhe slepé střevo ještě neviděli. Prostě se mi motalo do tlustého střeva, to byly ty bolesti. Žádný zánět, nic. Tož tak.

autor
29. srp 2022

@baruneckam aha, taky zajímavé. Díky za odpověď

monii007
30. srp 2022

Ja byla na operaci před měsícem a musela jsem jet druhé den ráno, pac mě to hrozně bolelo. Nebolelo mě to jen v leze na boku, ale nesměla jsem se hybat. Nemohla jsem ani chodit. Ale já, z nějakého neznámého důvodu, krvacela i do bricha. Takze o to asi horší bolest. Na operaci jsem sla 3h po přijetí.

autor
30. srp 2022

@monii007 díky za odpověď. Dnes jsem byla v nemocnici na vyšetření. Slepak to není, vše v pořádku. Původ bolesti neznámý. A to jsem dnes už i zvracela a bylo mi fakt ouvej...

palja
31. srp 2022

Tak to je zvláštní a budou vás ještě nějak vyšetřovat? Pokud i zvracite, tak by se to mělo dovysetrit. Ještě mě napadá pretoceny vaječník nebo něco gynekologického 🤔

autor
31. srp 2022

@palja prý fakt ne. Byla jsem i na gynekologii. Je to zvláštní no. Ale dnes už je mi asi dobře 🙂

monii007
31. srp 2022

I tak se sledujte. Moji svagrove slepak nepoznali a poslali ji domu, přijela znova až ji praskl 🙈 to uz bylo za pet dvanáct 🙏

autor
31. srp 2022

@monii007 jej... Nestraste 😁

fouskovi
31. srp 2022

Můj zážitek se slepakem furt mě bolelo břicho ale nic strašného na ultrazvuku okolo slepaku stín tak zkoušeli tři dny klystýr pak že tedy radši slepák vezmou a když mě otevřeli zjistili že je 5minut po 12 jak to bylo zanícený

autor
31. srp 2022

@fouskovi ty kraso! Holky desíte mě.

fouskovi
1. zář 2022

Nechci děsit ale vím co to dokáže takže já radši bych zašla,

autor
1. zář 2022

@fouskovi jo, já jsem byla v nemocnici. Nic se nenašlo. Ale už to bolí min. Ale jako cítím to pořád no

fouskovi
1. zář 2022

Tak si nechte zkontrolovat záda bederní část se synem jsme týden leželi v nemocnici s bříškem a pak napadlo primářku zkontrolovat záda a měl tam něco zablokované a střílelo to do toho bříška

autor
1. zář 2022

@fouskovi to je dobrý nápad, záda mě bolí dost