Zatvrdlá boule v prsu, máte zkušenost?

finlay
13. zář 2014

Četla jsem spoustu diskusí na toto téma, ale nenašla jsem stejný případ. Malá má teď dva týdny. Od začátku se mi dělalo strašně mléka, odsávala jsem a občas jsem měla boule, co ale šly rozmasírovat. Teď už mám mléka tak akorát, ale jedna boule mi pořád zůstala. Na jednom prsu, a dost nahoře, jakoby až u výstřihu trička. Normálně nebolí, nic mi není. Zkoušela jsem to rozmasírovat, ale nic. Nepomohla sprcha ani tvaroh. Nechala jsem to týden, zkusila jsem zase masírovat a dost silně, takže mě bolí celá ta oblast, ale boule zůstala. Sestra na gyndě mi taky řekla tvaroh a že jinak neví. Měly jste s tím některá zkušenost? Ztratí se to samo, a po jaké době? Nebo co s tím, když nic nepomáhá? 😒

duvera
13. zář 2014

Zkušenost s tim nemam, i když kojim patym mesicem. Pro klid duse bych s tim sla na manograf, kdyz opravdu nic nepomaha. Mela jsem tu ted dobrou znamou s r.......u (hrozne slovo) prsu.

blanka.k
13. zář 2014

během kojení jsem měla vyloženě zánět v prsu, ale to byl docela rychlý průběh a bolestivý.... to co popisuješ mě potkalo až po skončení kojení. najednou mě začalo bolet něco v prsu a já si nahmatala bulku... odeslali mě do mamogr.centra na UZ (mladé prý chodí napřed na UZ, starší na mamograf), našli "něco" na mléčné žláze. Mléko se mi dělá pořád )mám vysokou hladinu prolaktinu už cca 10 let), prý mám moc ml.žláz a na UZ si mysleli, že kojím. Každopádně to ohodnotili jako nezhoubný nález, sledovali mě... po pár měsících se to zanítilo, po pád dnech jsem měla prso fialový, ATB nezabírala, já zimnice.... takže jsem skončila na chirurgii a bulka šla ven. Po pár měsících se mi udělala na stejném místě znovu,ale nebolela, na UZ to zas ohodnotili jako nezhoubné, sledovali mě a po cca 1/2 roce to zmizelo. Ale na UZ stejně radši jako samoplátce budu chodit pořád (i mi ho gyn.pro moje prsa 70G doporučila,,že pohmatem se jí špatně vyšetřují)

anushka111
13. zář 2014

měla jsem něco podobného, ale doktor na gyndě mě pro klid duše poslal na mamograf (naštěstí nic nenašli). takže na tvém místě bych požádala o tu žádanku na mamograf (pro klid duše).
nejspíš to ale bude jen zduřelá mléčná žláza 😉

ivasad.
13. zář 2014

Mohla by to být tzv. přídatná mléčná žláza. Není to raritní záležitost. Bývají sice v podpaží, ale mohou být v okolí prsu i jinde. Řekni to u dr, koukne na to. Udělá asi UZ nebo tě pošle na mamografii. Když se ti to objevilo v období začátku kojení, jde téměř jistě o toto. Držím palce 🙂
@finlay

finlay
autor
14. zář 2014

@ivasad. děkuju moc za podporu. Zítra si tam zajdu a snad to bude v pořádku