Zdravotní problémy po porodu. Přejde to, nebo už řešit?

riavais
22. črc 2020

Ahoj, máte niekto podobnú skúsenosť? Po pôrode som sa zahojila rýchlo, bez problémov a všetko šlo ako má. Ale cca 4 mesiace po som začala mať hrozné problémy. Bolesti kĺbov, hlavne kolená a kotníky. Nechutenstvo, problémy s trávením (stravujem sa zdravo)pálenie žáhy (to som nemala nikdy, ani počas tehotenstva), problémy s tlakom, bolesti hlavy. Všetky tieto príznaky som nikdy nemala, ani pred otehotnením, ani počas. Prejde to? Alebo to už riešiť s obvodným lekárom, pripadne s gynekológom? Ďakujem 😊

levandule_k
22. črc 2020

Máš pestrou škálu příznaků, řešila bych to s obvoďákem. Můžeš být jenom přetížená nebo to ukazuje na nějakou nemoc. Hlava může bolet z více důvodů, od krční páteře, málo piješ, může to být i psychosomatický, tzn. můžeš mít plnou hlavu starostí...

malytlustyhroch
22. črc 2020

Muze to byt spousta veci, mela jsem po prvnim porodu tak 2/3 z toho, co popisujes. Obvodacka to vubec nebrala na lehkou vahu, poslala me na nejake odbery (krevni obraz, stitna zlaza atp.), vsechno mi nakonec vyslo v poradku, u me to nakonec podle vseho byla skokove zhorsena intolerance laktozy. U tebe to ale muze byt cokoli jineho, po porodu se obcas rozjizdi ruzna autoimunitni onemocneni, nebo to taky s porodem nemusi souviset vubec, obvodniho lekare bych kontaktovala, pomuze ti zjistit, co je spatne a resit to.

cilkat
22. črc 2020

Na klouby mi pomohl vápník... Mohl by pomoct i na hlavu a zahu, ale k obvodakovi bych šla. Tohle už nezní jako stav "něco si naslepo naordinuju"

ninolleta
22. črc 2020

Záleží také, jestli třeba kojis, pokud ano, tak to chce určitě vitamíny pro kojící matky. Pak také pravidelná strava je důležitá a pitný režim. Mohou to způsobovat i hormony.

petrak15
22. črc 2020

Me to pripomina, po prvnim porodu jsem kazdy ráno nekolik mesicu resila silenou bolest kloubu, prstu, zapesti, kolen, proste jsem se kazde ráno jsem se musela rozhybat. Nevim, cim to bylo, preslo to samo, kdyz jsem zacala prikrmovat. Ale na kontrole stitne zlazy jsem mela strasny hodnoty, musela mě navysit lecbu, předpokládám, ze to souviselo spolu. Urcite bych to resila hned.